maanantai 17. joulukuuta 2012

Salarakkaita ja pikkuäitejä

Maailma on taas ihan kelpo paikka. Naapureiden kanssa selvittiin piparitalkoista, joissa jokaiseen perheeseen taiottiin piparikarusellin. Taiottiin ei todellakaan kuvaa prosessia, mutta koska haluan ensikin vuonna loihtia mielettömät piparilinnat, ei kannata edes kirjoittaa miesten kipeistä vesikellukoista tai talkoiden pituudesta. Ihmisen muisti on näet metka juttu, edes kipumuisti ei elä vuotta, niin se on.


Minun koneiden personoiminen on mennyt aivan liian pitkälle. Selailin aamulla netissä ompelukoneita ja minulle tuli syyllinen olo. Aivan kuin katselisin vieraita miehiä, salarakkaita. Tuli sellainen tunne, että Sirkka Impi Irmeli katseli loukkaantuneena, kun ihailin vieraiden ompelukoneiden lukemattomia tikkejä, säädettävää paininjalanpuristusta ja linjakkaita muotoja. Olen morkannut Sigua täällä kaikelle kansalle, mutta salaa olen kiintynyt tuohon helvetinkoneeseen, joka on uppiniskainen ja arvaamaton (ja ehkä hieman ruma ja halpakin). Onhan siinä tekemisen meininkiä, kun kone jyskyttää niin, että pöytä heiluu ja ompelijalla saisi olla kuulosuojaimet. Lisäksi muistan aina kiittää kelvollisesta jäljestä ääneen tuota rakasta taistelukumppania. Jos saisin uuden koneen, juttelisinko sille enää ääneen? Tai saisiko se nimen? Olisiko sillä persoona?


Luettuani tarpeeksi monta pettämistarinaa kaikkitietävistä naistenlehdistä, tiedän petettyjen aavistelevan jonkin muuttuneen parisuhteessa. Sama pätenee myös Siguun. Aamuisten harharetkien jälkeen Sigu päätti yllättää minut ja ompeli ilman temppuilua kaksi tuntia. Ei katkenneita neuloja, sylttyä, hyppytikkiä tai äärimmilleen pingoitettua hermosäikeitä. Tähän voisi tottua, helposti. Kaduin aamuista uskottomuuttani ja kiitin Sirkkaa uskollisuudesta.


Tämmöinen me sitten tehtiin...Sigu ja minä.

Ihana Pikkuäiti-velourmekko keskimmäiselle pukinkonttiin käärittäväksi. Tämä Majapuun kangas oli pakko tilata ihanalle isosiskolle mekkokankaaksi. Huomatkaa Tmi Kuvapalvelu Huiski ja Haiski, varjokuvauksen mestarit palveluksessanne. Huokeasti ja salaa.

Opettajien lahjat paketoituna, toimitusvalmiudessa neljä päivää etukäteen. Minulla on vinksahtanut pahemman kerran. Tämä kuitenkin lienee vain väliaikaista ja korjaantunee pian.
Lopuksi joulusiivouksen kanssa painivat sisareni internetin aalloilla. Lohdutan teitä kertomalla, että olen edelleen siivouksen kanssa alkuvaiheessa. Olen aloittanut mittavan joulusotkun tekemisen. Tiedättehän vaiheen jossa jokainen tavara, jonka olet jo unohtanut, nousee uljaasti tasoille muistuttamaan olemassaolostaan. Kaikki ne tavarat, joiden vuoden aikana toivoit jo kadonneen tavaroiden äärettömyyteen löytyvätkin. Tästä se alkaa, joulusiivous!

ps. Mihin ihmeeseen olet hukkunut ainoa todella tarpeellinen tavarani, ratkoja? Rakas joulupukki, voisitko lähettää paketissasi muutaman ratkojan minulle? Ja mieluiten sillä tavalla kilttejä, että palaavat itsestään käytön jälkeen saumurin oikealle puolelle. Kiitos.

4 kommenttia:

 1. Hih, olipa tutun kuuloista tekstiä :)

  Tuo nukenvaunukangas on kyllä niin ihanaa, että tekisi mieli ostaa sitä ihan vain lahjavaatteita varten. Pojalle sitä en oikein osaisi pukea, vaikka aika avomielinen muuten olenkin.

  Niin, ja minä luovutin ratkojan etsimisen parin viikon jälkeen ja menin tarjoustaloon ostamaan uuden, punaisen :)

  Ainiin, ja suurkiitos tunnustuksesta, jonka sain joku aika sitten sinulta. Tajusin vasta, että sinähän se oletkin, blogini aktiivisin kommentoija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siis paljastunut! Yritän aina kommentoida, kun käyn jonkun blogissa. Tykkään itse saada kommmentteja, joten oletan muidenkin niistä tykkäävän. Minäkin hankin seuraavaksi punaisen ratkojan, jos vaikka olisi lauhkeampaa sorttia :).

   Poista
 2. Ihana mekko :) Ompelustesi lisäksi tykkään tosi paljon myös kirjoitustyylistäsi ja blogissasi on aina mukava vierailla. Kuuluu vakiolukemistoon, vaikka en aina muista kommentoida.

  Mukavaa joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Susanna ja mukavaa kuulla, että vierailet blogissani. Nyt hiljenen joulun viettoon! Ihanaa joulua myös sinulle.

   Poista