perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kevään varmat merkit

Maailma on hyvä ja viisas monella tapaa. Joka kevät voin luottaa siihen, että lehtien mielipideosastolta ja tekstiviestipalstalta voi aukottomalla varmuudella lukea milloin kevät on virallisesti täällä. Kevät alkaa minulla siitä, että luen ensimmäisen viestin katupölystä tai koiranajätöksistä. Kyllä on sitten kiva aloittaa siitä kevään vietto, kun huomaavaiset kanssaeläjät ovat saaneet minut tuijottelemaan penkanpieliä. 

Toinen varma merkki on se, että omakotialueilla kaivetaan painepesurit naftaliinista ja aloitetaan suhauttelemaan autoja puhtaaksi katupölystä. Siinä ne perheenisät suihkivat letkuillaan peltiystäviään ja morjenstelevat naapurin isännille, joita ei ole nähnyt kuin vilaukselta talvikauden aikana.

Kolmas varma merkki on tokikin oksenustautirintaman laaja leviäminen taaperoperheisiin. On se pyhä Yrjö sellainen velikulta. Kaikesta päätellen kevät on siis täällä, yhtä varmasti kuin takatalvi on nurkan takana. Ompelin kevään kunniaksi pois viimeisen talvipaitani ja päätin siirtyä kevätompeluihin.

Kavensin itselle piirrettyä luottokaavaa kolme kertaa ja tykkään nyt tästä hieman kapeammasta mallista! Olen hieman yllättynyt, että tämä Noshin kangas ei reikiintynyt ommellessa. Moukallakin on joskus tuuria.

Muutama viikko sitten osallistuin ompeluhaasteeseen netin ompeluryhmässä. Valkea ei ole minun juttuni, mutta tämä teksti! Osui.


Ja viimeiseksi tämän kevään kengät! Kyllä kelpaa auringon paistaa!

5 kommenttia:

 1. Tyylikäs paita. Tai siis paidat;) Varsinkin hieno kokonaisuus tuo musta. On se kevätaurinko aika tervetullut juttu tähänkin maankolkkaan.

  VastaaPoista
 2. Kevät on mahtavaa aikaa, vaikkakaan nuo ihan kaikki sen lieveilmiöt eivät saa innostumaan. Tänne ei ole vielä oksupoksu ehtinyt, mutta todella sitkeä flunssa on. Hyvännäköisiä paitoja olet itsellesi ommellut. Itsekin ihastuin tuohon tekstikankaaseen. Just huippu!

  VastaaPoista
 3. Minä rakastan kevättä ja aurinkoa, aivan kuin heräisi vihdoin talven aiheuttamasta horrostilasta. Tuo valkoinen paita sopii sinulle todella hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. Luottokaavasi on hyvänmallinen ja kevään merkit ovat aistittavissa täälläkin, ainakin Yrjö on pariin otteeseen käynyt vierasilla.
  Omat Kujeeni kaivelen tuolta hyllyltä heti, kun kadut kuivuvat. Ihan parhaat popot ovat ne!

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköiset paidat ovat molemmat! Meillä kevään tulon tunnistaa siitä, että hevosten jättämät kasat leviävät tiellä ja kulkeutuvat kengissä sisälle tuomaan tuulahduksen tallien tuoksusta. Omia hevosiahan meillä ei ole, mutta se on näitä maaseudun ihanuuksia :D.

  VastaaPoista