keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Supervoimaa putelista?

Maailma olisi huomattavasti parempi paikka, jos jokainen meistä omaisi kolmivuotiaan maailmankuvan ja itsevarmuuden. Herra U on vakuuttunut siitä, että isona hänestä kasvaa Hämähäkkimies tai dinosaurus. Toivon hartaasti, että ensimmäinen vaihtoehto olisi lähempänä totuutta. Mieluummin näen poikani viheltävän menemään sinisessä lycra-asussa kuin hampurilaisbaarissa tekohampaita kolistavana dinona.

Kahden tytön jälkeen on nautinnollista irtautua prinsessaleikeistä ja tempautuu testosteronia tihkuviin seikkailuihin. Harmillisesti luonneroolikseni on valikoitunut kuollut vihollinen, jonka suurin saavutus on korista ja anoa armoa. Toinen suosikkiroolikseni valikoitunut hahmo on pullea dinosaurus, joka ei jaksa edes juosta, saati pelastaa maailmaa. Herra U:lla taas on leikeissään käytössä kaikki superaseet, jotka maa päällään kantaa. Yhtään leikkipyssyä meille ei ole koskaan ostettu, mutta lapseni tekee sellaisen vaikka herneenpalosta. Se siitä asettomasta kasvatuksesta.

Näillä rooleilla lienee osuutta siihen, että olen päätynyt hankkimaan kuntosalikortin ja aloittanut epätoivoisen ja hikisen vyötärönmetsästyksen. Olen jopa oppinut nauttimaan liikunnasta ja en enää käytä kaikkia aikaani kanssakuntoilijoiden vaatteita ja niiden leikkauksia tarkkaillen. Katsotaan milloin ensimmäiset jumppatrikoot eksyvät paininjalan alle.

Selian Homemade hero-jersey oli kuin tehty herra A:lle. Päätin applikoida suoralla muutaman putelin raitatrikoolle, jonka ompelun oli taas merkkiä kohdistushelvetti.


Hihassa on tähti samasta kankaasta.

Ja taakse puteli.
Velour lienee poissa muodosta niin vähän sitä löytyy kaupoista. Minusta se on edelleen loistava housumateriaali!

ps. Ompelijaksi, joka inhoaa raitoja paininjalan alle eksyy todella paljon raitaa....

20 kommenttia:

  1. Paita on tosi magee! Olisipa vielä pieni poika, jolle voisi tehdä tuollaisia. Teinit on tässä suhteessa vähän tylsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojille löytyy vähän vähemmän kuoseja, mutta sitten onneksi löytyy jotain näin hienoa! Odotan kauhulla milloin lapseni suusta tippuu ensimmäisen kerran "Ei tuollaista"-kommentti.

      Poista
  2. Kiva setti jälleen! Minäkin tykkään velourista pikkulasten housukankaana. Meillä kolmasluokkalainenkin toivoi yhtenä päivänä, että hänkin saisi vielä "pehmohousut". Hänelle kun nykyään ompelen collegesta tai joustoC:sta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ompelin pehmohousut nyt myös itselle. Velour on loistava materiaali!

      Poista
  3. Hauska paita :) velourista minäkin oon tykännyt ja käyttänyt koko ajan, mukava, pehmeä ja kestävä materiaali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on ihanaa, että suurin osa veloureista kestää pesua todella hyvin ja värit pystyvät kirkkaaana!

      Poista
  4. Hurjan kiva setti! Velour on kyllä loistava matsku. Mullakin juuri nyt käynnissä velluhousutehdas syksyä varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on pakko aloittaa housutehtailu. Pieni mies kasvaa sittenkin tai sitten lahkeet lyhenevät kaapissa.

      Poista
  5. Makee setti! Velour on miustakin sisähousuissa huippua :)

    VastaaPoista
  6. Ah, joku muukin saa loisteliaita rooleja leikeissä. Minun pitää olla yleensä Nasu, poika pelottelee mielin määrin ja saa Nasun pyörtymään kauhusta. Paita ja housut on hienot, nuo putelit niin hauskat. Minä tykkäisin velourista housumatskuna, mutta en ole koskaan saanut niitä pysymään siistinä (=etteivät keräisi kaikenmaailman pölyjä ja langanpätkiä mukaansa, varsinkin siis tummissa väreissä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla käytössä usein tuollaiset vaaleat värit velourissa, joten pienet nöyhdät eivät ole haitanneet :D. Nasu - mainio rooli ;)

      Poista
  7. Pikkupojat on niin ihania! Meiltä löytyy yksi vajaa 4-vee, jonka rooleihin kuuluu pääasiassa ritari, poliisi ja isoveli. ;-) Isona hän kuulemma on kaivurinkuljettaja - isäntä ei renki. Siskonsa on taas päättänyt, että hänen ammattinsa on aikuisena prinsessa ja harrastuksina baletti ja jalkapallo. Hyvähän se on, että on noinkin aikaisessa vaiheessa selkeät suunnitelmat! Itsellä kun tuntuu, että näin reilu 30 vuotiaana on kaikki vielä enemmän ja vähemmän hakusessa.

    Hienon setin olet jälleen tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä U väittää olevansa minun isoveli, joka saa määrätä erinäisistä asioista. Isoveljen mukaan meillä syötäisiin aina jäätelöä ja jälkiruuaksi suklaarusinoita :D

      Poista
  8. Tuohon raitaan yhdistettynä tuo kangas on pääsee oikeuksiinsa! En siihen netin kuvassa suoraan ihastunut mutta nyt taitaa kuulua niihin pakkohankintoihin, ja vähän raitaa jajaja....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kuosi on huikea! Pitkästä aikaa sykähdyttävä kangas!!!

      Poista
  9. Voi sentään kuinka mä tykkään sun tyylistä kirjoittaa <3
    Asusettikin on oikein kiva. Velourhousuja löytyy paritkin, ei sen mukavampia olekaan!

    VastaaPoista
  10. Tämä on niin hauska! Meidän herkkäsieluinen 4v poika ei ole ikinä suostunut pukemaan päälleen serkkupojilta perittyjä dinosaurus-, ritari- tai supersankarivaatteita :D Siinä onkin sitten välillä äidillä mietittävää, kun koitan keksiä jotain häntä miellyttävää! Ihana setti! Velourista pitäisikin varmaan minunkin ommella nyt, kun syksy alkaa olla jo täällä, vaikka kuinka koittaisi elää vielä kesässä!

    VastaaPoista
  11. Ihanaa pohdintaa pienen pojan ja äidin elämästä :) Ja kiva, että olet päässyt takaisin ompelukoneen ääreen!

    VastaaPoista
  12. Juu se aseeton kasvatus meilläkin lensi paperisilppuna ilmaan... Mikäs sen parempi pyssy kuin papeririekale... :D

    Meillä on ihmekyllä sen ninjapaita innostuksen jälkeen poitsu innostunut valkkaamaan kankaita (tai lakanoita niinkuin hää sanoo) vaatteisiinsa :) Jesh!

    VastaaPoista