maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hyvää syntymäpäivää...

Syntymäpäiville on tullut aivan uusi merkitys ryhdyttyäni maaniseksi ompelijaksi. Jokainen lähipiirin merkkipäivä on potentiaalinen ompelumahdollisuus. Valitettavasti hyllyissä ei  juuri koskaan ole sankarin näköistä kangasta, joten jokainen merkkipäivä on potentiaalinen kangasholistin retkahdushetki.


Tänään kuitenkin saan olla ylpeä itsestäni. En sortunut ostamaan sankarille uutta kangasta, vaikka mielessä se kävi ja saatoin (siis kävin) selaamassa nettikauppojen tarjontaa. Onkohan minusta tulossa harkitsevainen, hiljainen ja säästäväinen. Tuskin, mutta ihmeen helposti pystyin vastustamaan kiusausta.
Ehkä minulla on vielä toivoa, enkä joudu ilmoittautumaan nimettömin kangasholistien viikottaisiin tapaamisiin.


Tätä tunikaa ommellessa huomasin, että olen oikeasti oppinut kanttamaan kaksoisneulalla. Lisäksi pidän kanttaamisesta, kun se ennen oli tuskaista ja koko ompelun inhottavin (turhin) vaihe. Nyt voinkin harkita hankkivani kantinkääntäjän, jotta uusi hieno taito pääsisi koppaan "taidot jotka hankin vaivalla, mutta turhaan". Eiköhän ole aika tarttua toimeen myös applikoinnin osalta, kai minä senkin joskus opin???

Tälläinen syntymäpäivälahja käärittiin postisedän kuljetettavaksi. Tokikin muodikkaasti myöhässä.

Znokin trikoosta ommeltu tunika. Pohjana on  perus pitkähihaisen kaava ob 1/13, jonka muutin tunikamittaiseksi ja- levyiseksi (kai?).

En meinaa pysyä pöksyissä, tämä kanttaus kestää lähikuvan. Maailma on taas himpun verran hauskempi paikka (uudesta lumesta huolimatta).

Ai niin ja lyhensin minä nämä hihatkin. 

24 kommenttia:

 1. Loistavasti kantattu ! Ja ihana kangas, mä taidan tehdä samasta Hoops- tunikan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä opetuksesta. Mie kai opin, kun joku näyttää kädestä pitäen :D. Minua kiinnostaisi tuo Hoops, kun se tuntuu olevan kovin suosittu kaava.....Pitänee ottaa työn alle.

   Poista
  2. Kannattaa kokeilla. Ite tykästyin siihen mekoksi tai tunikaksi muokattuna.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Ja vitsit mikä kanttaus! (: Toinen kangasholisti täällä voivottelee kun ei omista tuota kangasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ostin tämä palasen ompeluystävältä. Sopi juuri tähän lahjaan!

   Poista
 4. Sinä jaksat vielä lahjojakin tehdä, vau!! Kyllä tota kanttausta kehottaakin esitellä! Nimim. Eilen bodeja ekaa kertaa kaksoisneulalla kantannut... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli valaistus tässä kanttausasiassa, kun sain itseäni parammalta ompelijalta ohjeita. Kolminkertainen kanttaus sujuukin jo mallikelpoisesti. Silti haaveilen tuosta kantinkääntäjästä, salaa :D

   Poista
 5. Oi mitä ihanuuksia taas syntynyt! Odotan edelleen sitä kojua, josta saisi tuoretta leipää ja ompeluksia! Lupaisin notkua siellä ahkeraan :-)
  t: Noora naapurista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valitettavasti koju on vielä suunnitteluasteella :D

   Poista
 6. Ihana tuli ja tosi siisti kanttaus!

  VastaaPoista
 7. Hieno tuli ja onpa kantti siistiä! Kyllä sen saa omatekoisen vaatteen ihan "ostetun" näköiseksi, kun aikansa harjoittelee ja käyttää kunnon konetta ja hyvää kaksoisneulaa. Meilläkin jostain vaatteesta isot pojat sanoi, että ihan ku kaupasta ostettu. Se on siis iso kehu se, eikö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli vuotta sitten olin sitä mieltä ettei minun tekemäni vaatteet tule koskaan näyttämään siisteitä ja "kaupasta ostetuilta", mutta ilmeisesti harjoitus tekee mestarin ja nyt osa vaatteista ei kaupan samanlaisille häviä. Tämä on siitä ihana harrastus, että oman kehityksensä näkee ja saa palautettakin käyttäjiltä :).

   Poista
 8. Jeps, jokainen syntymäpäivä, vauvan syntymä tai muu perhejuhla on aina hyvä syy ommella lahjoja :D ja hankkia kankaita, joita ei ehkä muuten hankkisi.

  Hienot kantit olet tehnyt. Lahjan saaja on varmasti mielissään tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että saaja tykkää. Sehän on tärkeintä.

   Poista
 9. Nätti tunika ja siistit kanttaukset! Varmasti mieluinen lahja. :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis tunika! Itekin aina välillä tulee katseltua ensimmäisiä blogiin postattuja töitä ja ihasteltua sitä kehitystä mitä ajan saatossa on tullut. Se on niitä elämän pieniä ja välillä suurempiakin iloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua hieman hävettää ensimmäiset vaatteet. Mutta muistan kyllä miten huiman hienolta tuntui kun sai tehtyä ensimmäiset vaatteet. Mukavaa kuitenkin huomata, että kehitys kehittyy ja minä sen mukana.

   Poista
 11. Ihana tunika! :) se on itsekin mukava huomata kehittyneensä ompelussa ajan myötä!

  VastaaPoista