keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Lamput himmennöö eli tajunnan räjäyttävä avokadopasta

Ihan ensimmäiseksi on todettava, että ihmisen tajunnan pysyvyys on ilmeisen yksilöllistä. Tämä seuraava pasta aiheuttaa monille ruokabloggaajille tajunnan räjähtämisen, jonka vuoksi tätä reseptiä oli pakko kokeilla. Olisihan tuo ensimmäinen karta, kun minun tajuntani olisi jysäytetty uusiin muotoihin. Lopputulos oli sangen maukas ja ruoka valmistui noin vartissa, joka on suorastaan ilmiömäistä. Pasta pääsee tästä syystä varmasti suosikkiruokien joukkoon, mutta ei tämä ruoka minun tajunnalleni mitään ihmeitä tehnyt. Ei edes itkettänyt, niinkin on syödessä tapahtunut.

Suosittelen kuitenkin kokeilemaan reseptiä ja koskaanhan ei voi tietää kenen tajunnan tämä laukaisee tähtiin. Alkuperäinen resepti löytyy Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa, parempaa arkiruokaa.

Avokadopasta neljälle

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avocadoa
suolaa
mustapippuria
n. 05 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1dl) raastettua parmesania
400-500 g spagetti (me käytimme täysjyväversiota)


Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avocado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu. Silppua joukkoon yrtit, mustapippuri ja suola. Lisää kastikkeen joukkoon al dente-tyyppiset pastat (ota keitinvettä talteen 0.5dl ja lisää se pastaan) ja sekoita. Lisää lopuksi joukkoon oliiviöljy ja raastetut juustot. Nautitaan heti.



2 kommenttia:

  1. Ai miten herkullista! Täytyykin kokeilla räjäyttääkö minun tajuntani ;)

    VastaaPoista