keskiviikko 7. elokuuta 2013

Äitiysloman loppu on uuden alku!

Lomailin viikon Utsjoella. Ei ollut sähköä, puhelin seilasi Telenor:in verkossa ja netistä saatoin vain uneksia. Minulla oli aikaa retkeillä, tulistella, ravata hillasuolla ja puuhastella lasten kanssa.  Loma oli onnistunut, ainakin hajusta päätellen. Rovaniemen Vaakunan aulassa ei jäänyt epäselväksi mikä porukka oli erästellyt viikon. Ei minulla ollut ikävä nettiä, mutta ompeluaiheisia unia näin lähes joka yö. Teoriassa olen ommellut siis hää- ja iltapuvun, sekä jättimäisen hampurilaisasun Disney Worldiin, maailmanennätysajassa. Hikistä hommaa on lapin yössä ommella unissaan.

Kaikki lomat loppuu aikanaan. Kuten minun äitiyslomani. Huomenna menen töihin ja yritän muistella miten puhutaan aikuisten kanssa ammattiasioista. Huomenna kukaan ei myöskään pure minua, pärski päälleni ruokaa tai komenna minua naama punaisena huutaen. Minä puolestani yritän olla pyyhkimättä räkää kollegoiden nenistä, konttamatta lattioilla ja taputtamatta innostuneen oloisesti jokaiselle askeleelle. On minulla kovasti muistettavaa. Ah, minulla on myös huomenna edessäni lounas, jonka joku muu on laittanut ja saan syödä annokseni lämpimänä. Kyllä minulle vielä hyvin käy ja U:kin oppii tykkäämään päiväkodista, tai ainakin sietämään sitä.  

Viikon ompelutauon hullaannuttamana ompsaisin muutaman lisävaatteen. Mitä ihmettä minä teen näille itseommelluille vaatteille? Eihän tälläisiä räpellyksiä ilkeä kirpparilla myydä, laittaa kiertoon ja sielu ei anna periksi laittaa yhtäkään itseommeltua roskikseen. Ollaan uusien ongelmien äärellä.....Pehemiän ja Majapuun ihanat Siiri ja Myyry ovat oikeastaan melkoisia staroja. Tähdet ovat Selian.

Majapuun raitajoustis marinoitui hetken, kunnes huusi päästä näille rokkareille pöökiksi.Raksu pääsi bodyyn yhdessä Marimekon raitakankaan kanssa.

Mustat joustishousut hepoille ja koirille kaveriksi.

Selian runoratsu on kangas, joka on odottanut oikeaa hetkeä. Se oli ensimmäisiä kankaita, joita tilasin, joten lopettakoon se myös minun "Äitiyslomalla opettelen ompelemaan"-haasteeni.Äitiyslomani tavoitteena oli oppia ompelemaan. Välillä tuntui, että opinkin ja toisinaan konttaan ihan perusjutuissa. Mutta se on varmaa, että sain elinikäisen harrastuksen.

Ja hei työelämä, täältä tullaan!
Ja näitä hetkiä minä ikävöin...

37 kommenttia:

 1. Tsemppiä töiden alkuun! :) Ja itsetehtyjen vaatteiden kanssa on juurikin tuo mainitsemasi ongelma. Itse olen antanut kiertoon, jos on vain kelvannut. Muutenhan sitä pitäisi sitten laittaa vaikka kierrätykseen ja säästää vain ne tunteikkaimmat (joo... eli kaikki?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo kierrätyskysymys on hankala ja jokainen itsetehty vaate tuntuu olevan kovin "arvokas". Kaikkia ei kuitenkaan voi säilyttää....

