keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Maailman epävarmuudesta ja muutama poikeus

Viime aikoina on käynyt selväksi, että maailma on vallan epävarma paikka ja paljon voi tapahtua lyhyessäkin ajassa. Ihmisen ei auta kuitenkaan jäädä maahan makaamaan, vaan sopeutua. Julkisuudessa velloneesta keskustelusta voisin päätellä ettei se ole helppoa, ei edes maamme johdolle tai ehkäpä vähiten juuri heille.

Onneksi maailmassa on muutamia pysyviä asioita. Niitä tuntuu olevan ympärillämme tuskastuttavan paljon; aina tulee uusi salarakaskohublondi ja tositeevee, jossa ainakin pussataan humalassa. Ja sitten on ne mielensäpahoittajat, jotka tekstiviestillä lähestyvät lähimmäistään suivaantuneena lehtipuhaltimista tai maton tamppaamisesta sunnuntaina. Siinä ei paina maailman kriisit, leikkauslistat tai pakolaisuus, kun suomalainen ojentaa naapuriaan. Meidän perheessä tuntuu pysyvyyttä edustavan Herra Larry, joka uskollisesti kolkuttaa oveen säännöllisin väliajoin ja on se sitten tuttua ja turvallista, kun saa lastaan yötä myöden ulkona nukuttaa. Vaan ompelulla lähtee pienet pahat mielet ja ratkomalla loput. Näin se on.

Noshin kapeista poikainhousuista sain inspiraation kaavoittaa herra U:lle housut. Tällaiset niistä tuli. Ommeltu Selian jc:stä.


Poseeraukset ovat nykyään ihan huippuja.
Onnistuneesta kaavoituksesta hurmaantuneena ompelin toisetkin housut ja tuikkasin ihan ulkosaumat. Kyllä kelpaa.

Ja housuille kaveriksi raitapaita kyynärpaikoilla. Arvostan Noshissa sitä, että kaikki mätsää, vaikka sama se arjessa on, kun Herra Insinööri kiskoo pinojen ensimmäiset lapsen niskaan sävyistä välittämättä.

Ota kuva, kun mä irvistelen.
Melkein näitä ommellessa unohdin, että ratkoja on olemassa. Onneksi tänään palasin takaisin maanpinnalle katastrofiompeluksen myötä. Hätäiseen on kainalot kuivuneet neljässä tunnissa - mutta siitä lisää kunhan ensin toivun.

10 kommenttia:

 1. :) Sopivan mausteista tekstiä taas Pippurilta. :) Ei kirvele, hymyilyttää.
  Mukavat on pojan asut!

  VastaaPoista
 2. Jo on onnistunut kaavoitus, makiat!

  VastaaPoista
 3. Ihanat byysat!! Ja kiva paitakin. Noshissa just tuo kaikkien yhteenspoivuus on ihan parasta. :) Hymyn sain huulilleni taas aamutuimaan tekstiäsi lukiessa, kiitos siitä. ❤

  VastaaPoista
 4. Upeat housut ja ihana kirjoitus jälleen kerran! Minua häiritsee ihan sanoinkuvailettomasti eri värit ja sävyt. Nimimerkillä, tiesitkö että harmaata on miljoonaa eri sävyä eikä mistään muuten löydy samoja sävyjä ;)

  VastaaPoista
 5. Mainiota sanailua :) Ja hienot on pienen poseerajan vaatteetkin!

  VastaaPoista
 6. Ihana hemmo poseeraamassa niin coolisti <3
  Tuohon Unelmallisen harmaaseen ongelmaan törmäsin juuri. Mulla on nyt neljää harmaata yksiväristä trikoota, joista mikään ei sovi yhteen yhdenkään harmaapohjaisen kuviotrikooni kanssa. Huoh.

  VastaaPoista
 7. Olipas taas kiva lukea sun tekstiä! Ja hienot vaatteet, poseeraukset niin mainioita :).

  VastaaPoista
 8. Ja TAAS- oot ihana! Olen juuri omassa blogissa haukkunut kaikki H&M:an "slim fit" housut, muita ei edes ollut. Tässähän ne NYT on, unelmien housukaavat! Juuri tällaiset housut pitäisi lapsenlapselle tehdä. Mites nää kaavat saatais minulle? :D

  VastaaPoista