maanantai 27. toukokuuta 2013

Teinitunnustus ja Tweet home

Teini-ikäinen bensalta tuoksuva, rasvatukkainen ja mustat kynnenaluset omaava teinipoika iskee minun sieluuni. Heissä on jotakin kömpelöä ja sydämelle käyvää. Lämpimät ajatukset loppuvat minulta jotakuinkin siihen kohtaan, kun ensimmäinen klimppi läsähtää asfalttiin tai  ajetaan mopoautolla poppivehkeet täysille väännettynä liikennesäännöistä välittämättä. Lisäksi minun maailmassani pilkku on pilkku, eikä v****. Niin on tämä lyhyt lämmin jakso, jota myös joskus kesäksi kutsutaan, opettanut minulle yhtä sun toista niin lähimmäisistäni, mutta myös itsestäni. Oikeasti olen aikalailla kireä, keski-ikäinen täti-ihminen, joka toivoo, että kaikki osaisivat käyttäytyä hienotunteisesti, noudattaa liikennesääntöjä ja käyttää välimerkkinä pilkkua (v:n sijaan). On minulla kasvamista teini-ikäisen äidiksi.

Parempi vaan pysyä ompeluluolassa möyrimässä kankaiden keskellä ja antaa teinien kasvaa aikuisiksi rauhassa. Onneksi eräillä lähipiirini pienokaisilla on vielä monta vuotta teini-ikään. Omilla tyttärillähän se kolkuttelee jo ovella, jonka voi aistia tiukkasävyisen keskustelun jälkeen ovenkarmien iskulujuutta testaavista oven sulkemisista ja treenikamppeiden hajusta kodinhoitohuoneessa.

Tällä kertaa ihana neiti I saa päälleen uuden mekkosen. Toivottavasti tämä on mieluinen.

Tämä on taas kerran suomalaisen kuosisuunnittelija Sari  Ahokaisen suunnittelema kuosi Tweet home. Kaava muokattu On the Road paidasta. resorin ostopaikkaa en kerta kaikkiaan muista.


Ihanan värikäs kangas ei jippoja tarvitse. 

10 kommenttia:

 1. Ai ai, kuulostaapa tutulta tuo teiniangsti. Juurikin perjantaina käytin koko kävelymatkan lasten päiväkodille mopo(-auto)ilevien isänmaantoivojen liikennekäyttäytymisestä avautuvan yleisöosastokirjoituksen muotoilemiseen erityisaiheena tasa-arvoiset risteykset. No, unohtui se sitten.

  Suloinen mekkonen. Harmi, ettei omasta hyllystä löydy tätä kangasta. Ainakaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oikeasti tykkään teineistä ja suurin osa heistä on aivan mielettömän upeasti käyttäytyviä ja hienoja nuoria ihmisiä. Nyt vaan oli oikea suma tätä toista ääripäätä. Tytöjen teini-ikää odotellessa.

   Poista
  2. Aivan, itseasiassa ihan äidillisen huolehtivasti minäkin tuota kirjoitusta pohdin. Olisi aivan liian surullista saada mopo autonkylkeen, vaikka varoa koitankin, oli etuajo-oikeuksia tai ei.

   Poista
  3. Minusta tuntuu (ihan vaan mutu-tuntuma), että mopoautoissa ei ole samanlaista vaarantunnetta kuin moottoripyörissä. Ohkainen peltikate saa aikaan vääränlaisen turvallisuudentunteen ja kuskit arvioivat omat ajotaitonsa liian hyviksi. Joka tapauksessa olen supervarovainen aina, kun näen liikenteessä mopoauton.

   Poista
 2. Jotenkin tuo teinien käyttäytyminen ja ajatuksesi siitä kuullostaa niin tutulta ja kolahtaa meikäläiseen,meidän rasvatukkainen,bensanhajuinen huonosti pukeutuva melkein aikuinen teini kun vielä koettelee rajojaan......toivon kuitenkin kasvattaneeni pojasta sen verran hyväkäytöksisen jottei ihan miten tahansa tuolla ulkomaailmassa käyttäytyisi.

  Ihanan mekkosen olet jälleen ommellut ja hienot kantitkin tehnyt :) Kuinka muuten teet tuon leveän kantin,kun omastani tuppaa tulemaan kovin kapea aina vaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Tykkään tuosta hieman leveämmästä kantista. Leikkaan vaan resorista sopivan suikaleen ja silitän sen kolmeen osaan. Kaksoisneulalla kiinni ja siinä se. Mie en osaa tehdä kapeaa :D.

   Todennäköisesti olet onnistunut kasvattaan hyvinkäyttäytyvän nuoren, niinkuin suurin osa suomalaisista vanhemmista. Siksi tuntuukin niin kurjalta, että pieni osa porukkaa on niin näkyvä ja leimaa meidän hienon nuorison.

   Poista
 3. Voi kuinka kiva kangas tuossa mekossa. :) Mun tytoille kelpais ainakin. Siita olen varma.:)

  Mielenkiintoinen tama teinikeskustelu. :) Taalla USAssa lapsia pidetaan lapsina paljon pidempaan. Heita ei nae keskenaan maleksimasta ties missa. takalainen julkisten kulkuvalineden verkosto ei ole mitenkaan verrattavissa suomalaisee eli teineja ei nay busseissa vaan ovat vanhempiensa kuljetettavina niin kauan ennen kuin saavat ajokortin. Teineina heilta odotetaan tietynlaista kaytosta niin koulussa kuink kotonakin. Mopoautoja ei nay. Kielenkaytto on kohteliasta. Sita ihan hatkahtaa kun joku teini-ikainen kutsuu Mrs Wilburiksi. Keskenaan varmasti ovat erilaisia ja puhuvat erilailla mutta omista ajoista taalla lukioikaisena on vaan mukavat muistot. Ei kuulunut kiroiluja silloinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että Suomessa lasten odotetaan kasvavan itsenäisiksi kovin aikaisin. Toisaalta suomalainen nuori on ennakkoluuloton, peloton ja itsevarma juuri siitä syystä, että häneen luotetaan aikaisin. Toisaalta kaveriporukan ollessa suuri osa teinien vapaa-aikaa,
   myös kaveripiirin merkitys käytösmallien luomisessa kasvaa. Toisaalta aina teinien käytöstä, etenkin huonoa ellaista, katsellessa voi lohduttautua sillä, että suurin osa heistä kasvaa vastuullisiksi aikuisiksi. Minä en tiedä onko suomalainen malli se paras, itse toivon omien lapsien pysyvän mahdollisimman pitkään lapsina ja aion kontroloida heidän kulkemisiaan mahdollisuuksien rajoissa. On mielenkiintoista kuulla eri maiden kasvatuksesta ja miettiä sen merkitystä lasten ja nuorten kehitykseen.

   Poista
 4. Aivan ihana kangas! Mistähän se on ostettu?

  VastaaPoista