tiistai 9. kesäkuuta 2015

Yksi lomalobotomia, kiitos.

Minä olen lomalla, vaikka aivoni ja kehoni luulevat edelleen tekevänsä töitä. Sisäinen toimistokelloni soittaa toki aamulla vartin myöhempään, mutta päässä pyörii edelleen työvuoden asiat. Kyllä tarvitsisi ihminen loman aluksi lobotomian tai vähintään kolmen vuorokauden nukutuksen, jotta pääsisi loman tuntuun hukkamatta ensimmäistä viikkoa turhan pohdintaan. Lomalla oleminen on muutenkin kamalan stressaavaa, kun siihen kiteytyy minulla kaikki vuoden aikana tekemättä jääneet taloushommat. Joka vuosi kesäloman aluksi sukellan piilotussiivouksen ja arkikiireen täyttämiin komeroihin ja käyn tavaroita läpi apinan raivolla. On se kyllä kiva yskiä vaatepölyä keuhkoistaan ja tuntea itsensä tehokkaaksi kotirouvaksi. Mutta siitä se alkaa, minun lomani, komerosta.

Kuusi vuotta on minun selkärankani kestävyys. Näin monta kesää jaksoin vastustaa trampoliinia, tuota lapsiperheiden pakollista puutarhan kaunistusta. Nyt meidänkin takapihalla sinertää. Vastoin kaikkia odotuksia olen rakastanut hankintaamme, huikea vehje. On se mahtavaa pomppia ja opetella volttia - ja hei, se onnistuu jo. Lisäksi puutarhan hoitaminen on huomattavasti helpompaa, kun pienin asisstentti on rajatussa kehässä ilman pakomahdollisuuksia.

Viime yönä minun piti viimeistellä paikallisen ompeluryhmän laneilta kotiutuneita kesävaatteita herra U:lle, mutta uudet kankaat ja ideat iskivät verkkokalvoille ja homma karkasi käsistä ja viimeistely muuttui ompeluksi. Tänään menen ompelimoon ja tulen ulos vasta, kun loputkin ompelukset ovat viimeistelty.

Käpysen Jokaiselle jotakin-trikoo ja Kngaskapinan gollege muuttuivat kesäsetiksi.

Paidassa on yhdistetty Sausage dog kaava luottokaavaan On the Road.

Takana ja hihassa kahleita.Yritin ensimmäisen lomaviikon kunniaksi kaavoittaa itselle hihatonta paitaa. Kannattaa aina aloittaa kalleimmista kankaista, kun aloittaa kaavakokeilut. Siispä kaksi Noshin kesäuutuutta saksittiin...
Ja lopuksi huivi, joka on valmistunut aikaa sitten ja on ollut kaulassa lähes päivittäin. Kamala lanka neuloa, mutta lopputulos palkitsee.


13 kommenttia:

 1. Ihana kesäsetti U:lle! Hyvännäköisiä nuo paidat päälläsi. Tuo huivi, vau! =D

  VastaaPoista
 2. Ihanat nuo flameepaidat! Ja huivi on upea! Muksaa lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hetki hetkeltä lähempänä lomafiilistä. Enää muutama komero ;)

   Poista
 3. Vau, huivi, paidat, setti, kaikki <3 ihania! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava tuo pojan kesäsetti! Huolisin heti meidän pojille jokaiselle nuo kaappiin :) millä kaavalla nuo shortsit on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava on Helt spesiell og jubel-kirjasta shortsit ja niihin olen yhdistänyt nuo taskut ja nyörikujan. Kiva kaava ja istuu hyvin.

   Poista
 5. Onnistuneita ompeluksia ja kaavakokeiluja. Minä en tahdo uskaltaa itselle tehdä kaavakokeiluja. Tahtoo mennä hyvät kankaat turhaa vaan silpuiksi. Nytkin yksi mekkoloinen odottaa joko laihtumistani tai jotain pientä jippoa. Ja kaks vanhempaa paitaa myös. Ei naurata, ei! Tai toisaalta ihan hyvä, jos ja kun tässä laihtuu, niin on sitten vaatteita valmiina.

  Trampoliini on meillä ainakin ollut viime vuosien paras ostos. Lapset viettävät siellä joka päivä monta tuntia ja on se hyvää liikuntaa itsellekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaavoittaminen on minustakin sikavaikeaa. Mutta kesällä kevennetään, eikös niin? Ainakin liikuntaa on helppo lisätä ja ruokailuja vahtia, kun ei ole koko aikaa väsynyt. Nautitaan pomppimisesta!

   Poista
 6. hyvin kiteytetty tuo lomanaloitusangsti. Kivoja vaatteita!

  VastaaPoista
 7. Hyvän näköistä vaatetta olet tehnyt! Huivi on ihana <3. Jaan tuskasi loman aloituksesta..

  VastaaPoista
 8. Ihania vaatteita jälleen! Ihailen reippauttasi ja kykyä saada asioita aikaan ❤️
  Kivaa lomaa 😊

  VastaaPoista