maanantai 2. joulukuuta 2013

Auvo Pietarin kosioretki

Minulla on uusi ompelukone. Tehokas, kaunis ja käyttäjäänsä monipuolisempi. Ei ole helppoa olla huolimaton ompelija, kun edessä on ompelukone, josta olen vain salaa osannut haaveilla. Uuden koneen myötä jouduin sanomaan Varamies P:lle hyvästit. Minulla on ikävä tuota väsymätöntä työjuhtaa, jonka kanssa opin ompelemaan. Kiitos ompeluystäväni S, olet painosi arvoinen kultaa. Ilman ompeluystävääni olisin varmasti lopettanut ompelemisen Sigun hyydyttyä kalkkiviivoille. Toivottavasti Paff Ambition 1.0 alias Auvo Pietari palvelee minua yhtä uskollisesti.

Joulun alusaika on aina yhtä kamalaa. Minä tunnustan olevani hetkessä eläjä ja koen kaiken suunnittelun vaivalloiseksi ja äärimmäisen epämiellyttäväksi. Jos minusta olisi kiinni juoksisimme mieheni kanssa ostamassa joululahjoja aattoaamuna ja joulumme olisi täynnä sponttaaneja virityksiä. Mutta koska toinen minäni, se vastuullinen ja rakentava perheenäiti, haluaa antaa lahjoiksi itsetehtyä ja huolella valittua on minunkin nöyrryttävä tekemään suunnitelmallisia jouluvalmisteluja. Ihan hyviä nuo minun suunnitelmat ovat, mutta ainoa ongelma on tuo toteutus. Kiireen keskellä, kun apumiehet Huiski ja Haiski tuppaavat syöksymään paikalle Ei minua suotta valittu paikallisen ompeluryhmän Vuoden ratkojaksi. Minä olen niin ansainnut tuon kunnianimen.

Minä pidän Noshin kankaista ja vaikka päätin olla tilaamatta talvimalliston kankaita....noh, niitä nyt sattui ilmestymään kaappiin. Heikolle luonnolle ei voi mitään. Tälläisen setin minä surautin...

Kun ei osaa päättää kumpaa kangasta käyttää, on varmista laittaa molempia.
 

Kaavana jälleen kerran On the Road ja housuissa kaavana Saimi, jonka pienensin omin pikku kätösin.


  Samoilla lämpimillä tein samoihin housuihin sopivan kakkospaidan.

Lopuksi sovituskuvia...
 

Me ollaan nyt sitten ihan kavereita minä ja Auvo. Siinä on vaan hurjasti näppäimiä ja vipstaakeja, joten hetki meillä menee ennen kuin ollaan ystäviä. Mutta on se ihana, oma ompelukone.

15 kommenttia:

 1. Ihanat paidat! Mukavaa kun sait uuden koneen! :)
  Pidin eilen Nosh'n kutsut ja vähän tuli kankaita tilattua... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minä en uskalla noita kutsuja edes pitää. Liha on heikko!

   Poista
 2. Piankos te ystävystytte! Ihana setti.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa settiä taas :) varsinkin kurrepaita on veikeä!

  VastaaPoista
 4. Oikein hykertelin mielessäni, kun näin omasta blogilistastani aamutuimaan, että Pikkupippuri on postannut uuden blogijutun. :)

  Kivan setin olet tehnyt. Minä kans ihmettelen monesti, että miten niitä kankaita tulee ompeluhuoneen kasoihin, vaikka en kai minä "paljon mitään" ole tilannut.

  VastaaPoista
 5. Hienosti näyttäisi alkanee yhteistyö Auvo Pietarin kanssa.

  Mä niin allekirjoitan tuon suunnittelun vaikeuden. Yritän ja yritän, mutta vaikeaa on. Tuskin tälläkään kertaa tulen välttymään viime hetken päämäärättömältä ja paniikinomaiselta shoppailukierrokselta ruuhkaisessa tavaratalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista säätöä tuon Auvon kanssa on, mutta kyllä se tästä vielä alkaa.

   Poista
 6. Tosi kivat talvisemmat paidat ja housut!
  En varmaan itse uskaltaisi uutta konetta ostaa kuin pakon edessä, niin sitä tottuu ja urautuu vanhan kanssa työskentelemään! Vaikka kyllähän sitä joskus toivoisi että olisi muutakin kuin suora ja siksakki! ;)

  VastaaPoista
 7. Onnea uudelle koneelle! Mä olen Pfaffin ikuinen fani ja pidän NIIIIN PALJON kyseisen merkin laitteista. Ovat toimintavarmoja uurastajia. Varmasti vähitellen käytön myötä opit mitä minkäkin napin takana on ja löydät hienouksia. Eniten niitä perusjuttuja tietty tarvitaan, mutta on kivaa että on jotain ekstraa odotettavaa, kun ehtii tutustua koneeseen. Uusi kone tuoksuukun niin hyvältä ;D hihi t. Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UUsi kone on ihana <3. Välillä vaan jännittää osaanko koskaan käyttää kaikkia hienouksia ompeluissani.

   Poista