keskiviikko 5. elokuuta 2015

Pientä pintaremonttia

Minä en saanut tänäkään kesänä kesäkeittiötä, koska maailmankaikkeuden kaikki sade päätti löytää Suomeen. Loman viimeisen viikon kiljuessa nurkan takana, päätin saada edes jotain uutta kotiin. Oikeastaan menin fiilistelemään rautakaupan alennusmyyntejä ilman suuria hankintalistoja. RAutakaupan alet ovat minusta aivan parhaita ja voittavat kaikki vaatekauppojen alet ja hullut päivät mennen tullen. Mutta kuten arvata saattaa ei tilanne päättynyt fiilistelyyn.

Hetken kuluttua marssin ulos kaupasta mukanani 18l seinämaalia, muutama litra lattiamaalia ja sekalainen sarja suteja. Saattoi mennä överiksi, mutta säästö oli merkittävä, koska kaikki tuotteet olivat alennettuja. Mieheni oli todella otettu ja yllättynyt hääpäivälahjastaan, jonka varjolla kannoin eteiseen täyteen remonttivälineistöä. Kyllä on avioliittoa taas voideltu, kun Insinööri on saanut vaimon hellässä ohjauksessa sutia uutta väriä seinään. Suosittelenkin tätä Tee se itse remontti-lahjaa kaikille miehille. Ei tarvitse odottaa, että puoliso innostuisi, kun ostaa maalia, jossa päiväys on muutaman kuukauden sisään. Kyllä alkoi ripeästi seinät vaaleta.

Nyt on sitten maalattu ja sudittu. Onneksi maailmankaikkeudella on silmää huumorille ja kesän ainoat hellepäivät osuivat meidän remonttiviikkoon. 
Meidän alueen ompeluryhmässä on jo kolmen vuoden ajan muistettu pienellä lahjalla jokaista syntyvää vauvaa. Surkastuneet munasoluni huusivat hoosiannaa minun ommellessa pientä bodya ja housuja. Lisäksi olen katkera siitä, että en kolme vuotta sitten osannut ommella mitään näin siistiä.


Ja sen vaan sanon, että kerrankin raidat kohdistuivat ja nämä ovat varmaan ensimmäiset vaatteet koko ompelu-uralla, joissa en ratkonut senttiäkään. Onneksi tiedän tämän olevan yhtä harvinaista kuin lottovoiton, ja en naputellut  vielä ratkoja-armeijaani huuto.net:iin myyntiin. Mutta yhden lähetin lahjan kylkiäisinä ompeluystävälle...


Remontti vie ompeluajatukset ja kangasrahat. Hyvä niin, koska ylituotanto ongelma helpottuu ja minä pysyn tekemisen syrjässä kiinni.

ps. Maailmassa ei ole sellaista asiaa kuin pieni pintaremontti.

20 kommenttia:

 1. Aivan upea setti! Paremmin ei kohdistuksessa voisi onnistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen koittanut kohdistaa raitoja kolme vuotta ja ensimmäinen onnistuminen!

   Poista
 2. Ihanaa lukea näitä tekstejäsi pitkästä aikaa, väkisinkin alkaa hymyilyttää. Erinomainen hääpäivälahja, kiitos vaan vinkistä! :D
  ps. aivan ihastuttava pieni setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuommoinen "Tee se itse remontti-kit" on aina paikallaan :D

   Poista
 3. Hehehe, hauskasti kirjoitettu jälleen kerran! Ja ihan ylisöpö tuo tekemäsi setti :)

  VastaaPoista
 4. :D Ihan parasta tuo viimeinen lause. Sellaista ei todellakaan ole olemassa kuin pieni pintaremontti. Kun päätät maalata yhden seinän, niin viereinenkin huutaa maalia pintaan ja seuraava ja seuraava....
  Voi, suloisuus! Aivan ihanan vauvalahjan olet ommellut. Minäkin olen vähän harmitellut, etten hurahtanut tähän ompelemiseen jo ekan lapsen kohdalla. Mutta sitten olen ajatellut, että ehkä minulla on ollut antaa jotain muuta sille lapselle sitten enemmän kuin aika ei ole mennyt ompeluhuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta sekin, tosin omissa muistoissani asuimme ensimmäisten lasten kanssa jokseenkin hallitumman epäjärjestyksen keskellä :D. Johonkin sen ajan on käyttänyt ja minulla se saattoi olla siivoaminen.

   Poista
 5. Ihana setti!! Taas kääntyi suunpielet hymyyn tekstiäsi lueskellessa :)

  VastaaPoista
 6. Ihana setti!! Taas kääntyi suunpielet hymyyn tekstiäsi lueskellessa :)

  VastaaPoista
 7. Ihana setti!! Taas kääntyi suunpielet hymyyn tekstiäsi lueskellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo ilahduttaa, vaikka itsellä alkaa remontin keskellä hymy hyytymään. Mutta tähän tilanteeseen sopinee paremmin kuin hyvin tokaisu "Mitäs läksit" :D.

   Poista
 8. Ihana teksti! Nyt mun tekee mieli rautakauppaan ja lähetin linkin tästä miehelle töihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehesi alkaa siis jatkossa jännittämään mitä jännää ja arvaamatonta paketeista paljastuu :D.

   Poista
 9. Kiitos vinkistä, nyt tiedänkin miten miehen saa remppaamaan nopeammin, rautakauppaan suuntaa tieni! Vauvalahja on hellyttävä <3.

  VastaaPoista
 10. Raglan ja raidat on mulle ehdoton nou-nou. Oletpa tosiaan saanut raidat paikalleen, ihana setti! Blogissani on sinulle haaste, käy kurkkaamassa jos ehdit http://tilkunpaikka.blogspot.fi/2015/08/epasetti-ja-kolme-erilaista-blogia.html

  VastaaPoista
 11. Sinulle on haaste blogissani :) Kuten näköjään edelliselläkin kommentoijalla...
  http://iloisetompeleet.blogspot.fi/2015/08/haaste.html

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä remonttiin. Ihanan lahjan olit tehnyt vauvalle.

  VastaaPoista