tiistai 27. marraskuuta 2012

Kun taidot eivät vaan riitä!

Olen päättänyt oppia kanttamaan. Ihan vaan ompelukoneella ja ilman kaksoisneulaa. Harjoittelin kanttaamista aamulla ihan kangassuikaleisiin ja harjoitellessa jälki oli paikoitellen jopa hyvää. Mutta anna olla, kun siirryin keskeneräisenä pitkään maanneisiin haalareihin. Ei onnistunut mikään. Pah. Jos maailmassa olisi edes rahtunen oikeudenmukaisuutta ompelukoneet säälisivät omistajiaan ja riehuisivat vain koetilkkuihin. Mutta ei. Tänään minua odottaakin mittava ratkontaoperaatio.

Onneksi muutama aikaisempi ompelus onnistui, joten on edes jotain mitä kehtaa blogata.

U:lle pukinkonttiin tehty body (OB 5/2012). Liikennemerkkijerseyn jämät meni tähän bodyyn. Tämän kääräisen joulupaperiin, kunhan joudan.

Esikoiselle tehty Musikantti-tunika. Kangas loppui kesken ja sain vain toisen hihan, joten toiseen hihaan päädyin laittamaan tähtijerseytä. Tämäkin laitetaan joulukääreisiin. Kaava on tehty More Grey-paidan pohjalta.

Lopuksi vielä äidiltä saatu salaattiresepti, joka osoittautui oikein makoisaksi. Suosittelen kuitenkin, että maltatte odottaa maustumista (toiset eivät näet malttaneet), joka parantaa makua entisestään. Alkuperäinen resepti on Sikke Sumarin käsialaa.

Panzanella

2 pientä kesäkurpitsaa
4 viipaletta maalaisleipää
2 rkl öljyä
2 tomaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
2 paahdettua paprikaa (tai suippokärkisiä ohutkuorisia)
1 pkt eli 125 g bufalamozzarellaa
2 dl kivettömiä mustia oliiveja
2 rkl kapriksia
1/2 ruukkua basilikaa
Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria
chilihiutaleita

Leikkaa kesäkurpitsat noin 4 mm ohuiksi kolikoiksi. Voitele ne kevyesti öljyllä ja paista muutama minuutti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista leipäviipaleisiin kaunis väri. Kuutioi viipaleet. Lohko isot tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit.Viipaloi paprikat.

Laita kaikki kasvikset tarjoiluastiaan. Kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäkuutioiden kanssa kulhoon. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada kastike salaattiin ja anna maustua 30 minuuttia. Viimeistele riivityillä basilikanlehdillä.


6 kommenttia:

  1. Tosi kiva lisä tuo tähtitrikoo tuohon musikantit-tunikaan. Onneksi kangas lopui kesken!

    Tuo salaatti vaikuttaa tosi herkulle. Pitääpä ottaa resepti talteen.

    Tsemppiä kanttausharjotteluun, kyllä sä vielä opit! Minäkin olen oppinut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivoa sopii, että opin kanttaamaan. Muuten vaateompelu lapsille on hankalaa. Kiitos tsemppauksesta ja suosittelen salaattia :D.

      Poista
  2. Jos yhtään lohduttaa, niin et ole ratkomisen kanssa yksin. Tänäiltana myös täällä ratkoja laulaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lohdutuksen sanoista <3. Kai se vaan on niin, että ompeluun kuuluu olennaisena osana purkaminen. Täytyy tunnustaa etten ole urakkaani vielä edes aloittanut...

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Minustaki onni onnettumuudessa, että musikantti kangas loppu kesken ja toinen hiha on tähtikangasta (: Ja kanttailu on kyllä haastavaa. Kai sen joskus itsekkin oppii. Toivotaan ainakin (:

    VastaaPoista