sunnuntai 3. elokuuta 2014

Nihkeää ompelua ja syksyyn valmistautumista

Minä olen ollut kuukauden nihkeä. ihan joka paikasta. Helle sulattaa minut ja jo aamulla herätessä tunnen nihkeyden hiipivän iholleni. Niljakkaan ihmisen on vaikeaa olla tarmokas tai sulkeutua ikkunattomaan koppiin ompelemaan. Lisäksi kaksivuotiaan miehen tarmokkuus aamusta iltaan laittaa helteen sulattaman äidin koville. U:ta ei tunnu helle tai nihkeys vaivaavan vaan ihoon liimautuva hiekkalaatikkohiekka on jatkuva riemun aihe. Vaikka on tämä kesä ihana ja uiminen, vedessä niljakkuus ja nihkeys lehahtaa pois ja lapsuuden kesäilo pulpahtaa pintaan. Odottelen jännittyneenä milloin ensimmäinen perheestämme saa evät tai kidukset.

Mutta kaikki loppuu aikanaan, pitkät lomat ja tämä mieletön, kupliva kesä. Ensi viikolla aloitamme taas arjen ja elämän aikataulutetun almanakan kanssa. Niinpä saamattoman niljakkaan ompelijattaren oli tehtävä ryhtiliike ja ommeltava päiväkotiin suunnistavalle Äijälle tarhavaatteita. Meidän perheessä sukupuolineutraalista kasvatuksesta ei voida puhua, sillä U ilmoittaa möreällä äänellä kaikille olevansa Äijä. Minusta on liikuttavaa kahden tyttären jälkeen seurata Äijän testosteronihuuruista uhoilua ja kikkailua.

Tilasin Paapiin syntymäpäiviltä paitakankaita syysvaatteisiin. Nyt näyttää siltä, että syksyyn lähdetään petroolin, harmaan, sinisen ja okran väreissä. Arki, voit alkaa!

Pupukangas on siis Paapiin ja pitkän raglanvaiheen jälkeen palaamme jälleen kerran tavalliseen hihamalliin. Punainen frotee on tilattu Metsolasta.

Yksityiskohta löytyy hihansuusta.

Harmaa Nukkuvat pöllöt-kangas paapiilta ja okra joustogollege EK:sta. Jälkimmäinen on huipputuote.

Tämä lämmin harmaa on aivan ihana väri!
Siimeksessä-kangas on petroolia. Harmillisesti ei mennyt nuo kuvion kohdistukset ihan kohdalleen. Kuvassa sekä okrat että petroolit housut EK:n joustokollegesta.

Minä pitäisin siitä, että voisin ostaa kankaat livekaupoista. Olisi ihanaa hypistellä kankaita ja miettiä rauhassa kuvioita ja värejä. Valitettavasti kangaskaupat ovat yhä voimakkaammin netissä. Eurokankaalle lähettäisin terveisiä, että olisi mukavaa saada kangasta edes sen verran, kun maksaa. Minulle tupataan leikkamaan kankaat todella naftisti ja tälläkin erää molempia kankaita oli 48cm:ä 50cm:n sijaan. En jaksa valittaa, koska lähimpään EK:hon on matkaa yli 20km. Ensi kerralla taidan mitata kankaat paikan päällä ja saada hankalan asiakkaan maineen. Sen kanssa pystynen elämään, mutta liian lyhyiden kangaspätkien kanssa en.


Syksyn setit valmiina.

24 kommenttia:

 1. Ihania settejä. Mä nykyään seison aina EK:ssa siinä pöydän ääressä kuin haukka kankaiden leikkauksen ajan. En enää kiertele pöytiä sillävälin. Pidän katseeni tiiviisti kiinni mitassa ja myyjän saksissa ja viimeksi huomasin jopa vetäväni hyyyyvin pitkään ilmaa sisään kun myyjä mittausoperaatiota suoritti, ja uloshengitys vasta kun sakset osuivat(pari senttiä oikean mitan yläpuolella) kankaaseen. Olen varmasti ihan superärsyttävä asiakas, mutta saanpa ainakin sen mitä maksan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti minunkin pitää alkaa seisomaan leikkuupöydän vieressä. Ärsyttää.

