maanantai 12. marraskuuta 2012

Huomenna minä siivoan, en ompele. Ja muita typeriä ajatuksia..

Aloitellessani ompelua kyselin isommilta tytöiltä haluavatko he pukeutua äidin tekeleisiin. Vastaus oli hyvin välttelevä ja ei laisinkaan innostunut. Tai jos innostusta oli se oli hyvin piiloteltua. Ensin innostui keskimmäinen, jolle olenkin ommellut jo kaksi paitaa ja nyt viime viikolla esikoinenkin tilasi paidan. Leikkelinkin paidan valmiiksi EK:n palalaarin halppistrikoosta, mutta osat jäivät virumaan kangaskasoihin Penan oikuteltua oikein urakalla.

Tänään sitten muistin yht'äkkiä leikellyt raitakankaat ja päätin ommella paidan valmiiksi. Jos päässä vilahtaa ompelutyötä ajatellessa ajatus "Minä vaan ompsasen tuon valmiiksi", kiinankokoisten sireenien pitäisi ulvoa varoitusta. Ompsasu tarkoittaa tällä kokemuksella helvetillistä puraratkosadattele-tyylistä rentoutus ja mielenlujuus harjoitusta. Tämäkään kerta ei pettänyt siinä suhteessa. Tuo liru trikoo vain ei sovi yhteen sunnuntaiompelijan kanssa ja etenkin, kun tämä rohkea ompelijatar tekee kaavatkin lasten vaatteista mallintamalla ja sinnepäin soveltamalla.

Tällainen paidasta tuli. Valitan kuvan suuntaa, mutta useista yrityksistä huolimatta kuva halusi maata kyljellään. Minkäs teet. Kovapäinen kuva.
Tässä ihana M.

M ja U äidin tekeleissä.
Ja paita edestäpäin. Tuo paksu alaosa on aika kiva ja nuo pitkät resorit hihoissa. Mutta tärkeintä on, että M tykkää.
Saan kuulemma ommella toistekin hänelle. Onnistuin! Lopuksi vielä jo viime viikonloppuna ommeltu paita keskimmäiselle ihanuudelle.
Ihana S ja apina paita. Kaava Party Shirt muutoksin. Kangas on Nosh Monkeys, mutta ostopaikkaa en nyt muista. Lisään jo välähtää päähän.

 Huomenna minä siivoa, en ompele. Huomenna minä siivoan, en ompele. Huomenna minä siivoa, en ompele.

2 kommenttia:

  1. Ihania paitoja. Ei näytä kyllä mitenkään epäonnistuneelta tuo esikoisen paitakaan;)

    VastaaPoista
  2. Jouduin kaventamaan tuota aikalailla, jotta sain onnistumaan:D. Purkamista se vaati, mutta onneksi se ei näy lopputuloksessa. Ehkä suurin ongelma on se, että minun visio ei vastaa lopputulosta.

    VastaaPoista