perjantai 14. maaliskuuta 2014

Saamaton ompelija ompeli ja bloggasi.

Tunnustan olevani tällä hetkellä saamaton. Ompelukoneet eivät pärise, imuri ei hurise ja kattilankansia kolistellaan vain nälänhädän välttämiseksi, kulinaarisista nautinnoista viis. Kukkaro on ainoa, joka kiittää tästä. En ole innostunut kevään uusista kuoseistakaan, joita tuppaa ilmestymään monen kankaan viikkovauhtia. Herra Insinööri pitänee minua vihdoinkin täysjärkisenä ja minä itse olen huolestunut mielenterveydestäni.

Noshin kevätkankaisiin minä kuitenkin sorruin. Ihan vaan siitä syystä, että kyseisen firman kankaat ovat ompelijan urani ensimmäisiä WOW-kankaita. Meillä onkin selkeä rakkaussuhde kyseisten kankaiden kanssa. Edes pieni nuhjaantuminen pesussa ei haittaa suhdettamme, me vaan ollaan hyvä tiimi. Lisäksi laiskanpulleana ihmisenä, joka ei jaksa etsiä sitä täydellisen väristä resoria tai raitakangasta, arvostan paketti ajattelua. Kuinka kätevää onkaan tilata kuosikankaat, raidat ja joustikset yhdellä kertaa. Ei siinä mielikuvituksella keulita, mutta saapahan kerralla valmista. Vähällä ajalla ja aivokapasiteetilla varustettu ompelija kiittää ja palaa klikkaamaan kerta toisensa jälkeen.

Onneksi kevätaurinko lataa taas akkujani. Jospa tästä lähdettäisiin uuteen käsityömaniaan. Katsotaan. Kankaiden puutteesta se ei ainakaan jää kiinni, sen vannon.

Noshin norsuja ja viime vuotista raitaa. Joustokollege on Kestovaippakaupasta.

SAin vihdoinkin ommeltua Noshin talvivellun takiksi.


Toinen setti on U:lla päällä varmaan ensimmäisenä koulupäivänä. Miksi ihmeessä en osaa ommella sopivaa vaan kaikessa on kymmenien merien kasvuvara.

Noshin kevät uutuuksissa seikkailee valas.
 Kolmas setti onkin taas lyhythihainen. On varmaan sopiva kesällä 2015, joten ajaton raita valintana ihastuttaa erityisesti.Raidalle sopii kaveriksi hyvin Käpysen Herrasmiehistä ommeltu takki. Tykkään.
Ja lopuksi kevätfiilistelyä...


16 kommenttia:

 1. No voi, paljonhan olet ehtinyt! Ihania settejä, jotka ovat poikasen päällä varmasti tosi suloisia :) Vaikka sitten vuoden päästä kesällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta olisi vain kiva ottaa sovituskuvia, mutta älähän mitä. Pienempien kokojen leikkaus on jo aloitettu :D.

   Poista
 2. Ei sinua kyllä kovin saamattomaksi voi sanoa, niin monta hienoa settiä. Eniten ihastuttaa ensimmäinen raikkailla väreillään ja muistuttaa että omat pinkit norsuni odottavat jossain ompelua...

  VastaaPoista
 3. Ai, mikä se sellainen saamaton on? Näin paljon uusia ompeluksia! :)
  - Ei, vaan kyllä minäkin tiedän sen tunteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, minä olen saamaton. Näiden vaatteiden ompelu kesti viikkoja ja se on minulle aika uutta. Yleensä ompelen valmiiksi kaikki yhdeltä istumalta.

   Poista
 4. Monta aivan ihanaa settiä olet ommellut :)

  VastaaPoista
 5. Ulalaa, mitä kuteita olet saanut aikaiseksi. Kyllä noilla kevät tulee kohisten. Tuo herrasmiestakki on vallan viehkeä <3. Itsekin olen keskittynyt enemmän osteluun, kuin tekemiseen. Pitäisi laittaa kone säppiin ja käyttää aika kankaiden tuhoamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin voin sanoa, että tilailun sijaan olen ommellut. Noh, tuuli saattaa muuttua piankin. Tuskin koskaan päästään tilanteeseen, että kangashyllyt kolisivat tyhjyyttään ;)

   Poista
 6. Hyvinhän siellä on ompelukoneet surranneet :) Ihanan raikkaita ja keväisiä settejä olet tehnyt. Itsellänikin on ollut jotenkin hiljaisempaa tämä homma. Ei ole kankaita tullut juurikaan tilattua ja ompelutahtikin on verkkaisempaa. Mikä lie kevätväsymys iskenyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ompelijoiden kevätmasennus, onkohan sellainen tautiluokitus. Toisaalta auringon paisteessa on mukavampaa ulkoilla, kuin istua sisällä paininjalkaa polkemassa. Toivotaan, että pääsemme takaisin ompeluflowhun <3

   Poista
 7. Ihania kokonaisuuksia! Tuo Noshin norsuinterlock on mun lempikankaita, se ei edes mene pesussa miksikään. Kolmessa värissä sitä on tuolla kaapissa, että saa ommella pieniä vaatteita tarpeen tullen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatu on todella ihanaa. Pehmoista ja sopivan joustavaa <3

   Poista
 8. voi ihanuus näitä. ja settiajattelu on pop! mulla on liian pienet kangasvarastot tai jotain ku ei löydy tarpeeksi paljon mätsääviä kankaita ;D tähti-kamit on myös herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä suorastaan ihmettelin, että minulla löytyi noin samaa menevät kankaat. Minä ompelen yleensä settejä, mutta käytössä on kaikki vaatteet sekaisin :D. Yritys on kuitenkin hyvä.

   Poista