lauantai 14. joulukuuta 2013

Ompelua kilpaa joulukalenterin kanssa

Minulla oli yksi päivä aikaa. Ihan vaan istua ja odottaa lasta saapuvaksi. Kulutin aikaani neulomalla autossa kuntoklubin parkkipaikalla ja tuijottelin valaistujen ikkunoiden  edessä huseeraavia kanssakulkijoita. Ilma olisi ollut mainio, muutama pakkasaste ja heleä alkutalven ilta. Kyllä minä siinä autossa lasit huurtuen istuessa ajattelin ihmisen olevan kummallinen eläin. Ensin suuri osa ihmisistä istuu toimistossa 8h 15min ja sitten he pukevat päälleen pinkeät urheiluvermeet ja menevät juoksemaan matolla tai polkemaan pyörällä sisätiloihin kuntoklubille. Siinä ne juoksivat ja singersivät ihmiset vierekkäin sisällä ja katselivat televisiota. Kukaan ei katsonut toisiaan saati puhunut. Enkä minä tuntenut itseäni sen normaalimmaksi. Kuka tervejärkinen istuu autossa ja neuloo sen sijaan, että reippailisi raittiissa ilmassa. Minulla ei edes kunto kasvanut, toisin kuin kanssaeläjillä yläkerrassa.

On tästä ompelusta hurjasti hyötyä. Ei tarvitse untuvatakissa seisoa kaupan kassalla satojen muiden kanssa ja kainalot kastuneena miettiä minne rynnisi seuraavaksi. Tietenkin vielä helpompaa tämä olisi, jos ymmärtäisi aloittaa ajoissa, esimerkiksi kesäkuussa lahjojen ompelun tai edes suunnittelun. Kiireessä ei aina tule ajateltua loppuun saakka....

Tälläistä on lähtenyt pakettiin (ja ne jotka odottavat saavansa minulta paketin, voivat painaa ruksia tuolta oikeasta yläkulmasta TAI leikkiä yllättynyttä jouluaattona). Ensimmäinen asukokonaisuus lähti hyväntekeväisyysprojektin kautta yksivuotiaalle Amandalle! Toivottavasti asu ja pupu ovat mieluisia.

Tämän asun kaikki kankaat ovat Seliasta.


Näitä pussukoita on valmistunut kymmeniä. Miten niin olisin helposti innostuva?
Ja voi kuinka surkeaa onkaan huolehtia siitä, että saa kynäpenaaleihin materiaalia. Mieli kiittää, lanteet ja nivelet ei!



Pipoja, pipoja...


Ja ihanalle kummitytölle ja hänen pikkuveljelleen paidat.

Marimekon raitakangasta ja resoria.


Metsolan kangasta ja Selian resoria.


Osa lahjoista laitettiin matkaan ennen kuvausta ja osa pääsee vasta nyt paininjalan alle. Mutta hei, vielä ei ole edes aatto!

16 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja! :)
    Ja onhan tässä vielä hyvin aikaa... Siihen mä ainakin uskon! ;)

    VastaaPoista
  2. Hienoja lahjoja olet tehnyt! Ja onhan tuohon aattoon aikaa vielä monta päivää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt päiviä on jo rutkasti vähemmän ja paja seisoo. Mutta joulu tulee vaikkei ompelukone inahtaisikaan. Hyvä niin!

      Poista
  3. Ihanan ahkeraa. Mä olin alunperin sitä mieltä, että tänä jouluna en ehdi paljon joululahjoja ommella, mutta kuinkas sitten kävikään! Kintaita sun muuta pientä on valmistunutkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienesäkin ajassa saa aikaiseksi, jos vaan on idea. Minulle vaan keksiminen on aina se vaikein askel.

      Poista
  4. Hienoja lahjoja! Itsellä on vasta yksi valmiina ja n. viisi edessä :). Ensi vuonna täytyy tsempata ja aloittaa ajoissa, eikö? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jos vaikka marraskuussa aloittasisi suunnittelun :D

      Poista
  5. Hienoja lahjoja! Itsellä on vasta yksi valmiina ja n. viisi edessä :). Ensi vuonna täytyy tsempata ja aloittaa ajoissa, eikö? ;D

    VastaaPoista
  6. Ihana setti kertakaikkiaan! Mä en saanut aikaiseksi ommella yhtään lahjaa. Kaikki tuli kaupan valikoimasta tällä kertaa. Ne ompelukset vaan jää sinne viime tippaan ja sitten onkin jo liian kiire ja... Ääh, ostetaan kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <lohdullista, että muillakin ompelu ei aina suju aikatauluissa <3. Mutta loppujen lopuksi joulu tulee sydämmiin vaikkei yhtään itsetekemää lahjaa olisi kuusen alla. Ihanaa joulun odotusta.

      Poista
  7. Ihania lahjoja ja varmasti onnellisia lahjansaajia! :)

    VastaaPoista
  8. Hirmu kivoja lahjoja olet saanut tehtyä. Tykkään erityisen paljon pienen tytön setistä ja harmaasta tunikasta.

    Täälläkin kisataan kalenterin kanssa ja kun viikkoon ilmestyi äsken vielä lisäohjelmaakin, niin...mutta en panikoi, en. En. Ehkä.

    VastaaPoista
  9. Mie olen niin k a t e e l l i n e n sinun tehokkuudesta. Ja noi on älyttömän hienoja <3 En saanut joulupaketteihin kovinkaan montaa itsetehtyä juttua. Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  10. ihania nämäkin, kiva uusi blogilöytö tähän päivään :)

    VastaaPoista