sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Paljon ajatuksia = paljon ommeltua

Minun pääni sisus on aina ollut melkoinen sekametelisoppa. Ajatuksia risteilee sinne tänne, enemmän tai vähemmän keskeneräisinä. Viime aikoina olen huomannut ajattelun helppottuvan, kun ompelen. Yleensä pystyn ommellessa muodostamaan muutaman lohdullisen ajatuksen loppuun saakka. Tänä viikonloppuna minulla oli paljon ajateltavaa. Maailmantuska ja epävarmuus on helpompi kantaa, kun Pena ja Varahenkilö P. lohduttavat puskemalla tikkiä. Kyllä tässä on saanut aivot savuta ja paininjalka vinkua.

Kyllä olisivat Kiinan ompelusiskot ihmeissään, kun näkisivät ompelukoppini sisälle. On nimittäin sadateltu, purettu, ommeltu ja taas kerran ratkottu. Mutta nyt sunnuntai iltana mieleni on sees ja olen saanut ajatukseni järjestykseen. On ompeluterapia ihan huomattavan halpaa, kun psykoterapiaan vertaa. Tässä kohtaa ei kankaiden hintaa kannata nyt niin tarkkaan ajatella.

U:kin kasvaa vaikka neuvolan käppyröistä sitä ei meinaa millään nähdä. Taitaa olla jättiläisille laadittuja nekin mokomat ja meidän kaltaiset pygmiperheet ovat ikuisesti manattu miinuskäyrille, jossa kenenkään täysijärkisen kansalaisen ei kannattaisi majailla. Mutta minkäs teet. U on perinyt minun kasvugeenini ja toivottavasti myös rikkaan sisäisen elämäni. Eipähän tule junassa, odotushuoneissa tai tyhjänpäiväisiä jaarituskia kuunnellessa tylsää. Onneksi aikaisemmat vaatteet alkoivat olla kitsaita, joten ei mennyt ajatussurautukset hukkaan.

Sattumalta paininjalan alle pääsivät Selialta tilatut ihanuudet...

Ritarimaailma-kuosi on aivan mielettömän ihana. Paidan kaava taitaa olla  On the Road (OB  3/13). Housut on ommeltu Metsolan vihreästä joustiksesta ja kaava on oma.


Housut ovat ensimmäiset lökäpöyksyt kuminauhoilla., tähän saakka olen käyttänyt aina resoria. Minusta näistä tuli aikasta kivat.

Harmaa resorikin on Selian valikoimista.

Seuraavaan settiin pääsi mukaan Selian Laulukala-kuosi, jonka laatu on kyllä mahtava. Ei huomaa pesua lainkaan.

Paita on nyt Papana-kaavalla tehty ja tykkään tästäkin. Housut ovat Svetarihousut, jostain vanhasta  Ottobresta. En tykkää, mutta tulipahan tehtyä.



 Kolmanteen settiin käytin kaiken lopun SavaWay kankaan. Jouduin kyllä turvautumaan toista hihaa leikatessa omiin varastoihin. Minulla ei ollut kovinkaan paljoa kangasta, joten hihoihin tuli raidat hieman hassusti.





Housut ovat taas omalla kaavalla tehty ja joustis on tilattu Metsolan alesta. Ihana väri ja kangas.

Juu, on se turvaportti...
Otin vielä yhden kuvan kaikista vaatteista. Luulen, että ihan hetkeen ei tule ommeltua tällä ponnekkuudella. 


47 kommenttia:

  1. Ihania! Ja ompeluterapia tosiaan toimii (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompeluterapia on käsittääkseni ainoa toimiva terapiamuoto minulle.

      Poista
  2. Ompelu on tosiaan parasta terapiaa. Hienoja vaatteita olet taas tehnyt ja mitä herkku kankaita niissä onkaan! =)

    VastaaPoista
  3. Ihania kankaita, raikkaita värejä!
    Laulukala sopii kyllä mainiosti niin tytölle, pojalle, kuin naisellekin. Miesten vaatetta siitä ei ole tullut vielä bongattua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laulukalaa en aluksi soannut ajatella pojalla, mutta nyt se on minusta kuin luotu U:lle. Miesten vaatteena, njaa, voisi toimiakin.

