maanantai 2. helmikuuta 2015

Supernanny ja kalsaritehdas

Kolmannen lapsen kohdalla olen pystynyt luopumaan turhan kireistä kasvatuksellisista  päämääristä ja tavoitteistani. Meillä katsellaan sujuvasti lastenohjelmia pöydässä, lahjon lastani rusinoilla, olen tarjonnut karkkia alle kaksivuotiaalle ja lisäksi tuo uhmakauden huipulla seilaava maailmankuningas nukkuu poikittain välissämme. Yritän lohduttautua sillä, että ainakin U saa läheisyyttä, joka paikannee puuttuvaa rintaruokintaa.

Minä en pystyisi osallistumaan uuteen televisiosarjaan, jossa äidit kilpailevat toistensa kanssa paremmuudesta.Minulle riittää tällä hetkellä se, että lapseni on terve ja viihtyy kanssani. Lisäksi arvostan jokaista hetkeä, jolloin lapseni ei tahdo koko ajan ja kaikkea tai huuda naama punaisena palvelua. Vähään se ihminen loppujen lopuksi tyytyy, kun uhmaikäinen häntä hetken koulii. Ja on se kuulkaa kumma kuinka paljon alle metrin mittaisesta hukkapätkästä lähtee ääntä ja pissaa.

Lapsentahtinen vessailu ei myöskään ole ollut minun juttu. Mistä minä voin tietää milloin palomies aikoo roiskia ja milloin ei. Olenkin malttavaisesti odotellut, että lapseni oppisi itse ilmaisemaan tarpeitaan, joskin olisin toivonut ilmaisun olevan jokseenkin hiljaisempaa ja sisältävän vähemmän eritteitä. Mutta taktiikkani on ollut loistava, koska yhtäkkiä Herra U oppi kuivaksi. Noin vain, ihan itsestään. Hetken ajan tunsin itseni Supernannyn haastajaksi tai ainakin jotain sinne päin. Kuivaksi oppiminen sai aikaan uuden tarpeen ja viuh vaan ompelimossa syntyi kasa kalsareita.


 
Niin ja pyjama Nanson kankaasta. Tarpeeseen sekin.
 


19 kommenttia:

 1. Minkäs ikäinen U nyt onkaan? Meillä tasan 2 veellä ei ole tuon taivaallisen hajua vessahädän ilmaisun suhteen, joten odotellaan vielä oivallusta. Hieno värikäs kalsonkipino :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. U on nyt 2,5v ja tähän saakka ulvonut kuin hyeena potalle laitettaessa. Tänään tarhassakin oli ilman vaippaa ja ilman vahinkoja. Voit siis vaan odottaa oivallusta, sieltä se tulee :D

   Poista
 2. Meillä isommat ovat oppineet potalle ja kertalaakista kuiviksi noin 3 vuotiaana ja vasta kun lapsen oma into hommaan syttyy. Näin ollen en ole yhtään hoppuillut meidän pikkumiehen (1 v 10 kk) kanssa. Käydään potalla kun muistetaan. Vielä on vuosi aikaa harjoitella ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän asian kanssa ei kannata hätiköidä. Hirveästi olen suotta käyttänyt aikaa ja vaivaa kahden ensimmäisen kanssa...olisinpa ollut yhtä seestynyt ja viisas jo kahdella aikaisemmalla kierroksella.

   Poista
 3. Onnea uudesta taidosta ja mahtava kalsarikasa, munkin pitäs jaksaa väsätä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalsarien ompelu oli kivaa, pääsin hetkeksi maistamaan bangladeshilaisen ompelijattaren arkea. Ei ole herkkua ommella samaa saumaa moneen kertaan...

   Poista
 4. Voi, että mua nauratti tuo ilmaus "roiskiva palomies". :D
  Kommeita kalsareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä sitä muuttuu kasvattajana, kun on useampia lapsia. Kokemuksen tuomaa tietoa täälläkin.

   Poista
 5. JUUU, se tietämys tuli minulle vasta neljännen kanssa, just 2,5v paikkeilla kerrastaan kuivaksi ilman mitään ongelmia ja ilman mitään stressia. Mutta äänekäs hän on edelleen;) Nanso pyjama on ihan mahtava, kelpais kyllä päväkäyttöön!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että tämä 2,5v on aika otollinen ikä.

   Poista
 6. Kivat kalsarit ja ihana pyjama! :)

  VastaaPoista
 7. Voi pieni palomies ja ihania kalsonkeja äippä tehnyt! Niin ja eikös se ensimmäinen vähän joka asiassa ole "harjoituskappale".. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. On kiusallista tiedostaa kuinka paljon aikaa ja vaivaa on turhaan käyttänyt kuivaksi opetteluun :D

   Poista
 8. Lasten oivalluset ovat vaan niin mahtavia! yllättäviä.
  Voin ihan kertoa, että vaikka nuo täyttäisivät sen 18v, niin ruiskivat edelleen ihan mihin sattuu. Joo , ja kalsareitakin saisi tehdä, kulemma.
  Hän voi nyt polleasti esitellä hienoja kalsareitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun ompelemaan kalsareita, se on oikeastaan aika terapeuttista!

   Poista
 9. Hieno satsi kalsareita ja ihana yökkäri. Kyllä nyt on uutta intoa unohtaa kokonaan vaippa, kun saa jalkaan mahtavat alkkarit. (meillä kävi ihan samoin pojalla kuin teilläkin, itse ilmoitti jättävänsä vaipan pois...oli aika 'helppo' homma äidille ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että muillakin tämä käy yhtä helposti ilman hikipisaroita!

   Poista
 10. Löysin blogisi ja ai että ihastuin! Varsinkin viimeisin tähtisetti on aivan upea!! Ja bokserit niin värikkäitä!
  Osaatko kertoa mistä tuota nanson (sulla pyjamasetti) kangasta saisi ostettua? Selkeästi tarviisin siitä pipon :D

  VastaaPoista