maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kilpa-ajot ovat alkaneet!

Maailma on siitä ihmeellinen paikka, että nuoruus ja älykkyys ovat aina yhtä viehättäviä asioita. Viime viikonloppuna lakin saivat taas tuhannet ja taas tuhannet nuoret. Iloitsen joka vuosi nuorten kanssa ja ihailen heidän kauneuttaan. Samalla tunnen pienen kateuden piston sydämmessäni. Ihanaa oli se huumaava vapauden tunne, kun kirjoitukset olivat ohi ja elämä kaikkine kommervenkkeineen edessä. 

Toisaalta ihminen voi olla vapaa halutessaan. Minä koen edelleen vapauden tunteen jopa ommellessa tai seikkailessani omissa ajatuksissani. Unissa vapaudesta ei ole tietoakaan. Niissä tippuilen hissikuiluihin, olen vankilassa tai muuten vaan vietän rietasta elämää. Onhan se helppoa olla paheellinen, kun saa aamulla herätä perhe-elämään ja ei ole edes krapula.

Ja ei se selkäranka vieläkään ole kaivautunut esille. Täytyisi varmaan lopettaa edes sen etsiminen, menetetty peli. Enhän minä sitten voinut vastustaa kiusausta, kun Herra Insinööri yllytti minua ompelemaan pitkähihaisia paitoja kesään. Pitkään kuitenkin taistelin asian kanssa, mutta tunnustan tappioni. Koneetkin tuntuivat aistivan, että olin ompelemassa "tarpeettomasti", sillä ne vastustivat vaatteiden valmistumista kadehdittavan sinnikkäästi. Pena ja Varahenkilö P. ansaitsevat suorituksestaan vilpitöntä ihailua. Ainoastaan Rouva Ratkoja toimi jälleen kerran moitteetta ja kokemuksen tuomalla varmuudella. Ammattilainen ei hyydy tosipaikan tullen!

JA eivät nämä turhia vaatteita ole.  Minä uskon kemialliseen kivunlievitykseen ja  mekaaniseen auringonsuojaan. Joten täältä pesee....

Paidan kangas on Sari Ahokaisen Race. Paidan kaavana on Mint ilman takahalkiota. Toimii pienellä fiksauksella aika hyvin!

Housut ovat joustocollegea Kestovaippakaupasta ja kaava on Easy  Piece pienennettynä muutamalla koolla.

Ja näin kuvaukset loppuivat....
Taas mennään kohti portaita....

Edit. Huomasin, että kohta blogilla on 90 lukijaa. Hurjaa. Olen jossain kohtaa uhannut, että haluaisin arpoa jotain. Olisiko sen aika sitten, kun blogi siirtyy kolminumeroisille lukijaluvuille....
Huimaa ja ihanaa, että te kaikki olette täällä.

28 kommenttia:

 1. Suloinen pieni kesäpoika ihanissa vaatteissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Yritin tehdä sen varran reilua, että menisi syksyllä päikyssä....

   Poista
 2. Ihana tuo Race kangas kyllä!!! Sekä paita ja housut ja etenkin U! Hienot kesävermeet. :)

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen setti :) Mullakin tuo Race odottaa pesuun ja ompeluun pääsyä.

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni viipottaja hienoissa vaatteissa!

  VastaaPoista
 5. Hienot kamppeet on taas pojalla! Tuo kangas on kyllä hyvän näköinen, mitenhän se kestää pesua? (Napsusormea rupes jotenkin niin kutittamaan...) Ja kyllä minustakin mekaaninen aurinkosuojaus on ihan ehdoton. En yhtään yllytä ;), mutta oikein aurinkoisella vaaleat kankaat ovat parhaita, minunkin pitäisi tehdä semmoisista lisää paitoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin ensimmäisestä pesusta kangas tuli priimana takaisin. Tietenään en voi sanoa haalistuuko kangas tulevissa pesuissa. Vaaleita paitoja minäkin täällä suunnittelin ;), ei edes tarvinnut yllyttää.

   Poista
 6. Wroom Wroom. Ja ei kuin meno paalle! Kylla kehtaa rallia ajella vaikka sitten takapenkilla aiteen kyydissa kun on noin upea paitakin. Mekaanin aurinkosuoja on kaikkein paras. Vaikka rasvalla lotraankin taalla paivittain (tai siis suurimmaksi osaksi vaan sellaisella suihkepullolla suihkuttelen, tosin kasvot on pakko rasvata vanhoin menetelmin) niin mukana kulkee aina vaatetta suojaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse saan helposti aurinkoihottumaa ja pelkään ihosyöpää, joten aika usein suojaan itsenikin vaatteila. Tämä kangas on minusta hauska ja lisäksi tuo sininen on juuri oikean värinen.

   Poista
 7. Ihana kangas, itsekin tuota katselin, enkä tilannut ja nyt harmittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tilasin tämän vasta kankaan nähtyäni livenä. On huomattavasti parempaa luonnossa.

   Poista
 8. Ihana kangas ja pirteä kesäsetti pikkuisella :-) Itselläni kun on tyttöjä, niin en tule kiinnittäneeksi näihin poikamaisempiin kuoseihin huomiota kauppoja kierrellessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kangas sopisi minusta myös tytölle, vaikka punaisilla kanteilla. Mutta minäkin huomaan katselevani poikien kankaita. Meillä tytöt ovat niin ioja, että moni kangas on jo liian "lälly".

   Poista
 9. Kiva setti ja kyllä pikkuisillakin vauhtia ulkona riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Meillä U lähtee ulkona hurjaan vauhtiin!

   Poista
 10. Kiva setti ja aivan hurmaava pikku-poju :)

  VastaaPoista
 11. Ihana!! Vaatteet on söpöt, mutta poika vielä söpömpi =)

  VastaaPoista
 12. Ihana paita ja suloinen poika! :)

  VastaaPoista
 13. Ja onhan ne housutkin ihanat! ;)

  VastaaPoista
 14. Olen koittanut metsästää parasta perus pitkähihaisen kaavaa typylle koossa 74/80, osaatko suositella jotain erityistä? Papana kaavalla tein yhden ja en oikein vakuuttunut raglansaumojen istuvuudesta tytölläni. Mint-kaava löytyy myös:mitä muokkauksia se tarvitsee jos ei tee sitä halkiota? Eikö ole aika kapea kaava?

  VastaaPoista