maanantai 10. kesäkuuta 2013

Voihan viikset!


Ihminen on kyllä kumma värkki. Se ei kerta kaikkiaan tunnu muistavan mitään itselleen epäedullista tai oppivan mistään. Rattijuopot uusivat tekonsa lähes poikkeuksetta, aina tulee syötyä ruokaöverit joulupöydässä, suklaa ei muistin mukaan lihota ja lapsiakin tehdään useita, vaikka raskaus, synnytys tai valvominen ei sopisikaan omalle keholle. Minäkin tunnun täysin unohtaneen seitsemässä vuodessa miten kamalan väsynyt ihminen voi olla jälkikasvun kiekkuessa maitobaarissa yöt läpeensä. Kyllä on kuulkaa katkeamaton yöuni arvossaan täällä. Nyt on tämä tarjoilija siinä pisteessä, että maitobaari on suljettu ja asiakkaita on usemman yön ajan kehoitettu nukkumaan. Vaan jotta helpottako kasvanut yöuni väsynyttä matkustaajaa, no ei tietenkään. Nyt kun keho on saanut levätä, se palkitsee olemalla vieläkin väsyneempi. Taas olisi maailmankaikkeudella hommia.

Minä olen aina pitänyt viiksekkäistä miehistä. Sellaisista kalapuikkomallisista. Minun isälläni oli viikset ja oma tuoksunsa. Sellainen turvallinen tuoksu, johon oli sekoittunut partavettä ja pettänyt deodorantti. Hajumuisti on huikean tarkka, sillä edelleen voin palauttaa muistiini miltä isäni tuoksui. Ei siis ollut ihme, että minä ihastuin Käpysen viiksitrikooseen. Lisäksi ajatus alle yksivuotiaasta viiksipaidassa oli minusta hupaisa. 

Aivojen ollessa telakalla ei kannata aloittaa mitään vaativaa ompelusta. Perussurautuksilla siis mentiin. 

Paidan kaavana on On the Road OB 4/13 ja housuina aikaisemmin valmistuneet. Paidan kangas on siis Käpysestä.

Oikeastaan minun olisi tehnyt mieli maalata U:lle viikset. Järki voitti.

Tätä kuvalaatua tuli otettua noin 20.


Tämä on kyllä aika hauska kangas.

25 kommenttia:

 1. Veikee viksekäs setti :) Sulla on ihan mahtavan hauskat kirjoitukset aina, imaisee mukaansa. Tykkään kovasti ;)

  VastaaPoista
 2. Hauska paita ja ihana pikkumies!

  VastaaPoista
 3. Voihan viikset! :) Hauska! Pisti kylla hymyilemaan tama viiksekas meno! Hiaaaaaaano paita jalleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mulla jäi ne piirretyt viikset kummittelemaan mieleen....

   Poista
 4. Vau! Ihan loistavat kuvat ja hyvät pohjustukset tarinaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valokuvaus on minusta hurjan vaikeaa, mutta vielä vaikeampaa on käsitellä kuvia. Joten olen päätynyt vain ottamaan kuvia ja jätän kuvien muokkauksen osaavammille.

   Poista
 5. Viikset on ihania, mullakin sama kangas odottaa leikkuuta!

  Ja tsemppiä maitobaarin asiakkaan kanssa. Meillä lisättiin heti baareilua, kun päätin, että olis ehkä aika alkaa vähentämään. Ei olla sitten vähennetty yhtään, päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on aivan huippu kuosi! Maitobaari on aika suosittu paikka, ainakin meillä! Huoh!

   Poista
 6. Ihania kuvia olet taas räpsinyt ja paita on hieno.jotenkin musta tuntuu että toistan itseäni näissä kommenteissa mutta nuista sun kuvista, ja myös teksteistä,tulee aina hymy huulille,ehkä juuri siksi että niissä on muutakin kuin pelkkä valmis vaate,niissä on koko lapsiperheen arki,iloineen ja suruineen.ja väsymyksineen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläistä tämä on, vauvaperheen arki. Ihanan kamalaa, rankan antoisaa. Kai tämä on omalla tavallaan ompelublogin lisäksi minun päiväkirja tai oikeammin ajatusääneni päiväkirja.

   Poista
 7. Ihanat vaatteet ihanalla pikku miehellä.

  Onneksi asiakkailla on tapana vähitellen tyytyä kohtaloonsa baarin sulkeuduttua, tsemppiä siihen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä asiakaskunta on valitettavan uskollista. Onneksi kuitenkin protestit ovat heikentyneet ja mellakkajoukot voidaan jättää kutsumatta.

   Poista
 8. Hauska paita!

  terveisin eräs, joka ei enää edes muista nukkuneensa kokonaista yötä ilman väliheräilyjä! Kai niitä silti jokunen on mahtunut viimeiseen 16 vuoteen, kun äitinä olen ollut, vaikka alkaa enempi tuntua urbaanilegendalta koko juttu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoitteenani on, että meilä nukutaan kohta kokonaisia öitä (juu saa nauraa). Toisaalta jo viiden tunnin pätkäkin ilahduttaisi kovasti! Tsemppiä sinnekin.

   Poista
 9. Pirtsakan iloinen setti ja ihania kuvia, veikeä pikkukaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä kuvaus on nykyään melkoista tsägäpeliä.

   Poista
 10. Joo-o, vaikkei millään jaksais niin jos yhdenkin lauseen lukee niin aina sun kirjoitukset vetää mukaansa ja on pakko lukea kaikki :D Täälläkin on tuttuakin tutumpaa tuo valvominen, vaan onkos se ihmekään kun jaloissa pyörii 3v 7kk poika, 2v tyttö ja 5kk poika :D Ja kovin on siis tuttua tuo valokuvattavan "tärähtelykin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauskaa kuulla, että tekstit piristävät. Minä olen tottunut tässä vuosien mittaan ylellisyyteen nimeltä yöuni. Nyt tästä etusuudesta luopuminen on yhtä tuskaa. Joten kyllä me joskus pääsemme nukkumaan :).

   Poista
 11. Hauska paita ja kiva väriyhdistelmä :)

  VastaaPoista
 12. Ihana viiksipaita :) Luin Kuntoplussasta että tumma suklaa imeytyy huonosti.. Sehän tarkottaa tietenki sitä että voi syödä mielinmäärin ja mitään ei jää vyötärölle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toi huono imeytyminen on varmaan minun hoikkuuden salaisuus ;). Mutta aivan huippu tieto, tämä antaa minulle monia maukkaita hetkiä. Kiitos.

   Poista