keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi vanhoilla mausteilla

Selvisin joulusta ja sain tehtyä joululahjat melkein ajoissa. Muutama aikuisten lahja valmistui välipäivinä, mutta aikuisten tontut voivat olla puolivallattomia ja holtittomia. En olisi koskaan uskonut tunnustavani tätä, mutta viimeiseten kukkaroiden ompelu oli jo silkkaa pusertamista. Ompeluilo, joka yleensä kuplii minussa oli kokonaan hukassa. Mutta niinhän se on, pakko tappaa tekemisen ilon aika tehokkaasti. Kyllähän sen jokainen peruskoulun käynyt tietää.

Olen vuosi kehuskellut noudattavani Marttojen vanhaa ohjetta "Siivoa komerot jouluksi, jos aiot viettää aattoiltaa siellä.". Tänä vuonna vielä aatonaattona näytti siltä, että perheemme nauttii kinkkua keittiön kaapeissa tai puhtauttaan kiiltävässä mikrossa. Valtava joulusotku ei tänä vuonna siistiytynyt kuin itsestään. Koska syyllinen on aina löydettävä, niin tällä kertaa sen täytyy olla lumeton luonto. Eihän ihminen voi ymmärtää tekevänsä joulusiivoa vesisateessa ja vihreiden nurmikoiden ympäröimänä. Mutta joulu tuli ja vei stressin.

Uuden vuoden lupaukseni on sama kuin viimekin vuonna. Lupaan sanoa ääneen mieleeni tulevat hyvät asiat. Viime vuoden aikana olen kehunut Siwan kassan kampausta, kertonut kassajonossa edellä olevalle mummolle hänen virkatun myssyn olevan täydellinen ja muistanut sanoa lähimmilleni kuinka onnelliseksi he minut tekevät. Hyvä lupaus. Ja loppu vuodesta lupauksesta oli tullut luonteva tapa. On oikeastaan helppoa löytää toisista hyvää, ihan tuntemattomistakin. Toinen lupauksistani koskee kuvankäsittelyä, jota lupaan opetella tulevan vuoden aikana.


Tässä vielä muutama joululahja. Valloittavalle, uniikille ja iso sydämmelliselle kummipojalle ommeltu paita. Hahmon valitseminen oli hankalaa, mutta valitsin lopuksi oman lempparini- Harmaa college on Triteksin ja loput kankaat varastoista.


Lisää kuvateksti


Serkkuni pojalle ompelin hupparin. Kerrankin kaikki sujui alusta loppuun saakka hyvin ja en joutunut tekemään yhteistyötä Rouva Ratkojan kanssa. Tähän saattaisi jopa tottua. Kangas on Majapuun .

Majapuun kaivurikangas on harmaa keltainen, ei sitä näistä kuvista uskoisi :D.
Aikaa ei jäänyt omien lasten lahjojen ompelemiseen, joten he saivat lahjakortit. Tälläiset kankaat ja mallit lapsille kelpasivat. Molemmat saivat väritellä omaa paitaansa ja paras kiitos oli, että paidat menivät välittömästi päälle.
Timantit käpyseltä ja siilit majapuulta.

Keskimmäiselle siilejä...

Lopuksi, kiitos kaikille lukijoille viime vuodesta ja mennään täyttä höyryä eteenpäin. Olkoon 2014 ompelun vuosi!

22 kommenttia:

 1. Voi miten kivoja, varsinkin timanttipaita on upea!

  VastaaPoista
 2. Mahtavia lahjoja! Etenkin tuo ensimmäinen huppari!

  VastaaPoista
 3. Hyvät lupaukset! Tuo ensimmäinen kuuluu myös omaan lupaukseeni, tulee itselle hyvä mieli, kun huomaa enemmän positiivista :) Ihanat vaatteet myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna sain itsekin paljon hyvää palautetta takaisin, joten hyvä palaa hyvänä. Nythän ei ole liian myöhäistä tehdä lupauksia ;D

   Poista
 4. Ihana uudenvuodenlupaus, tuota tuntemattomien kehumista voisi itsekin harjoitella! Ja hienot lahjaompelukset! Kuvankäsittely on ihan kivaa, mutta siihen menee vähän turhan paljon aikaa. Paras olisi, kun saisi rakennettua johonkin nurkkaan "studion", jossa olisi valmis tausta ja valaistus. Mitähän perhe siitä tuumaisi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikea idea tuo studio, innostuisikohan herra Insinööri!

   Poista
 5. Ihanata uutta vuotta sinne kotisuomeen! Ja voi mita pehmeita paketteja olet varkannyt tontuille (oli ne sitten ajoissa tai ei) vietaviksi. Ja tuo sinun uuden vuoden lupauksesi on tosi hieno. :)

  VastaaPoista
 6. Vastavierailulle tulin :) Ihania paitoja on syntynyt. Tekemäsi uuden vuoden lupaus on kyllä sellainen, jonka jokainen voisi tehdä, myös allekirjoittanut. Aloitanpa sinusta: kauniiden käsitöiden lisäksi, kirjoitat hyvin. Uusi lukija huutaa hep ja toivottaa myöskin hyvää ompeluvuotta -14 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi ja kivaa, että pidät teksteistäni!

   Poista
 7. Ihanat lahjakorttiompelukset sekä lahjahupparit!

  VastaaPoista
 8. Ihania! Tuo keltainen kätyri on aivan huippu! Meidän pojat tykkää ihan hirveästi noista itse ilkimys leffoista. Äidiltä on jo pyydelty villasukkia ja paitaa jossa olisi joku aiheeseen liittyvä kuva, vielä kun äiti ehtis ne joskus tekemää... Ja toi timantti, voi apua! Tuota kangasta on melkein pakko tilata, koitan kyllä pyristellä kovin vastaan kun varasto räjähtää kohta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timantit on ikuisii, jeeee. On se Cheek viisas mies. Mutta totta puhuen, mietin tilaamista itsekin kauan...ja samsta syystä. Tänä vuonna yritän tilata vähemmän ja vajuuttaa varastoja puoleen.

   Poista
 9. Hienoja paitoja :) Ja aivan mahtava toi eka :D

  VastaaPoista
 10. Olipas kiva kuulla taas sinusta ja yhtyä tuohon "pakko"-tuntemukseen. Osa omistakin lahjoista jäi välipäivien hommaksi ja harrastin myös tuota lahjakortti-ideaa isommille, toimii.
  Toivottavasti ompelun ilo löytyy taas ja tarmoa uudelle vuodelle :).
  + ompeluksesi ovat kivoja ja tuo timangi kutkuttelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän minä. Hieman hiljaista blogissa, kun kaikki aika meni jouluhommissa tai tonttuillessa. Ehkäpä tämä taas tästä lähtee käyntiin.

   Poista
 11. Mä oon kanssa huomannut, että pakko on se pahin inspiksen syöjä. Sulle on muuten myös haaste blogissani :)

  VastaaPoista
 12. Ei oo totta, miten ihana tuo ensimmäinen! :D Ja kivoja kaikki muutkin.

  VastaaPoista
 13. Ihanat lahjakorttiompelut tytöillä. Ja pakko kertoa että täällä on kätyrihupparilla erittäin onnellinen omistaja joka äsken näki paitansa vilahtavan ruudulla ja huusi "hei.. mun paitani on varastettu" :D Kerrassaan ihana.

  VastaaPoista