      Poista
  4. Ihana kasa vaatteita ja sininen joustis sopii niin hyvin raitoihin :) Täälläkin on surauteltu, mutta hieman hitaammalla vauhdilla ja vain vanhoja aloituksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään siis odottamaan sinun vaatteiden valmistumista. :D

      Poista
  5. Mahtavia värejä ja upeita vaatteita! Ompelu on ihanan rentouttavaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaimmillaan se on mielettömän rentouttavaa ja pahimmillaan nostaa verenpainetta yhtä tehokkaasti. Mutta oli niin täi näin koukuttavaa se ainakin on. Ja kiitos kehuista :D

      Poista
  6. Näyttää hyvältä, ihania värejä ja kuoseja. Ja settejä, mä en koskaan malta tehdä settejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pyrin valmistamaan settejä. Mutta käytännössä vaatteita tulee käytettyä aika sekaisin.

      Poista
  7. Hienoja tuloksia kyllä ompeluterapiassa saat, taitaa olla psykoterapiaa tehokkaampaa. :) Ihanasti käytät kyllä pojalla raikkaita värejä, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen yrittänyt päästä pois poikaväri jutusta. Aika monet värit sopivat kyllä niin tytöille kuin pojille. Ja värit, niitä rakastan.

      Poista
  8. Ihana väripläjäys. Sopii paremmin kuin hyvin kesään. Ja toisaalta myös piristämään muitakin vuodenaikoja. Mä olen kans alkanut harjoittelemaan kuminauhan käyttöä, josko uskaltaisi vähän päästää irti resoripakkomielteestä. Sopii noihin housuihin ainakin todella hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nuo kumpparilahkeiset housut on ihanan erilaiset - siis resoreihin verrattuna. Mie tykästyin nyt näihin, kannattaa kokeilla.

      Poista
  9. Ihanat setit! Ompeluterapia on niiiiin hyvää terapiaa! Mä en pärjäis ilman..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö, mie en tiedä kuinka kireä olisinkaan ilman ompeluterapiaa. Hienoa kuulla, että se toimii myös muilla.

      Poista
  10. Ihania vaatteita olet taas tehnyt ja ison läjän :)

    VastaaPoista
  11. Ihania vaatteita, ompeluterapiaa harrastan minäkin ;) vaikken näin hienoja osaa tehdä ;(

    VastaaPoista
  12. Ootpa sie ollu ahkera! Kivoja vaatteita ja ihana pikkumies. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkera ei ehkä kuvaa mielenmaisemaani. Olin todella ompeluterapian tarpeessa :). Kiitos, vaatteet miellyttävät minunkin silmääni.

      Poista
  13. Ahkerana olet ollut tosiaan! Sulla on niin kiva tyyli tuossa tekstissä aina, että se pistää hymyilyttämään. Blogiasi on ilo katsella ja varsinkin lukea! Kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa kuulla, että luet tekstejäni. Täytyy tunnustaa, että itse usein katselen kuvat ja vilkaisen tekstit blogeista. Joten olepa hyvä vaan.

      Poista
  14. Ihania! Olet oikein urakoinut! :)

    VastaaPoista
  15. Varsinainen tehopakkaus. Aikamoista vauhtia olet pitanyt vaikka Rouva Ratkoja sai hommia kertomasi mukaan. Noh, itse kullakin kyseinen rouva on vauhdissa. :) Aivan ihania kankaita ja vareja. Niin kesaisia ja pirtsakoita. :D Kylla pikku-ukkelin kelpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä henkisen painekattilan poristessa tuleekin valmista. Tsemppiä sinulle seurusteluun Rouva Ratkojan kanssa. Minäkin tykkään näistä väreistä!

      Poista
  16. Voi, että mä herkuttelen aina noilla sun aloitusteksteillä. Oikein aina odotan, että sä postaat jotain. Sulla on jotenkin niin samanlaisia ajatuksia kuin mulla, mutta ilmaisutapa on tyystin erilainen, huikea. Sä voisit alkaa kirjoittamaan pakinoita johonkin käsityölehteen. .... Niin, ja ompeluksetkin on kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kovin tasokas lehti ei varmaankaan tekstejäni kaipaisi :D. Mutta on todella ihanaa kuulla, että jaksat lukea myös tekstit!

      Poista
  17. Siis vau, mitä toteutuksia! Toi ritarikangas näyttää tosi kivalta, ei niistä myyntikuvista saanut ollenkaan tuollaista käsitystä kankaan ihanasta kuosista! Upeita settejä kaikki, eikä sitä raitapaidasta huomaa, että olisi mitenkään mennyt huonosti raidoitus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rotarikangas on vielä hienompi luonnossa! Aivan mahtavat värit ja kuvion koko on todella passeli. Raitapaidassa menee hihojen raidat erilailla, mutta itseasiassa ne näyttää melkein harkituilta noinkin.

