tiistai 21. heinäkuuta 2015

Ylituotanto-ongelma

Minä olen lomalta palattuani aloittanut läpikäymään komeroita. Tavarat ovat vuoden aikana lisääntyneet kuin citykanit. Kuka ihme meille kantaa kaikennäköistä muovihilputinta, joka katoaa kaappiin pahimmassa tapauksessa ennenkuin pääsee edes näyttämään taitojaan käytännössä. Minusta alkaa tuntua, että perustan 25vuoden kulutta rompetorin, jonka päätuotteita ovat muoviset pikkuhärpäkkeet, vajaat lankarullat, sukkapuikot neljällä puikolla ja kangassilppu. Kyllä olisi menestyksekäs firma.

Nuorimmaisen vaatekaapin tyhjentäminen teki myös selväksi, että ompelimossani on vakava ylituotantotilanne. Lapseni vaatteilla vaatettaisi muutaman päivän kokonaista tarharyhmää sävy sävyyn, tokikin. Mutta miten tähän on tultu? Viime talvi oli minulle aivan onneton, koska aika jonka olin aikaisemmin tuhlannut liikuntaan säästyi Rellun työnnettyä nokkansa lumivalliin. Myös allekirjoittaneella taisi olla oma osuutensa tilanteessa, mutta se oli häviävän pieni. Joten minulla oli aikaa, joko syödä tai ommella. Muutaman massakuukauden jälkeen valitsin jälkimmäinen ja tulokset on nyt nähtävissä. Koska en usko koskaan selkärankani muuttuvan titaaniseksi päätin lähestyä ylituotantoa uudesta vinkkelistä ja ostin syksyksi salikortin. Jospa vähitelleen saisi tuotantomäärät tolkulliselle tasolle ja samalla löytyisi ompelimoon hukattu vyötärö ja liikuntafiilis.

Ennen suuria muutoksia voin ommella ehkä hieman jotain pientä varastoon, noin niikuin varmuuden varaksi.

Lomalle lähtiessä ompelin itselle hihattomia mekkoa, hukkaan meni sekin aika ja olisin voinut käyttää nämäkin hetket villavaatteiden neulontaan. Ei tule helteitä ei, mutta mekot odottavat ensi kesää.
 


Molemmat kankaat meinasin jo myydä, mutta onneksi kukaan onneton ompelusisko ei niitä halunnut. Tykkään molemmista Majapuun kuoseista valmiina vaatteena todella paljon.

15 kommenttia:

 1. Hauska postaus taas,kiitokset!Täällä hiukan sama tilanne kaikenlaiseen ompeluun,kutomiseen ja askarteluun.Ihanat tunikat,itsellä odottaa yksi sama kangas paininjalan alle.Muuten,blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo lukemassa haasteen ja punastuin hiusjuuriani myöten, niin kauniisti kirjoitit blogistani. Kirjoittaminen on muuttunut blogin myötä melkein mukavaksi hommaksi :D.

   Poista
 2. Kamoon, sukkahousua ja neuletakkia ja tadaa, siinä on talvimekot! Nimimerkki Mekko Ympäri Vuoden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on minun metodi, koska tiedän ettei nämä kuosit enää iske ensi kesänä :D

   Poista
 3. Kiitos vähän väsyneen äidin viihdyttämisestä, tätä oli niin kiva lukea. Kivat mekot!!!

  VastaaPoista
 4. On niitä turhempiakin harrastuksia kuin ompelu, ei se haittaa jos paikoin tulee ommeltua liikaakin. Ja eilen tapaamani tähtitieteilija lupasi 30 asteen hellettä elokuun lopulle, katsotaan miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa helteet saavat pysyä poissa, mutta jos saisi sellaisen 23 ja aurinkoa niin saisi ladata pattereita <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi, kirjoittaminen on melkein (ei kyllä lähellekään) yhtä kivaa kuin ompelu. Ja ommellessa ehtii ajattelemaan aika monta ajatusta.

   Poista
 6. Itse hoksasin saman ylituotannon, kun keväällä perkasin lasten vaatteita kirppikselle. Onneksi menivät kaupaksi, ettei niitä tarvinnut enää säilöä minnekään. Nyt olen laittanut itselle ylimääräisten vaatteiden ompelukiellon ja keskityn kaikkeen muuhun, niin kuin esim. tilkkuiluun. Se on sen verran hidasta, että valmista ei tule ihan heti. Ja onneksi lapset kasvavatkin, että saa niitä vaatteitakin välillä ommella. Mutta lapsi ei tosiaan tarvitse kymmentä saman kokoista paitaa. :D

  VastaaPoista
 7. Ah, sama tuska täälläkin! Hienot mekot ja ihan huippu kirjoitus jälleen kerran. Mahtavaa, että saa lukea näin mielenkiintoisia tekstejä.

  VastaaPoista
 8. Samanlaisia tuntemuksia täälläkin kun eilen kävin tytön vaatekaappia läpi, paitoja on enemmän kuin omaksi tarpeeksi mutta tulipahan vaan tehtyä taas yksi lisää :D

  VastaaPoista
 9. Meillä toisella lyhythihaset paidat ei lopu hetkessä kesken, tytöllä sitten taas on mekkoja enemmän kuin tuollainen kohta 3-luokkalainen tulee koskaan käyttämään. Mutta kun ompelu ja kankaita pitää saada tuhlattua uusien tieltä! :D

  VastaaPoista