sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kalevalainen monikäyttövaate

 
Minä kävin leikkikentällä, ei olisi pitänyt. Olen viime aikoina tullut siihen tulokseen, että leikkikentällä kannattaa keskittyä lapseen tai pitäytyä tutuissa ihmisissä.  Kuten suurimassa osassa lapsiperheitä, on meilläkin sairastettu menneenä syksynä ja etenkin vuoden vaihteen jälkeen todella paljon. Välillä tuntuu, että äitiys on sairaanhoitajan, lääkärin ja laitoshoitajan hommaa univajeella ryyditettynä. Päivittelin asiaa tuntemattomalle äidille, joka kysyi välittömästi kuinka pitkään täysimetin lastani. Rehellisenä ihmisenä vastasin, että U on saanut pulloruokaa sairaalasta saakka. Minun piti lisätä, että en voinut imettää fysiologisista syistä, mutta en ehtinyt vetää ilmaa edes sisään, kun uusi tuttavuuteni alkoi pitää monologiaan infektioiden ja täysimetyksen kiistattomasta yhteydestä. Siinä minä kiltisti kuuntelin seikkaperäisen selvityksen ryyditettynä sopivasti tilastotiedoilla. Hyvä puhe. Valmisteltu, ytimekäs ja sisälsi sopivassa suhteessa faktaa ja omia mielipiteitä. Lukioaikainen äidinkielen opettajani olisi puheen jälkeen hypännyt pystyyn ja osoittanut suosiotaan seisaallaan.
 
Kotiin kävellessäni mietin, että monia asia on varmasti syytäni. Mutta lapseni taudeista syntymästä hautaan saakka en aio kantaa syyllisyyttä. Minäkin olisin mielelläni valinnut täysimetyksen, kestovaippailun, luomuruoan ja lapsentahtisuuden , mutta aina valinta ei ole meidän kädessä. Hyvä niin.
 
Kävin Tampereen kalevalaisten naisten järjestämällä ompelukurssilla, jossa ommeltiin kalevalainen vaate. Olen nyt kaksi päivää väännellyt vaatetta uusiin ja taas uusiin malleihin. Aivan mielettömän nerokas vaate!


 
Kannan vaatetta ylpeänä, olenhan Kalevalainen nainen.

31 kommenttia:

 1. Täälläkin heti ihastelemassa tätä! Mahtava!

  VastaaPoista
 2. tää on niiiiin upea. ♥ upea on myös taito antaa hyvin argumentoidun tekstin mennä toisesta korvasta ulos ja toisesta sisään. mistä sitä saa ostaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei saa ostaa, mutta onneksi huono muisti korvaa tämän taidon hieman viiveellä.

   Poista
 3. Ihana vaate!!! Ja mistä näitä jälkiviisastelijoita aina löytyy???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä. Milloinkahan me naiset opimme olemaan toistemme tukijoita, sitä odotellessa.

   Poista
 4. Vau mitkä muuntelumahdollisuudet! Hieno :)

  VastaaPoista
 5. Vau! On kyllä nerokas! Tosi upea niin monella eri tapaa :)

  VastaaPoista
 6. Siis eika..... aivan mielettoman hieno! Mullekin tommonen ja heti! Mikas tama tallainen kalevalainen vaate oikein on? Ihan uskomattoman upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on siis Tampereen Kalevalaisten naisten vaate ja ideana oli tehdä sellainen vaate, joka pukee jokaista naista. Ainka onnistunut tästä tuli!

   Poista
 7. No, siis aivan huikea vaate. Ja niin pippurinen teksti - tätä minä olen kaivannutkin tämän pimeän talven ajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HArmikseni luulen, että meidän ketän tädit eivät tiedä, että täällä suhisee loukkaantunut kanssakärryilijä. Mutta ainakin sain sanottua ;)

   Poista
 8. Todella mainion oloinen! Minä haluan kans :) Ja kasvatuksellisiin asioihin, kaikilla ei oo muumit vintillä ihan järjestyksessä ja siitä ei kannata välittää mitä ne suustaan päästelee :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä minustakin tuntuu, että joillakin hävieävät hyvät tavat taivaan tuuliin, kun tullaan kasvatuksellisten kysymysten äärelle. Mutta onneksi minulla on sentään hieno halatti.

   Poista
 9. Vau! Hiukkako tuollainen vaate pitäisi löytyä omastakin kaapista.

  VastaaPoista
 10. Onpa tosiaan nerokas vaate! Ihanan monikäyttöinen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on jo käytetty ja paljon. Paininjalan alla surisee jo seuraava malli!

   Poista
 11. Kyllä Tampereella osataan :). Tuollaisella kurssilla minäkin viihtyisin ja kotiinviemisenä ilolla tuollaista esittelisin.
  Ja mitä fanaatikkoihin tulee, niin heillä on resepti kaikkeen. Sainpahan minäkin viikonloppuna kokea vähän vastaavaa liittyen lapsen sairasteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onnellisia ovat tietävät ihmiset :D. Mutta tämä vaate on aivan huikea.

   Poista
 12. Blogissani on sinulle Tunnustus! :)

  VastaaPoista
 13. Oh, saat tunnustuksen toiseen kertaan :)

  VastaaPoista