sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Toppahousut ja sukupolvien välinen kuilu

Toppahousut, vaatekappale joka jakaa ikäpolvet kahtia. Katselen lämmöllä ja kaikkitietävänä esiteini-ikäistä lastani, joka potee joka aamu pahalaatuista toppahousuangstia. Tiedän motkottavani aivan turhaa, mutta joka aamu kerron munuaisten hyvinvoinnista ja mainostan "virtsiksen pelko, on viisauden alku". Ja aivan yhtä usein toivon, että lapseni muistaa nämä hetket toistaessaan samaa mantraa omalle jälkikasvulleen. Kai jokaisen teinin on palellutettava omat kinttunsa, korvansa ja sormensa pystyäkseen aikuisena nauttimaan lämmöstä. Minä pidän ylpeänä toppahousuja ja villasukkia, tuntuu etuoikeutetulta olla iässä, jossa palelu ei ole enää coolia.
 
 
Viime viikolla se viimein tapahtui. Herra insinööri totesi U:n tarvitsevan lisää vaatteita. Toden totta, pikku-ukko on vihdoinkin kasvanut ulos kesäisen ompelumaniani tuotoksista. Ah, vihdoinkin voin ommella oikeaan tarpeeseen. Viime viikolla sainkin ommeltua yllättävän paljon, mutta kaikki vaatekappaleet jäivät viimeistelyä vaille. Miksi ihmeessä leikattuja kappaleita on vaikeampi sietää kuin päättelyä vaille olevia?
 
 
 
Onneksi sain yhden setin pääteltyä valmiiksi. Tämän setin valmistuminen vei ainakin neljä kuukautta. Aarrekidin kankaat ovat ihania, mutta minun saumurini rei'itti saumat inhottavasti. Heitin leikin sikseen ja menetin hermoni. Onneksi muistini toimii toistaiseksi moitteetta ja muistuttaa minua säännöllisesti keskeneräisyyksistä. Myönnän olevani pahimman luokan suorittaja. Niinpä suoritin tämänkin loppuun, rahalla tästäkin selvittiin. Saumuriin uudet neulat ja koko setti uusiksi. Esikoinen hoiti väritykset ja U valitsi värejä.
 
 
 
Sovituskuvia saatte myöhemmin. Herra "Enainakaanseisotaiolepaikallani" ei suostunut yhteistyöhön. Ihme.
 
 
Bodyssä kaavana Kisuliini.

Housuissa kaavana Saimi, joista katkaistu lahje ja lisätty pitkä resori.
Bodyn kangas Aarrekid ja housujen kankaat Nosh.

28 kommenttia:

 1. Aivan ihanat ja miten iloinen kangas! Yritin tihruta miten olet housujen vyötärökaitaleen tehnyt,itse en ole vielä hyvää tapaa löytänyt ja nuo näyttävät upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ommellut housujen vyötäröön kaksi senttisen kuminauhan. Ensin mitannut kuminauhan pituuden ja ommellut sen valmiiksi renkaaksi. Sitten kaksoisneulalla ommellut renkaan käänteen sisään. Tulee kerralla siisti lopputulos. Itse tykkään tällä hetkellä tuosta tavasta tehdä housujen vyötärökaitale.

   Poista
 2. Hauska tuo Aarrekidin kangas. Ja voi pakkaset ja palelut! :D Nimimerkillä teininä niin pahasta korvalehtensä palelluttanut ettei se koskaan toipunut entiselleen...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin paleltuminen auttaa arvostamaan lämmintä pukeutumista. Nim. samassa veneessä

   Poista
 3. Ihana idea tuo kankaan värittäminen =)

  VastaaPoista
 4. Ihana tosiaan tuo bodykangas. Ja kätevän näköiset housut.

  VastaaPoista
 5. Ihana setti! Kiva idea tuo Avaruusmatkan värittäminen!

  VastaaPoista
 6. Aika namunen! :) Ihana etta olet saanut "luvan" ommella. Mulla olis kanssa tarvetta ompeluun mutta en saa vaan itsestani nyt mitenkaan tuota ompelumojoa esille. Puikot tikuttaa sukkia itselle ja siskolle ja boleroa, listalla on pipoa neideille jne jne jne. Isompi neiti tarvitsisis ihan valkoisen ja mustan perus trikoopaidan. Flanelliyokkarikin on ollut toivelistalla.NIin ja pari itselle leikattua tunika/mekkoa odottaa ompelua. Kunhan nyt tama mamma ensin vaan sen mojon loytais. Tsemppia ompeluksiin ja halit sille paikallapysymattomalle ipanuudelle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelun aloittaminen ilman ompelumojoa on hankalaa. Kyllä se sieltä vielä ilmestyy, siihen saakka voit heilutella puikkoja :D

   Poista
 7. Ihana tuo bodyn kangas! Ja tietysti ompeluksetkin! ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanan setin olet pojalle tehnyt! Saimi on aina vaan se hyvä housukaava.

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtava tuo kangas värillisenä!

  VastaaPoista
 10. Ihan huippukiva tuo Aarrekidin kangas ja upeasti väritetty!
  Ai että kun mua kylmää katsella, kun yläkoululaiset tulevat päivittäin vastaan takit auki ja päät paljaina. Mä alan olla siinä täti-iässä, että tekee mieli mennä laittamaan ne takit kiinni ja puristaa poskesta että "Kulkaas nyt naisenalut!" :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan itsekin jalan eksyvän jarrun puolelle pipottomien yläkoululaisten kohdalla. Onneksi pipot ovat nyt muotia ja suurin osa kulkee pää suojattuna :D

   Poista