sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kalevalainen monikäyttövaate

 
Minä kävin leikkikentällä, ei olisi pitänyt. Olen viime aikoina tullut siihen tulokseen, että leikkikentällä kannattaa keskittyä lapseen tai pitäytyä tutuissa ihmisissä.  Kuten suurimassa osassa lapsiperheitä, on meilläkin sairastettu menneenä syksynä ja etenkin vuoden vaihteen jälkeen todella paljon. Välillä tuntuu, että äitiys on sairaanhoitajan, lääkärin ja laitoshoitajan hommaa univajeella ryyditettynä. Päivittelin asiaa tuntemattomalle äidille, joka kysyi välittömästi kuinka pitkään täysimetin lastani. Rehellisenä ihmisenä vastasin, että U on saanut pulloruokaa sairaalasta saakka. Minun piti lisätä, että en voinut imettää fysiologisista syistä, mutta en ehtinyt vetää ilmaa edes sisään, kun uusi tuttavuuteni alkoi pitää monologiaan infektioiden ja täysimetyksen kiistattomasta yhteydestä. Siinä minä kiltisti kuuntelin seikkaperäisen selvityksen ryyditettynä sopivasti tilastotiedoilla. Hyvä puhe. Valmisteltu, ytimekäs ja sisälsi sopivassa suhteessa faktaa ja omia mielipiteitä. Lukioaikainen äidinkielen opettajani olisi puheen jälkeen hypännyt pystyyn ja osoittanut suosiotaan seisaallaan.
 
Kotiin kävellessäni mietin, että monia asia on varmasti syytäni. Mutta lapseni taudeista syntymästä hautaan saakka en aio kantaa syyllisyyttä. Minäkin olisin mielelläni valinnut täysimetyksen, kestovaippailun, luomuruoan ja lapsentahtisuuden , mutta aina valinta ei ole meidän kädessä. Hyvä niin.
 
Kävin Tampereen kalevalaisten naisten järjestämällä ompelukurssilla, jossa ommeltiin kalevalainen vaate. Olen nyt kaksi päivää väännellyt vaatetta uusiin ja taas uusiin malleihin. Aivan mielettömän nerokas vaate!






















 
Kannan vaatetta ylpeänä, olenhan Kalevalainen nainen.

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Saamaton ompelija ompeli ja bloggasi.

Tunnustan olevani tällä hetkellä saamaton. Ompelukoneet eivät pärise, imuri ei hurise ja kattilankansia kolistellaan vain nälänhädän välttämiseksi, kulinaarisista nautinnoista viis. Kukkaro on ainoa, joka kiittää tästä. En ole innostunut kevään uusista kuoseistakaan, joita tuppaa ilmestymään monen kankaan viikkovauhtia. Herra Insinööri pitänee minua vihdoinkin täysjärkisenä ja minä itse olen huolestunut mielenterveydestäni.

Noshin kevätkankaisiin minä kuitenkin sorruin. Ihan vaan siitä syystä, että kyseisen firman kankaat ovat ompelijan urani ensimmäisiä WOW-kankaita. Meillä onkin selkeä rakkaussuhde kyseisten kankaiden kanssa. Edes pieni nuhjaantuminen pesussa ei haittaa suhdettamme, me vaan ollaan hyvä tiimi. Lisäksi laiskanpulleana ihmisenä, joka ei jaksa etsiä sitä täydellisen väristä resoria tai raitakangasta, arvostan paketti ajattelua. Kuinka kätevää onkaan tilata kuosikankaat, raidat ja joustikset yhdellä kertaa. Ei siinä mielikuvituksella keulita, mutta saapahan kerralla valmista. Vähällä ajalla ja aivokapasiteetilla varustettu ompelija kiittää ja palaa klikkaamaan kerta toisensa jälkeen.

Onneksi kevätaurinko lataa taas akkujani. Jospa tästä lähdettäisiin uuteen käsityömaniaan. Katsotaan. Kankaiden puutteesta se ei ainakaan jää kiinni, sen vannon.

Noshin norsuja ja viime vuotista raitaa. Joustokollege on Kestovaippakaupasta.

SAin vihdoinkin ommeltua Noshin talvivellun takiksi.


Toinen setti on U:lla päällä varmaan ensimmäisenä koulupäivänä. Miksi ihmeessä en osaa ommella sopivaa vaan kaikessa on kymmenien merien kasvuvara.

Noshin kevät uutuuksissa seikkailee valas.
 Kolmas setti onkin taas lyhythihainen. On varmaan sopiva kesällä 2015, joten ajaton raita valintana ihastuttaa erityisesti.



Raidalle sopii kaveriksi hyvin Käpysen Herrasmiehistä ommeltu takki. Tykkään.




Ja lopuksi kevätfiilistelyä...