      Poista
  18. Ihanaa, että lapsi saa ympärilleen värejä! Olen kanssasi samaa mieltä ompelun terapeuttisesta vaikutuksesta. Aina työstressinkin kohotessa tietää saavansa helpotusta ompelusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä on jännä nähdä miten ehdin ompelemaan töiden ohessa. Nythän ompelu on ollut minulle kotiäidin arjen suola ja terapiamuoto. Mutta enköhän ole niin koukussa ompeluun, että aika tälle harrastukselle löytyy työelämästä huolimatta.

      Poista
  19. ja jälleen kerran, ihastuttavia ompeluksia :)

    Meillä tuo ukkokulta usein jos sattuu pyörähtämään makuuhuoneessa sinä aikana kun käytän sitä ompeluhuoneena tuhahtelee että kannattaako sun ommella jos hermot menee.
    Se ei tunnu huomaavan sitä muutosta mussa minkä tuo ompelu aikaansaa.Vaikka minä varmasti, hyvin useinkin kiukuttelen ja tuhisen ja puhisen ompelusten lomassa, varsinkin kun joku menee pieleen (ja sitä sattuu valitettavan usein...) mutta sepä juuri on parasta lääkettä stressiin.saa purkaa ärtymyksen koneisiin jotka (toivottavasti ainakaan) eivät pahastu sellaisesta yhtään. Ja jos vielä saa valmiiksi asti jonkun vaatteen ja onnistuu siinä edes välttävästi niin varmasti on iloisempi mieli.
    Lisäksi tietenkin ommellessa ehtii miettimään miljoonaa muuta asiaa mitä pienessä päässä surisee niin että verisuonet välillä pullistelee.

    Myös meillä menee nuorimmainen miinuskäyrillä, aina vaan alemmas käyrille tippuu. Monesti sitä ennen neuvola käyntiä huokailee jo ennakkoon että taas kuulemaan samat jutut, ei tuota painoa ja pituutta oikein ole hyvin tullut ja päänympäryskin meinaa vähän miinuskäyrillä mennä.niinpä niin, kaikista meistä ei tule jättiläisiä eikä edes niitä keskikäyrän kulkijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Insinööri kanssa joskus naljailee rentouttavasta harrastuksesta, kun kiroilen kolmatta tuntia ratkojan kanssa. Mutta sehän se idea onkin, koneille saa äristä ja ne ei siitä ole milläsäkään. Mutta annas jos purkaisi saman paineen läheisiin :D. Toisaalta jos ompelus onnistuu niin silloin unohtaa kaikki murheet ja nauttii vaan siitä riemusta, että jokin onnistui kerralla!

      Minä vihaan noita käyriä. Toisaalta onhan ne omalla tavallaan mystisen kiehtoviakin, mutta kun koko ajan oman lapsen käyrä laskee laskemistaa, saa koko neuvolata/mittamisesta aikaiseksi hurjan stressin. Onneksi U ei vielä huomaa itse stressata tulevaisuuttaan 155cm:senä miehenä....

      Poista
  20. Ihanat setit! Ja tuo ritarimaailmaa kuosi on kyllä upea! Suloinen mallikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, malli on vienyt minunkin sydämmeni kokonaan :D.

      Poista
  21. Voihan Laulukala. Se on niin nättiä tuossa turkoosin sävyssä.

    Ihanaa, että on äiti-ihmisellä aikaa ommella. Se aika tuntuu olevan niin kortilla, mulle sitä suodaan yleensä öisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauluala on aivan huikea kuosi! Kyllä äideillä pitää hetki olla aikaa ommella tai vaikka lenkkeillä. Ensi syksynä voin olla jo toista mieltä, kun työelämä alkaa....

      Poista
  22. Hienoja ompeluksia ja mahtavia värejä :) Vaikken aina kommentoikkaan niin luen aina blogisi mielenkiinnolla,koska tykkään tyylistäsi kirjoittaa,tekstisi on niin ajankohtaista ja saa yleensä aina hymyn huulille.

    VastaaPoista
  23. Terapiaompeluapa hyvinkin. Toimii erittäin hyvin, kunhan ei päästä itteään niin jumiin, että tarvii seuraavaksi fysioterapiaa :D
    Noi on ihanat setit kyllä, mahtavaa kun ovat noin harmonisesti sävy sävyyn :)

    VastaaPoista
  24. Ihanan värikästä ja hienoja ompeluksia!

    VastaaPoista