maanantai 30. syyskuuta 2013

Ei kannata ihmisen suunnitella liikoja....

Maailmani kaatuu harvoin mihinkään ulkoiseen, mutta viime viikolla se oli lähellä. U:lla oli tarhassa ensimmäinen kuvaus ja illalla, aivan liian myöhään, sain idean ommella uudet Majapuut kuvausasuksi. Virheitä oli kaksi, ensimmäinen oli se ettei ompelukoneeseen pidä koskea kymmenen jälkeen illalla vaan siihen aikaan kannattaa avata televisio ja antaa aivojen seikkailla tyhjiössä. Toinen virhe oli se, että en sanonut haluavani lapseni kuvattavaksi asussa, jossa hänet aamulla tökkäsin tarhaan. 

Nyt minun, armottoman ompelijan, lapsi tököttää tarhakuvassa Lindexin liian pienessä ostobodyssä. Jeps. Hukkaan meni ne yöllä Penalle heitetyt uhkaukset ja ärräpäät. Olisi saanut olla tuokin kone rauhassa yöunillaan, jos tämän olisin tiennyt. Niin maailmankaikkeus on taas antanut opetuksensa. Ei kannata ihmisen tehdä suotta suunnitelmia, kun maailmankaikkeus on jo laatinut omansa.

Koska en oikeastaan osannut päättää ompelenko loppuun edelliset vaatteet vai teenkö kokonaan uuden asun, tein molemmat. Korjausmiehet valittiin lopulta kuvausasuksi.
Melkein meinasin olla bloggaamatta vaatteita, mutta hei, jäin henkiin.

Ja kukas se siellä pylvään takana heiluttaa vasaraa? Jälleen kerran suunnittelun kukkanen.... Tämän asun kanssa sopii mukavasti noin 8kk:ta sitten ommellut kirkkaan vihreät pöksyt. Ai, oliko niissä kasvun varaa?Paidan kaava on On the road ja kangas Majapuulta. Nappilistan kohdistus on kyllä huippu!


Ja toinen...


Tässä Noshin ihanaa skootteria sahramin värissä. Hassu juttu, että kuvissa väri vaikuttaa enemmänkin keltaiselta. Ja kaverina tällä bodyllä on aikaisemmin valmistuneet siniset lökärit.

Seuraavalla kerralla pistän kuvausvaatteet erikseen pakettiin ja ison lapun päälle. Tai sitten en. Oikeastaan lienee ihan sama missä asussa oma lapsi loppujen lopuksi on kuvattu. Kuitenkin oma lapsi on kuvassa kaunis, oma ja ihmeellinen.

22 kommenttia:

 1. Oli pakko lukea tämä postaus kaksi kertaa. Sinulla kuitenkin asioihin aina löytyy sellainen positiivinen loppukaneetti, kaikesta vastoinkäymisestä huolimatta. :) Elämänmakuista taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat saatuani voin todeta olleeni oikeassa. On aivan sama mitä lapsella on päällä: tärkeintä on kauniit silmät, nenän pää ja posken kaari.

   Poista
 2. Toivottavasti ei tule kahteen kertaa tää viesti, kun edellinen taisi hävitä bittiavaruuteen. Mutta siis tosi hienot vaatteet! Täällä minä hihittelen tätä sinun kuvausta asiasta, vaikkakin itse asia on tietysti tosi kurja. No, uusia kuvauksia tulee, onneksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Kuvat ovat ihania kaikesta huolimatta.

   Poista
 3. Ihania vaatteita ja on kyllä todella mukaansa tempaava kirjoitustyyli, jäin ihan koukkuun :)

  VastaaPoista
 4. Ihania jälleen !!!
  Mulla olisi sulle haaste blogissani http://kotielamaajarapellyksia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Mä olisin repinyt verkkarini! :D Nooh, niin kus sanoit, lapset on kauniita vaatteissa kuin vaatteissa ja kuvat ikimuistoisia. Uusia kuvauksia tulee ja asia naurattaa vielä jonain päivänä. Ompelukset on hienot. Ja tosiaan, hauska kohdistus nappilistassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nappilista naurattaa joka kerran, kun näen sen.

   Poista
 6. Kuulostaa tutulta tuo edeltävänä yönä vaatteiden ompelu johonkin erikoistilanteeseen. Usein on joku visio ollut jo pitkään muhimassa, mutta toteutus jää kuitenkin viime tippaan ja sitten tulee paniikki ja hosuminen ja mokailu. Jos sitten onnistuukin saamaan jotain valmiiksi, niin tuntuu että sitten menee koko tilaisuus pilalle kun tulee liikaa keskityttyä vaan siihen että saa ne vaivalla ommellut vaatteet pysymään ehjinä ja suhteellisen puhtaina H-hetkeen saakka. Siinä viimeistään tulee semmoinen olo, että onkohan äidin harrastus nyt lähtenyt lapasesta. Mutta kyllä ois syönyt naista jos noin ois käynyt. Mut ehkä siitä kuvasta tulee just tän taustatarinan takia erityinen ja ikimuistoinen, ja nuo suunnitellut kuvausvaatteet päätyy johonkin toiseen muistorikkaaseen tilanteeseen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi usein valmistakin tulee vaikka viime tipassa ;)

   Poista
 7. Tosi kivannäköisiä vaatteita. <3 Ens vuonna sitten uus yritys vaatteiden ja kuvauksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi omat vaatteet ikuistuvat kameralla ja uusi kuvaus odottaa kulman takana...

   Poista
 8. Ihana, tuleepahan elämänmakuiset kuvat. :D
  Kauniita vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen aina muistamaan nämä kuvat ja kuvauksen. Mutta onneksi U on ihana kuvassa ostobodyssäkin.

   Poista
 9. ihania nämä vaatteet ovat! ja niin totta - ihan sama missä vaatteissa muru on kuvattu <3

  VastaaPoista
 10. Voi miten kätevä paita kätevistä miehistä! :) nappulista on kyllä hienossa paikassa... No, kyllä siellä pylvään takanakin sitä vasaraa tarvitaan! :)

  VastaaPoista
 11. Ihania vaatteita, ja oikein kivasti kirjoitat! tulen kyllä uudestaankin kurkkimaan :)

  VastaaPoista