Suosittelen kuitenkin kokeilemaan reseptiä ja koskaanhan ei voi tietää kenen tajunnan tämä laukaisee tähtiin. Alkuperäinen resepti löytyy Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa, parempaa arkiruokaa.
Avokadopasta neljälle
1 valkosipulinkynsi1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avocadoa
suolaa
mustapippuria
n. 05 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1dl) raastettua parmesania
400-500 g spagetti (me käytimme täysjyväversiota)
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avocado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu. Silppua joukkoon yrtit, mustapippuri ja suola. Lisää kastikkeen joukkoon al dente-tyyppiset pastat (ota keitinvettä talteen 0.5dl ja lisää se pastaan) ja sekoita. Lisää lopuksi joukkoon oliiviöljy ja raastetut juustot. Nautitaan heti.
Ai miten herkullista! Täytyykin kokeilla räjäyttääkö minun tajuntani ;)
VastaaPoistaKerrothan miten sinun tajunnan kävi :D.
Poista