sunnuntai 17. elokuuta 2014

Resepti onnistuneeseen ompelusunnuntaihin

Miten vietetään ompelijan unelmasunnuntaita? Se on helppoa. Aloitetaan nukkumalla huonosti ja katkonaisesti. Herätään aamulla ja todetaan kestoärsytyksen nousseen uusiin lukemiin. Sitten etsitään melko hyvää kaavaa, kunnes muistetaan, että kaava olikin ihan huono. Päätetään, että kaavoitus opitaan ihan helposti ja aloitetaan tunikan kaavoitushommat. Viidennen kaavakyhäelmän jälkeen keitetään kahvit ja mietitään kuinka vaikeaa muka kaavoitus voi olla? Kun kaava alkaa olla osimoilleen valmis, valitaan hyllystä mahdollisimman kallis kangas ja leikataan se. Ommellaan pääntie framilonilla, koska teoriassa sen käyttö osataan melko hyvin. Ompelun jälkeen todetaan teorian ja käytännön olevan hieman erillään toisistaan. Huomataan Rouva Ratkojan kesäloman olevan ohi ja pakaratreenin alkavan. Eli ratkotaan, ratkotaan ja ratkotaan. Välissä kerrotaan sekä maailmankaikkeudelle ja insinöörille, että on parempi olla kommentoimatta mitään. Koneet kirotaan, poistutaan ompeluhuoneesta viisikymmentä kertaa ja palataan yhtä usein. Lopuksi huomataan kaavoituksen onnistuneen muokkauksilla, jonka jälkeen ommellaan hurmoksessa muutama vaate lisää.

Että on tämä ompelu viimeisen päälle hieno harrastus. Huomenna menen töihin itse tehdyissä vaatteissa. Piste. 

Ensimmäinen versio Verson puodin Pulmusta. Kaavan pohjalla MIW.


Pidennetty versio Metsolan alekankaasta.

Pussihelmainen versio Käpyseltä tilatusta Aidasta.Huomenna on kelpo päivä ja vaatteet on sitämyöden valmiina.

29 kommenttia:

 1. Todellakin unelmasunnuntai! Ihania ja just sun näköisiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olipas sunnuntai, mutta ensi viikolla menen uusin kutein töihin.

   Poista
 2. Kuulostaapa tutulta :) Hei, kiva nähdä vaatteena tuo Metsolan bubble, itsellä se on tuolla kaapissa odottamassa. Visio meni mönkään kuvion ollessa pienempi kuin luulin. Kivan näköisiä kaikki tunikasi, vau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan kuvion koko on aika kiva, vaikka minäkin luulin kuviota isommaksi. Vaatteessa toimii yllättävän hyvin kuitenkin.

   Poista
 3. KIITOS,onneksi joku muukin. Olipas hauska tarina ! Mutta hei,aivan ihastuttavat kaavat tuli ja sitä myötä vielä ihanammat tunikat. Olen kade :D Kivaa viikkoa uusissa vaatteissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän viikon täytyy olla hyvä ;). Tai sitten ompelen sata uutta tunikaa ensi sunnuntaina.

   Poista
 4. Pöh, kommentti kai katos jonnekin :/ tai sitten tulee tupla..
  Mä niiiin tykkään sun teksteistä, kuulen sun äänen päässä ja sun naurahdukset, on niin sun näköstä tekstiä :)
  Kivaa kun oot itelle innostunut ompeleen, kyä kelpaa noilla lähtee töihin ja muualle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulet minun äänen päässäsi, täytynee huolestu :D. Minulla tosiaan oli hiljaista omien vaatteiden suhteen, mutta eiköhän se tästä taas ala!
   s

   Poista
 5. Hienot on kaikki!! Mä äänestän aitaa huomenna töihin (vaikket pyytänytkään äänestämään :-))

  VastaaPoista
 6. Hienoja vaatteita! Ilahdun varsinkin tuosta Aita-tunikasta. Mulla on tuota jemmassa, ja ajattelin jo että oon ihan kyllästynyt siihen kuosiin, ja pelkäsin että jää ompelematta koko kangas. Mut tuo näyttää kyllä niin kivalle, että nyt pitää ottaa se työn alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli Aidan kanssa sama ongelma. Olin jo ajatellut laittaa kankaan kiertoon, mutta tänään se osui taas käteeni ja näin sen sipulimekkona. Ihana kuosi ja jään odottamaan sinun versiota <3

   Poista
 7. Joskus hyvän luominen vaan vie oman aikansa, mutta olihan tuo kaikki rypistys sen arvoista! Hienoja vaatteita ja kuoseja, kyllä kelpaa tepastella töihin. Jep, tuota aitaa löytyy täältäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olisi ihanaa ommella jotain monimutkaisempaa ja kuositellumpaa, mutta ne jäävät käyttämättä :D. Aita onkin aika ihanaa <3

   Poista
 8. Tuttuakin tutumpaa tuskailua ja onnistumisen riemua. (Paitsi ettei tuo pääntien ompelu framilonilla onnistu multa vieläkään...) Mut hienoja vaatteita olet ommellut! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa jatkaa harjoituksia. Ihan huippujuttu, kun onnistuu. Mie lopetin mittailemasta pituuksi ja johan alkoi onnistumaan :D.

   Poista
 9. Mahtavaa! Nyt on kyl ihanat vaatteet töihin :)

  VastaaPoista
 10. Hei, noihan aivan mielettoman makeet. Erityisesti toi "aidasta" tehty versio. On niin sun nakoista ettei tosi. Kylla kelpaa nyt rouvan menna toihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Ihanaa, kun markkinoille tulee aikuisten kuoseja!

   Poista
 11. Täytyy nostaa olematonta hattua, että olit noin sinnikäs, pippurinen. :) Vaikka noin paljon vastusti, sait kolme upeaa vaatetta aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vastusten kautta voittoon ja tällä kaavalla tulen ompelemaan itselle ja paljon.

   Poista
 12. Aivan ihanat ompelukset kuitenkin valmistui! Ihanat vaatteet piristävät töissä.

  VastaaPoista
 13. Vaikka välillä ottaa koville että saa jotain ommeltua valmiiksi, on se sitten kiva kun saa valmiin vaatteet päälle. Hienoja taas, kyllä noilla kelpaa töihin mennä! =)

  VastaaPoista
 14. Hyvältä näyttää rouva ja asut! T:Noora

  VastaaPoista
 15. Höh, mä kyllä kommentoin jo pari päivää sitten, mutta eipä sitä näy. Vaikeuksien kautta voittoon, sillä mahtavia tuli jokaikisestä :) Mulla on kans tuota aitaa, eikä se oo inspiroinu mua yhtään. Nyt saatto jotain syttyä. Ainakin se on sulla tosi hyvännäköinen :)

  VastaaPoista
 16. Onpas kyllä Ilolla Tehty :D Mutta hienot tuli!

  VastaaPoista
 17. Kauniit mekot syntyivät pienestä vastuksesta huolimatta! Juttujasi on ilo lukea, kirjoitat niin mainiosti...

  VastaaPoista