maanantai 10. joulukuuta 2012

Päivän teema, sieni

Taas uusia lukijoita! Tervetuloa mukaan!

Tämä sieniteema tuli nyt hieman myöhässä. Maa on jo valkea ja joulu tulee kuin hiipien eteen. Onneksi joululahjat alkaa olla valmiina ja olen psyykannut itseäni siihen, ettei joulua vietetä komeroissa tai listojen alla. Miksi kuitenkin sisäinen siivousmarttyyri nostaa päätään ja availen komeroiden ovia huolestuneena siitä tosiseikasta ettei komeroiden joulusiivousta ole edes aloitettu?

Koska vaihtoehtoisesti olisin voinut aloittaa joulusiivouksen, päätin sulkea ovet ja piiloutua pajaani. Pajassa Sigun ja Penan kanssa sotkut menettävät merkityksensä ja kangas soljuu paininjalkojen lävitse. Terapiaa, terapiaa.

Tälläistä jälkeä tuli tänään...

Untolle body joululahjaksi. Tämä on taas tehty tutulla kaavalla Kisullini, joka löytyy uusimmasta OB. Tein tällä kertaa bodyn koossa 74, koska pienempiä kokoja meiltä löytyy jo. Tämä kangas on Mussukoiden Sienitalo-joustofroteeta.Tässä settinä jo jonkin aikaa valmiina olleiden ruskeiden velourhousujen kanssa. Velourhousuihin minulla sattui olemaan ihan samanväristä resoria, mutta harmittaa kovasti, että se oli Neumannin sanoja lainaten, "osastoa lörpähtävä". Tänään sitten jouduin pienentemään resoreita ja itsestä riippumattomasta syystä pääsin taas purkuhommiin. Zen.

Froteeta jäi hieman, joten tein housut. Tuo toinen lahje näyttää kapeammalta kuvassa, mutta samanlaiset ovat! Kuvaussihteeri vaan ei tänäänkään hoitanut hommiaan vaan antoi kuvaajan räiskiä miten sattuu. Taas kerran apulaisiksi pestautuivat minun alteregot Tmi Huiski ja Haiski.

Viimeiseksi tänään siistitty ja päätelty velourista tehty tunika koossa 92. Ihanaa materiaalia ja kuosia. Menossa pakettiin pienelle ja ihanalle neidille.

Häviääkö teillä samat tavarat? Minä vihaan kahta esinettä; mittanauhaa ja ratkojaa. Molempien esineiden suurinta huvia tuntuu olevan piileskely. Ihan käsittämätöntä miten suuri osa minun ompelustani on erinäisten esineiden hakemista tuosta koirankopin kokoisesta tilasta. Saarnaan isommille lapsille koko ajan tavaroiden paikalleen pistämisestä, mutta olen itse täysin kykenemätön huolehtimaan näistä kahdesta esineestä! Ärsyttävää.

9 kommenttia:

 1. Ihania sieniompeluksia! Ja eikös ne sienet kuulu jonnekin keskieuroopan (vai minnelie) joulukoristeperinteisiin? ;)
  Eksyin tänne jonkun toisen blogin kautta ja varmasti vierailen uudestaan, kivalta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa Mieli uudelleen ja kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 3. Ihania vaatteita :) Tuolla samalla kaavalla tein ensimmäisen bodyni ja nyt niitä on parikin tuolla resoreja odottamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kehuista (punastuu). Tämä kaava on bodyissa selkeästi suosikkini....

   Poista
 4. Mullaki body tuolla kaavalla kantteja varten valmiina ;) Somia ovat taas! Käyhän kurkkaan mitä mulla on sulle omassa blogissa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Julia. Pitää muistaa tuo seuraavan postauksen kohdalla.

   Poista
 5. Minulla on kolme ratkojaa. Yleensä kaksi on hävöksissa ja yksi oikealla paikallaan :D
  Hienoja ompeluksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie toivoin joulupukilta ratkojaa ja Prymin neppipihtejä. Molemmat lahjoista säästäisivät aikaa ja hermoja (joita kumpaakaan ei koskaan ole liikaa).

   Poista
 6. Kyllä mä oon ihaillut näitä kaikkia bodyja! Mun pitää näemmä kerätä rohkeutta vielä toinenkin päivä, että saan aikaiseksi ryhtyä kanttauspuuhiin. Se on se, joka bodyissa ja jumppareissa eniten jarruttaa. Tänään leikkasin muutamankin kappaleen vaatteita, joista kokoon ompelin ne, joihin ei tullut kanttausta. :D Miten niin välttelen opettelua?

  VastaaPoista