   Poista
 2. Oi miten ihanan värisiä joustocollareita! Turhaa taitaisin ajaa lähimpään yli 35km, ei siel kuitenkaan noita olisi... tuo lähin kun taitaa olla se suomen sur... ei kun pienin ek. Nykyjään ko firmassa maksaa toisesta liikkeestä tilaaminen, ennen sai ilmaiseksi jostain kauempaa tilattua lähimpään sitä mitä halusi. Pitää katsoa josko pääsisikäymään isossa kylässäjonain päivänä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EK on onnistunut näiden valinnassa. Ihanat värit ja mikä laatu. Toivottavasti saat omat pätkäsi.

   Poista
 3. Ihania syksyisiä sävyjä! Kyllä se niljakas hiekkalaatikon hiekka varisee pois, viimeistään lattialle. En tiedä miten minä voin viedä tuo pikkareissaan juoksevan auringolta tuoksuvan neitosen päiväkotiin. Kesää on vielä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna alkaa päikky ja uusivanha arki, ihanaa <3. Toivottavasti teidänkin päikkykausi on alkanut hyvin.

   Poista
 4. Ihanat värit vaatteissa!! Kyllä noilla kelpaa aloittaa tarhailun! Juuri lauantaina kyselin lähimmästä ek: sta joustocollareita, mutta värejä oli vain muutama, eikä ollenkaan tuota ihanaa okraa!

  VastaaPoista
 5. Odotahan vain, kyllä nämä helteet loppuvat ja ihanat viileät, ihoa hytisyttävät syystuulet saapuvat. ;) Kivoja, yhteensopivia vaatteita olet ommellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa, että syksykin hiipii pimeine iltoineen taas meille.

   Poista
 6. Kyllä kelpaa näissä tamineissa! Mahtavat setit, jokainen!!!

  VastaaPoista
 7. Ihanat yhdistelmät, minun pitäisi myös harjoitella tätä, että tekisin aina yhteensopivia paitoja ja housuja. Tahtoo mennä enemmän sillä linjalla, että minkä värisiä kanttauksia olen tekemässä tai minkä väriset langat on saumurissa ja sitten sarjana niitä värejä. Tuurissaan on sitten, että passaavatko ne sarjat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon hurjan laiska langoittaaan ja aika usein ompelen vaan ja en välitä langoista :D. Settiajattelu tulee aika kalliiksi, kun pitää hankkia heti kaksi kangasta, mutta lasta pukiessa setit ovat kätsyjä.

   Poista
 8. Kylla Aijan nyt kelpaa kerhoon menna. :) Ihanuuksia olet varkannyt taasen kerran. Mulla kangaspino on lahinna vaan kasvanut. Ompeluksista ei tietoakaan. Ehka viela jossa vaiheessa. HEH! Tsemppia arkeen. Meilla koulut alkaa vasta 2.9. eli lomailua riittaa viela. Tosin tama aiti voisi jo ihan hyvin heittaa koululaisen kouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma tuntuu pitkältä ja ensimmäisen kouluviikon jälkeen voin todeta, että rauha on laskeutunut kotiin! Liika loma on liikaa <3.

   Poista
 9. Ai EK:ssa on noin ihania joustocollareita.. Mä olen niin huono katseleen ja ostaan yksiväristä ja niitä todella tarvitsisin.. Mutta kun on niin ihania kuvioita..
  Ihania settejä ja ihanaa kun on settejä :)
  Ihanaa kun syksy alkaa ja toivottavasti myös kevään ompelut saa jatkoa, ois kiva päästä sun kanssa taas turisemaan :)

  VastaaPoista