   Poista
 2. Voi että <3 ihania ompeluksia! Ja tsemppiä sinne töihin (: ja kyllä se U:kin sielä hoidossa pärjää (:

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä täältäkin. Itsellä sama edessä ensi viikolla. Olen huomannut, että kyllä ne itse tehdyt kelpaa kiertoon, vaikka joku langanpätkä repsottaakin huonosti pääteltynä tai kanttaus on hiukan venähtänyt. Itse olen jotain myynyt muutamalla eurolla uniikkikirppiksellä fb:ssä, jos sopivaa kaverin lasta ei ole ollut tiedossa jolle antaa. Mulla ei ompelujälki todellakaan ole ammattimaista, mutta valituksia ei ole tullut, kun rehellisesti oon kuvannut. Ainakin itsestä tuntuu jotenkin, että vaatteet menee sitä kautta paremmin sellaiseen perheeseen, jossa itse tehtyä arvostetaan kuin puoli-ilmaiseksi tavallisella kirppiksellä tai Uffin laatikosta, vaikka vaivaa toki onkin hiukan enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Ehkäpä tuo varovaisuus omien vaatteiden "kierrätyksessä" on enemmänkin minun päässä. Pitänee kokeilla kirppistelyä, koska muuten me hukutaan vaatteisiin.

   Poista
 4. Ihania! Ja Hirmusesti tsemppia taalta rapakonkin takaa toihin paluuseen. Kateellisena olen lueskellut kavereiden FB postauksia toihin paluusta. Makin haluaisin. Mutta kun ei ole sen aika. Ehka viela joskus. Ja kylla sa voit ainakin yhden kollegan vuotavan nenan niistaa...... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Ina! En niistänyt kenenkään nenää, mutta hauskaa oli!

   Poista
 5. Ei saa! Siis lopetella ompeluharrastusta ;). töihin saat toki mennä.
  Ja kyllä sinä opit ompelemaan ja kehtaat laittaa kirpparille myyntiin, aivan varmasti!

  VastaaPoista
 6. Hauskaa työhön paluuta. Minulla se on edessä maanantaina. Mitä kaikkea sitä vielä ehtisi ommella... Hienosti olet oppinut ompelemaan äitiysloman aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hurjasti tsemppiä myös sinulle uuteen arkeen.

   Poista
 7. Ei näissä kuvissa nämä näytä räpellyksiltä. Kyllä varmasti joku ottaa mielellään ja maksaakin vähän. Kuositkin on tosi kauniita. Tsemppiä töihin! Itsellä alkaa maanantaina työt.

  VastaaPoista
 8. Ei näissä kuvissa nämä näytä räpellyksiltä. Kyllä varmasti joku ottaa mielellään ja maksaakin vähän. Kuositkin on tosi kauniita. Tsemppiä töihin! Itsellä alkaa maanantaina työt.

  VastaaPoista
 9. Rauhaisaa ja mahdollisimman levollista työhönpaluuta! Ja samanlaista starttia pienen miehen päiväkotiuran alkuun. Pianhan se on jo syyslomakin:)

  VastaaPoista
 10. Onnistunutta töihin paluuta!

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä toivotellaan täältäkin uuteen alkuun! =)

  VastaaPoista
 12. Kivoja juttuja olet taas tehnyt :)

  VastaaPoista
 13. Mageet setit =) Kirpparille vaan myyntin rohkeasti tai annat eteenpäin. Muistan kuinka ahdisti ensimmäistä kertaa laittaa kirpparille myyntiin omia ompeluksia ja laitoin ihan naurettavat hinnat. Ja kuinka ollakkaan ne omat tekeleet ovat sitä lähtien lähteneet ensimmäisenä kirppispöydältä. Poikkeavat kuosit saavat ihmiset pysähtymään ja tutkimaan tarkemmin myyntipöytää. Nykyään hinnoittelen jo omat ompelut kunnolla ja silti ne menevät kaupaksi. Rohkeasti siis myymään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ottaa sinut avuksi hinnoitteluun. Tulisitko kahvipalkalla ;).

   Poista
 14. Ihania vaatteita jälleen! :)
  Sama "ongelma" täällä noiden omien pieneksi jääneiden ompelusten kanssa, niitä kertyy ja kertyy. Tuskinpa kuitenkaan kehtaan sitten ikinä lastenlapsillekaan antaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa miettinyt, ettei kaikkia voi säästää lapsenlapsillekaan. Mutta kai minun on pakko ylittää kynnys ja laittaa osa kiertoon.

