tiistai 14. toukokuuta 2013

Kekkonen ja menetetty ura velkaneuvojana

Kevät saa aikaan monia kiusallisia ongelmia. Pahin niistä lienee se kuinka pukea lapsi oikeaoppisesti ulos. Kolmannellakaan kerralla en osaa arvioida millaisissa vaatteissa lapsella olisi juuri sopiva lämpötila, ei liian kuuma tai kylmä. Olenkin luovuttanut tässä asiassa ja totean nyt ettei kannata kilpailla "vuoden äiti"- tittelistä tälläkään saralla. Eipä sillä, että muutenkaan olisin kilpailun kärkisijoilla. Useinhan U saa kieriskellä toimiston lattialla langanpätkissä, kun sen ompelumaanikko äiti karjuu koneiden pauhun yli "Kato U enää yks sauma ja sitten äiti korjaa sun kakan pois." Aika monia saumoja on U elämänsä aikana nähnyt ommeltavan ja epäilen vahvasti, että muutama sauma on vielä edessä.
Kevään toinen suorastaan kiusallinen ilmiö on kangaskauppojen kuositulva. Eihän siinä olisi oikeastaan mitään ongelmaa, jos olisin voittanut tuon loton päävoiton tai mansikkamaalla kasvaisi seteleitä. Nyt joudun taistelemaan lähes päivittän kangashamsterin luontoa vastaan. Ei ole helppoa kieltäytyä, ei. Lupaan olla tässä eteenpäin rankuttamatta kenellekään kuluttamisesta, kun sen opettelu on itsellekin vaikeaa. Eipä sitten tarvitse hakeutua isona velkaneuvojaksikaan ei. Onpahan tuokin asia nyt selvä. Paljon on siis tänäänkin opittu. 

U opettelee liikkumaan vauhdilla ja rauhalliset ompeluhetket täytyy ajoittaa päiväuniaikaan. Maailmankaikkeus ei vaan ole tässäkään hommassa ajantasalla. Ispiraatio ja kaikki päässä muhineet ajatukset häviävät samaan aikaan, kun lapsen verkkokalvoille ilmestyy unikuvat. Maailmassa vain ei ole rahtustakaan oikeudenmukaisuutta tai oikeammin oikea-aikaisuutta.

Tälläisen setin sain pungerrettua ideattomasta päästäni. Olipas se vaikeaa ja ei tämä toteutuskaan taas vastannut sitä säkenöivää ideaa, joka minulla oli. Kekkonen on Käpysen teettämä kangas, joita me SaValaiset saimme ostaa. Näin Kekkosen aikaan kasvaneelle tämä on aivan huippukuosi, mutta lapset naureskelevat vain hassulle rillipäälle. Oi aikoja.

Nää Kekkoset oli niiku sirkuksessa ja sitten ne tekisi sellaisen ihmistornin, sitten ne jonglöörais kaikki kolme. Ihan kuin Daltonin veljekset, mutta mustissa laseissa. "Joo, hyvä idea!", huusivat pienet Kekkoset ja pänkäsivät torniksi.

Jotain tällaista minä ajattelin, kun lähdin ompelemaan.

Kaavana on taas On the Road OB 3/13 ja valkoinen trikoo on Triteksiltä. Resorit omista kätköistä. Kekkikset tietenkin Käpyseltä.Kaveriksi tein housut Easy piece-kaavalla Majapuun trikoosta. Ja voi veljet , mie onnistuin raitojen kohdistamisessa.


Tuskalla synnytetty setti. Eipä minulla muuta. Tai sen vielä sanon, että en taida myöskään hakea sirkuksen taiteelliseksi johtajaksi. Ei ole siihenkään lahjoja, ei.

37 kommenttia:

 1. Vaihdoin postauksen otsikkoa oikeaksi ja samalla katosi muutama lukijoiden kommentti. Olen pahoillani :(

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Minustakin on tullut ihan nappihullu. Ostelen kaikkialta värikkäitä nappeja.

   Poista
 3. Ihana setti! Ja Kekkosesta on kyllä vaikka mihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä kangas on kyllä ihana ja vitsikäs.

