sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Sovituskopissa ulvova hyeena

Minusta on tulossa keski-ikäinen. Kampaamossa minulle myytiin ikääntyville hiuksille sopivaa shamppoota ja myyjät rouvittelevat. Nautin siitä, että alan vihdoinkin näyttää pontenttiaaliselta asiakkaalta myös vähän fiinimmässäkin liikkeessä ja saan koko ajan parempaa palvelua. Valitettavasti asiakkaana henkinen kehitykseni ei ole pysynyt muutoksen mukana. Sovituskopissa nauran edelleen pissit housussa ylipursuileville tisseille, mahamakkaroille ja vesiraja hameille.  Mikään ei ole niin hauskaa, kuin sovittaa todella epäistuvia vaatteita ja pullistella peileille. Ja sekin pysyy muuttumattomana, että joka kerta unohdan, ettei verho pidättele hyeenanaurua.


Lisäksi huomaan kulkevani joka paikkaan käsityö mukana, koska aina on aikaa muutamalle silmukalle. Hetkittäin luulen ohittavani kultaisen keski-iän ja siirtyvän samoin tein mummovaiheeseen kutimineen ja virkkuukoukkuineen. Onneksi Herra U ja teini-ikäiset rakkauden hedelmät pitävät minut tässä hetkessä, saa keski-ikäinen paheksunta ja totaalinen mummous vielä odottaa. Mutta ompelukoneen huristessa ja puikkojen kilkattaessa tänään ajattelin, että elän elämäni parasta aikaa.


Herra Pääjohtajalle setti Käpysen ihanasta uutuustrikoosta, jossa on aivan mieletön tuntu.

Huomaan hinkuttavani yhä enmmän ja paitoihini tuntuu ilmestyvän yhä enemmän niskakarrokkeita ja muita yksityiskohtia. Koska vaatteiden määrää ei enää voi nostaa, täytyy saumojen määrää korottaa. Sama määrä ommelta, vähemmän kappaleita.Aivottomana ryhmäsieluna olen viimeaikoina ommellut lähinnä JC:tä. Tähän settiin ompelin housut velourista ja olipa se ihana materiaali pitkästä aikaa. Lämmin ja pehmeä - kuin tehty talvikeleille.


Itselleni olen ommellut muutaman työvaatteen Selian kankaista. Koska sovituskopissa joutuu toteamaan olevansa isompaa kokoa kuin tahtoo myöntääkään, niin itse ommellessa saa aina olla kokoa S. Helppo tapa laihduttaa ja todella paljon nopeampi kuin Nutrilett-kuuri. Tokikin tämän kuurin jälkeen kannattaa varoa pelikuvaa ja valokuvattana oloa.....
Ja lopuksi muutama neulomus...15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Noh, kiitos. Itse tunnen itseni välillä myös ulkonäöllisesti ulvovaksi hyeenaksi, mutta hyvin syöneeksi sellaiseksi :D

   Poista
 2. Kivoja ompeluksia ja neulomuksia jälleen sinulla! Ja nuo lapaset... Awwww... ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minusta tämä lapasmalli on yksi maailman kauneimmista.

   Poista
 3. Noin kauniita lapasia en ole nähnyt aikoihin - ihanat!

  VastaaPoista
 4. Ihanat mekot! Oon tuota Selian tähteä kuolannu jo kauan,jokohan sen tilaisi...ja lapaset on kuin karkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tilata. Kangas on kestänyt ahkeraa pesua hienosti!

   Poista
 5. Iik, noita neulomuksia! Ihania! <3

  Tykkäänpä kovasti tuosta tähdellisestä vaatteesta, jonka olet itsellesi tehnyt. Oletko tehnyt myös sen päällä olevan jakun? Millä kaavalla muuten teet itsellesi noita tunikoita? Näyttävät niin hyvin istuvilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunikan kaava on alunperin saatu ompeluystävältä ja mennyt muutosten kautta omaksi luottokaavaksi. Voin sen sinulle kopioida, jos haluat :D. Jakku on Nanson viime kevään mallistosta ja ostettu kaavaa silmällä pitäen, joskin kaava odottaa vielä innokasta piirtäjää...

   Poista
  2. Olispa mahtavaa, jos piirtelisit sen minulle. :) Itse olen pullukka paksukainen, lyhyt tallukkainen, että ehkä minä sitä joudun muokkaamaan, mutta silti. :) Laitatko minulle sähköpostilla vaikka tilinumeron, niin makselen sulle vähän vaivanpalkkaa ja postikulut. :)

   Poista
 6. Komia nainen! Pitäsiköhän minunkin alkaa vaan nauramaan siellä sovituskopissa...irvistelen, puristelen, ja pullistelen ja mikään ei istu.
  Ihastuttava onkin tuo Käpysen uusi trikoo, en ole vain löytänyt sille kaveria..
  Omat vaatteesi ovat trendikkäät ja varmasti miellyttävät päällä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos. Nauran itselleni huomattavasti mieluummin kuin itken, nämä taitavat olla ainoat vaihtoehdot tässä hetkessä. Käpysen trikoo on aika haastava kangas, joten minä en edes yrittänyt löytää sille kaveria vaan tein kokonaan samasta kankaasta :D.

  VastaaPoista
 8. Upeita ompeluksia ja neulomuksia!

  VastaaPoista
 9. Tähtimekko on niiiiiin ihana!
  Mäkin haluisin saada hinkuttamisvaihdetta enemmän ompeluksiini takaisin, ennen kokeilin kaikkea erilaista juttua, nyt vaan surautan. Hymps.
  Toivottavasti päästään pian yhdessä taas ompeleen :)

  VastaaPoista