   Poista
 15. Tsempit työelämän alkuun! Lapsi tottuu ja äiti kans. Ja mitä tuohon kirppikseen tulee, niin ei muuta kuin rohkeasti omatekoisetkin kiertoon. Itse olen kans huomannut, että ne menee pöydästä ekana, vaikka olis laittanut niille vähän isomman "tunne"hinnan.

  VastaaPoista
 16. Samat sanat, sinun tekosesi ovat varsin mallikelpoisia. ja ne ostavat, jotka osaavat arvostaa muutakin niskassa olevaa merkkiä. Tsemppiä, meillä on jo kohta kaksi viikkoa takana päiväkodissa, tosin hyvin kevyesti. Jää ja on siellä kuin mikäkin mallilapsi ja autossa alkaa aina kauhea parkuminen. Siis meno- ja paaluumatkoilla, tärykalvot hoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Useinhan se on niin, että tarhanopet saavat lapsistamme parhaat palat. Tsemppiä <3

   Poista
 17. Mahtavia vaatteita! Turhaan epäröit laittaa myyntiin, ainakaan laadun takia. Raaskiminen onkin sitten toinen juttu. :) Mäkään en ole myynyt yhtään lapsilleni ompelemaani vaatetta, vaan olen jättänyt ne säästöön. En tiiä miksi, mutta niin se vain on. :D
  Tsemppiä työelämään!

  VastaaPoista
 18. Ihania settejä! Ja miksikä ei muka voisi myydä eteenpäin, etenkin tällaisia ihanuuksia? Kirppiksellähän saa sitten itsekukin tavaraa katsoessaan ostopäätöksen tehdä :) Tsemppiä töihin paluuseen :)

  VastaaPoista
 19. Ihania vaatteita ja kivasti yhdisteltyjä kankaita. Meillä seurataan töihin menon suhteen maanantaina.

  VastaaPoista
 20. Ihania vaatteita ja kivasti yhdisteltyjä kankaita. Meillä seurataan töihin menon suhteen maanantaina.

  VastaaPoista
 21. Sama tilanne meillä, tänään jo käväisin töissä. Mukavaa töiden aloitusta! Ihania päiväkotivaatteita ainakin riittää, hienoja kokonaisuuksia!

  VastaaPoista
 22. Tsemppiä töiden alulle! Ja ehdottomasti kaikki itsetehdyt vaikka facebookin ommeltujen vaatteiden kirpparille myyntiin. Niin upeita juttujahan sä teet, että varmasti menee eteenpäin

  VastaaPoista
 23. Kauniita vaatteita! Minä palasin tammikuun alussa töihin, mutta sinnikkäästi olen yrittänyt iltaisin välillä varastaa hetken ompeluun ja jotain valmistakin on tullut! Että kyllä sitä aina löytää hetken, jolloin tehdä jotain käsillä. Tekemisen tahti ei tietenkään ole sama kuin kotona ollessa, mutta ainakin minulle itse tekeminen on tosi tärkeää, kun työssä ei näe omaa kädenjälkeä samalla tavalla. Minä laitan kiertoon sukulaisille tai sitten Venäjän keräykseen myös itse tehtyjä. Ei kaikkea pysty säilyttämään! Jotain parhaiten säilyneitä ja kivoimpia olen säilyttänyt :)

  VastaaPoista
 24. Kyllä mä olen myynyt itse ompelemiani kirppikselle ja kaupaksi ovat menneet. Samalla kirppiksellä näkyy aina silloin tällöin jonkun muunkin itseompelemia, mutta ne on kyllä ylihinnoiteltu. Eli kun hinnoittelet oikein (saman hintaisiksi kuin kaupan vaatteet), niin kyllä ne menee nopeasti kirppiksellä.

  Onnea töiden aloitukseen. Minä vielä haaveilen moisesta.

  VastaaPoista