   Poista
 4. Mahtavat :D Ja niin todenperäisiä ajatuksia kirjoittelet... Tuumin täällä juuri että kun ois tuo ja tuo ja tuo ompelus (ja neule) tekemättä, mutta kun tiskitkin oottais ja imuri haluaisi haukata tuota hiekkaa lattialta. Ja tähän kaikkeen tuumailuun menee luultavasti se kaikki aika kun kaksi isompaa lasta ovat isänsä kanssa ulkon, ja sitten jää kaikki tekemättä. Voi mistähän vois ostaa aikaa toteuttaa kaikki ihanat kässäprojektit??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joskus harkinnut yötöitä käsityörintamalla, mutta toistaiseksi en ole siihen taipunut. Aikaa niin kovin vähän ja ajatuksia paljon.

   Poista
  2. Minä oon joskus sitä harrastanutkin, ja sitten on niitä aamuja jolloin tajuat tehneesi yöllä niin surkeaa jälkeä ettei se kelpaa. Ja sitten muuten tympäsee!!

   Poista
 5. Mahtava kekkispaita!!! Ja nuo pökät kanssa! Ihailen tuota, miten hyvin oot saanut kekkispalan aplikoitua paitaan, rajaa tuskin huomaa! Joskus nuo valmiit palat aplikoituna kun ainakin mulla tuppaa näyttämään juuri leikkaa-liimaa-projektilta. :) JA taas ihailen tuota tekstiäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo applikoiminen on minusta ihan mystistä hommaa. Välillä onnistuu ja sitten taas tulee sellaista huttua että :). Tällä kertaa siis onnisti. Hyvä jos teksti on lukukelpoista :D.

   Poista
 6. Tosi kiva setti. Ihanan pirteä vaikka päävärit onkin musta ja valkoinen.

  VastaaPoista
 7. Hassunhauska paita ja pokat! Mullekin kelpais. Kekkonen on aina kekkonen! Uutena lukijana taalla. Yhteinen ystavamme (M.N.) kovasti tekeleitasi mainosti. :) Hienoja olet vakertanyt. Mulla tuo ompeluaika on aika kortilla 6- ja 2-vuotiaiden tyttojen kanssa vaikka kovasti koko ajan sormet syyhyais tekemaan jotain. Vaikkei inspis aina oliskaan hollillaan niitten paikkareitten aikaan niin kylla se aina paikkansa loytaa..... jostain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan ja hieman punastuttaa, kun minua on ihan suositeltu. Itse pidän itseäni aloittelijana tässä ompeluhommassa. Mutta useinhan se on niin, että tahto korvaa pienet tekniset puutteet. Olen kovasti ihmettelyt sitä että siivousaikaa ei oikeastaan tunnu löytyvän, mutta ompeluaika tulee kaivettua jostain!

   Poista
  2. Eipa kannata punastella. Upeita vaatteita olet pikku-ukollesi ja neideille tehnyt. Kylla kehtaa esitella. En se minakaan kummoinen ompelija ole. Tulepa vastavierailulle: teatots.blogspot.com jos kiinnostaa. :) Mukavaa paivaa!

   Poista
 8. Taisin kommentoida ennen otsikon muuttamista, eli tää on ihan huippu! :) Blogisi on muutenkin tosi kiva, joten taidan jäädä seurailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan ja olen pahoillani poistamastani kommentista. Kivaa, että jaksoit vielä palata kommentoimaan uudestaan, se lämmittää mieltä!

   Poista
 9. Aivan valtavan hauska paita! Settinä ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä tulee varmasti käytettyä kesällä.

   Poista
 10. Mahtavat ompelukset ja tekstit! Sinulle olisi tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
 11. Tykkään kirjoitustyylistäsi, mukavaa luettavaa. Sinulle olisi kyllä toinenkin tunnustus blogissani, en nyt ala sitä enää muuttelemaan kun julkaisin jo :) Mitenkähän en tuota Lenokin listaa katsoessa hoksannut, että olitkin samalla listalla :D

  VastaaPoista
 12. Hienosti taipuu kekkis pirteäksi lasten paijaksi! Hieno on!

  VastaaPoista
 13. Tää on ihan huippu setti! Tuo paita <3 Saa niin hymyn huulille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämän idean saatuani en voinut jättää sitä toteuttamatta.

   Poista