tiistai 26. helmikuuta 2013

Kankaita ja arskaa!

Minä olen tässä viime aikoina miettinyt tätä kankaiden sielunelämää oikein urakalla. Nykyiset kankaat taitavat olla melkoisia hienohelmoja. Jo ensimmäisessä pesussa toiset kankaat kitsahtavat, vetävät kieroon, värit leviävät, pinnalle syntyy pesunukkaa....mokomat puuvillaletut ovat ailahtelevampia kuin allekirjoittanut huonona päivänä. Ja se on paljon se. Pyykinpesijöiden pitää puolestaan olla kemian ja fysiikan tohtoreita, joiden täytyy osata valita juuri oikea pesulämpötila ja pesuaine. Koneeseen täytyy tämän lisäksi työntää värinkerääjä ja lähettää hiljainen rukous yläkertaan, jotta tällä kertaa kangas tulisi ommeltavassa kunnossa ulos koneesta. Ja sitten, kun vahinko on tapahtunut ja valitat harmaantuneesta tai väriviallisesta kankaasta saat joko superhyperhyvää palvelua tai sitten sen perinteisemmän "ei meille ole tullut yhtään muita rekloja tästä kankaasta" tai "oletko pessyt kankaan väärässä lämpötilassa/väärällä aineella tai liian tummien vaatteiden kanssa". "Kyllä minä en tätä ymmärrä", sanoisi mielensäpahoittaja ja sanon minä.

Juu, jotta joutuu tässä jännittämään aina niin oman ompelutaidon lisäksi kankaiden sielunelämää. On tämä ompelu siis melkoista jännitysnäytelmää. Joten kaikki, jotka haluavat elämäänsä suuria tunteita voivat suunnata kangaskaupoille ja kaivaa ompelukoneet esiin. Eipä tarvitse etsiä jännitystä baareista tai nyrkkeilykehistä, jos joku niistä sitä etsii. Pysyy nenäkin suorassa.


Onneksi on ihania kangaskauppoja, joissa ymmärretään palvelun päälle. Ja aivan upeita pieniä kangasliikkeitä, joiden omat kankaat jaksavat yllättää laadulla ja kuoseilla. Niille minä nostan malja!

Miehen tauti jatkuu. Ja minä jatkan talviloman viettoa ommellen. Minusta tämä Onni & Ilonan Aurinko-kuosi on ihana.

Kisuliini kaava koossa 80, joustofrotee Naperonutusta ja musta resori Seliasta. Miikkareista kopioidut haaremihousut omalla kaavalla. Takamukseen laitoin yhden auringon. Housut ovat gollegea ja kangas on omista varastoista kaivettu. Raidallinen resori on Majapuusta.

Kamera meni pilaamaan minun hyvät kuvat. Oikeasti lahkeet ovat yhtä leveät ja saman malliset. Mutta eipä siltä näytä tässä kuvassa.
Ja jos minä joskus jään työttömäksi toivon, että Eurokangas palkkaa minut mainossuunnittelijaksi. Ensimmäiseksi tuotteekseni ottaisin heidän myymänsä kaksipuoleisen liimakankaan. Sille keksin tänään osuvan mainostekstin:

Vihdoinkin tuote niille, jotka tahtovat applikoida huonosti tai purkaa helvetisti.

Minulle myyty liimakangas ei tarttunut, ei mihinkään. Kokeilin jopa vessapaperiin. Ei tartu.

16 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihana ja aurinkoinen setti :)

  VastaaPoista
 2. Hieno setti! Kiitos päivän piristyksestä, repesin Eurokankaan mainostekstille :-)

  VastaaPoista
 3. Mä olen todennut Eurokankaan liimaharson kanssa saman homman! Nykyään en käytä enää muuta kuin Vlieselinen paperitaustaista liimakangasta ja senkin säilytän tiiviisti muovipussissa ettei pääse kuivumaan (en tiedä onko sillä väliä?). Eurokankaan liimakankaan sais heittää maata kiertävälle radalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon huonompaa tuotetta ei tosiaan ole. Sylkikin toimii paremmin. Taidan alkaa minäkin merkkiuskolliseksi.

   Poista
 4. Naurahdin tuon viimeisen lauseen kohdalla. Valitettavasti pitää paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti asia selvisi minulle tänään :D. Kiitos kommentista ja piipahduksesta blogissa.

   Poista
 5. Voi mikä teksti jälleen kerran! Monesti jaksan katsella vaan kuvat, mutta sinun blogista luen ensin tekstit ja sitten vasta tutkin kuvia! Hieno aurinkoinen setti! Ja ei muuta kun EK:lle mainoslausetta ehdottamaan! Heidän irtirevittävälle tukikankaallekin voisit keksiä jotain yhtä hienoa, sillä kyllä se on kangas joka antaa periksi, jos sitä yrittää repien aplikoinnin alta irrottaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voin aloittaa ideamyrskyn tuolle irtirevittävälle tukikankaalle. Valitettavasti omaa käyttäjäkokemusta ei ole, mutta voisihan tuota hankkia. Hankala elämä, hyvä elämä.

   Poista
 6. Ihana kokonaisuus :) Raidallinen resori tuo kivasti sitä jotain jujua.
  EK:n tukikankaissa on tosiaan toivomisen varaa :p Jatkossa ostan omani muualta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt saman päätöksen, mutta kuten kaikille olen kailottanut minä ja päätökset emme seiso samassa rivissä ;)

   Poista
 7. Ihana setti!

  Ja tuota kankaiden kestävyyttä ihmettelen, sillä meillä kaikki kankaat saavat saman käsittelyn: pesu kuudessakympissä ja kuivausrummutus päälle, vain parhaat selviävät! ;)
  Samaan kovaan kyytiin joutuvat vaatteinakin, siksi parempi kutistaa kunnolla ennen ompelua.
  Ihme kyllä ei ole yksikään kangas pilalle mennyt, värit ei ole levinnyt koskaan, trikoot kyllä vetävät joskus kieroon ja vain muutama kangas sadoista (?!) on haalistunut (esim.Metsolan bambit).
  Joten ihmeen kestäviä yksilöitä meille on sattunut tai sitten niiltä on vain otettava luulot pois heti kättelyssä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sama idea kankaiden kanssa, kuin minulla kukkien. Meillä otetaan kukilta heti luulot pois ja annetaan olla oman onnensa nojassa kastelematta. Kyllä vaan kukkivat ja pukkaavat vihreää kuoleman pelossa. Ehkäpä aloitan samanlaisen toimintamallin myös kankaiden kanssa. Tuo sinun tsägäsi ei voi olla vain sattumaa.

   Poista
 8. Ihana postaus, kuvat ja teksti yhtä aurinkoista! Ensivisiitillä, sait heti koukutettua lukijaksi =)

  VastaaPoista
 9. Ihan asiaa kyllä turiset noista kankaiden laaduista ;) Ja ihanan aurinkoinen setti tuli :)

  VastaaPoista