keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sielukkaat linnut

Yleensä ompelen itselle Triteksin trikoista. Ihan kustannussyistä ja siksi, että olen vielä epävarma omista taidoista. Pituuteni on jotain pygmin ja kääpiön välistä, mutta leveyttä keskikokoisen painonnostajan verran. Kangasta ei kulu tuhottomasti, mutta liikaa siihen nähden jos ompelus menee ihan harakoille.

Koska tavat ovat rikkomista varten, innostuin ompelemaan sielukkaista linnuista itselleni tunikan. Koska kankaan metrihinta oli reippaasti yli normaalin 8€ päädyin valitsemaan kaavaksi luottokaavani. Onneksi tein niin, sillä kangasta oli tilattu taas naftisti. Juuri ja juuri sain leikattua osaset metrin palasta. Noh, hieman suuremman kangaspalan kanssa olisi voinut miettiä kohdistuksia, mutta nyt leikattiin vaan ronskisti palat ja toivottiin parasta. Eihän se nyt ihan nappiin mennyt, mutta kyllä tätä käyttää.

Lopuksi muutama kuva valmiista työstä. Lasten kuvaaminen on minusta melkoista telmuamista, mutta ei tämä itsensä kuvaaminenkaan mennyt ihan nappiin.


Tunikan kaava saatu ja kankaana Ikasyrin Soulbird. Ihanan pehmoinen kangas, joka kyllä nauttii rummuttamisesta!


Sitten siirrytään taidekuvaukseen. Mieleeni pätkähti ottaa peilin kautta takaosasta kuva...

Melkein...

Olkapää, shit!

Taas olkapää, shit shit.

Jos mie käännyt vähän enemmän niin osuisiko...

Juu ei.

Jep. Done. Vain 20 kuvaa myöhemmin sain tehtyä tämän.
Pitäisi varmaan opettaa mies tai esikoinen kuvaamaan. Eikä hiustenlaittaminen tai meikkaaminenkaan tekisi pahaa. Mutta ei kaikkea ehdi ihan siinä hetkessä.

13 kommenttia:

 1. Hieno tunika ja ihanat kuvat selkäpuolelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin oikein ammattimaisia nuo selkäkuvat. Ihmettelen itse miksi en ole ajatellut alanvaihtoa ;).

   Poista
 2. :D
  Tunika on kiva, tuo soul bird olisi ollut ihanaa ittellekki, mutta kun en raaskinut, täällä pituutta puolestaan on ihan huippumallin verran ja leveyttä ainakin kahden, jos ei kolmenkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin raaskiminen oli siinä ja siinä. Tämä on hirmuisella säädöllä ja tuskalla saatu metristä.

   Poista
 3. Hieno tunika! Mä muistin, että sulla oli punaista lintua.. Ja joo, kuvaaminen kyllä välillä *lue usein* aika moista tuskaa täälläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein muistit....punainen ei vaan oikein iskenyt, joten menee varmaan myyntiin tai marinoituu.

   Poista
 4. Hitsinpimpulat, toi kuosihan näyttää tosi kivalta tunikassa :) Nyt kyllä joutuu itekki kokeilemaan. Jos pistät sen punasen palan myyntiin, niin nyt olis ostaja sille. Jos kangasta on metrin pätkä niin olettasin että mulle siitä riittäs maximekoksi asti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös näytäkin. Ensin ajattelin etten tykkää, sitten ajattelin nojaa ja lopuksi sytyin. Tämä on kiva kangas. Punaisen kohtaloa mietin vielä hetken, mutta pidän sinut mielessä :).

   Poista
 5. Ihana kuvasarja ja oikein hieno tunika myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa on ainesta ammattikuvaajaksi ;). Tuo kuvan ottaminen peilistä nauratti jo itseäkin....

   Poista
 6. Hieno! Minunkin kaapissani odottelee pala samaista kangasta 10 raskauskilon poistumista. Että ehkä sitten ensi vuosikymmenellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TAi sitten piankin, eihän noista kiloista koskaan tiedä :). Tulevat ja menevät miten sattuu, mutta valitettavasti useammin tulevat kuin menevät.

   Poista