tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kangasholismin taudinkuva

Kangasholismia esiintyy usein maanis-maanisen ompelusyndrooman yhtenä oireena. 
Kangasholisti käyttää aikaansa mallailemalla kankaita, silmäilemällä kangaspinoja ja haikailemalla kauppoihin ilmestyvien uutuuksien perään. Holistin on vaikeaa luopua kankaista ja hän saattaa säästää kaunista kangasta niin kauan, ettei pihinä hetkenä ostetusta soirosta saa enää taiottua tolkullista vaatetta. 

Kangasholismin yksi oireista on paha-asteinen kangaskateus, joka esiintyy nettisurffauksen yhteydessä. Kangasholisti löytää sekä lukemistaan blogeista että nettikangaskaupoista viljati uusia kankaita ostettavaksi. Lisäksi jo "ei tämä ole niin kiva"-koriin laitetut kankaat alkavat välittömästi kiinnostamaan valmiiden ompelusten ilmestyttyä verkkokalvoille. Kangaskateus on pahimmillaan jo loppuunmyytyjen kankaiden kohdalla ja saa joskus jopa naurettavia mittasuhteita Facebookin Kangashamsteri-sivuilla.

Kangasholsmista kärsivällä ompelijalla on kaksi suuntainen suhtautumistapa kankaiden leikkelyyn. Toisaalta hän nauttii ompelusta, mutta suree kauniin kankaan loppumista jo etukäteen. Kangasholistille pienikin soiro ihanaa kangasta on tyhjää parempi. Ajatusissahan siintää aivan ihana tilkkutäkki tai pieni tasku mekon etukappaleeseen. Kangasholismi on kuitenkin suhteellisen vaaraton tauti. Se ei pilaa terveyttä tai uhkaa ympäristön hyvinvointia. Oikein hoidettuna tauti pysyy hallinnassa ja tuottaa kantajalleen jopa iloa.

Hei, nimeni on Pikkupippuri ja olen kangasholisti. Tällä viikolla en ole tilannut mitään ja olen siitä ylpeä. Paranemisprosessini on vasta alussa ja luulen etten tule koskaan enää paranemaan taudistani täysin. Ainakin jos Pena toimii, ompelukone hyrrää ja pysyn järjissäni.

Seuraavan kankaan olen ostanut vain siksi, että se oli ihana. Nyt se jatkaa elämää 5-vuotiaan E:n mekkona. Hei hei kangas ja hauskaa matkaa!

Ihana oranssi apilajoustis Kestovaippakaupasta ja resori on Marimekosta. Tunikan kaava on oma.


Toinen pitkään ihailtu ja tykätty kangas on Käpysen Mustikka-velour, josta valmistui jo hetki sitten. Näistä piti tulla Jumping Jack-haalarihousut, mutta prosessissa oli jotain vialla. Ihan kelpo housut kuitenkin.15 kommenttia:

 1. Ihana teksti, ihanaa saada viimein diagnoosi! You made my day <3

  VastaaPoista
 2. Ihania ompeluksia ja aivan mahtava teksti! Vihdoinkin tilani on puettu kauniiksi sanoiksi :D

  VastaaPoista
 3. Ihan vielä en kuulu kangasholisteihin, omasta mielestäni (mies on eri mieltä!), mutta vain ja ainoastaan budjetin takia, jos kukkaro ei rajoittaisi niin olisin taatusti samassa joukossa! :D

  Ihania ompeluksia, tuo mustikkavelour on yksi minua harmittamaan jääneistä kankaista, sen olisin halunnut!
  Ja tilkkupeitot on hyvä tapa säilöä ne ihanimmat kangasmuistot. Meillä niitä on jo krhmm...suht monta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo talous taitaa olla ainoa rajoitin täälläkin päässä <3

   Poista
 4. Hiphei, jotain tuon suuntaista diagnoosia olin ajatellutkin, mutta taudinkuvaus noin laajamittaisesti varmisti kyllä epäilyni. Täytyy kyllä myöntää, että oma kangasholismini on täysin epähoitotasapainossa. :( En vain löydä itsestäni tahdonlujuutta parantua, ja sitä kautta kykyä vastustaa ihania uutuuskankaita ja ompelua helpottavia vempeleitä. Ehkä jonain päivänä kuitenkin, luulen että lopulta normaali-päivätöihin paluu tekee ihmeitä. :) Hienot pökät ja mekko muuten, onneksi noista kankaista hyllyssä on jo apilaa, että nyt ei tarvinnut kuolata kuin tuo mustikan perään...

  VastaaPoista
 5. Ensimmäistä kertaa "astuin" blogiisi ja voi vitsit, miten hauskasti kirjoitatkaan! Ja ompeluksetkin on hienoja... :-)

  VastaaPoista
 6. Kauniisti puettu sanoiksi tuo riippuvuus kankaista. Osui ja upposi minuunkin. Mietin ennen tilauksen näpyttelyä, että pitäisikö tilata tätä herkkukangasta 5 m, että uskaltaa jotain siitä ommelta. Jos tilaa vain 1 metrin, niin siitä ei pian raaski mitään tehdä.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin tätä! Pitäisi aina tilata vaan visio mielessä ja toteuttaa se heti. Mutta siihen en vielä kykene.

   Poista
 7. Täydellinen blogipostaus. Ei mulla muuta.

  VastaaPoista