lauantai 25. kesäkuuta 2016

Maksimaalista iloa

Viime viikkoina olen pohtinut kuinka kuivettunutta ja arkipäivästä oma ajatteluni nykyään on. Arjen mankelista nuivettuneet aivosoluni tuntuvat virittyvät ääritilaansa jo pelkästä ruokalistan ajattelusta. On se onni ettei minusta tullut neurokirurgia tai ydinvoimainsinööriä. Ei olisi näillä aivoituksilla katastrofi kaukana.

Jotta välttyisin totaaliselta henkiseltä lobotomialta, olen loman alkaessa yrittänyt lukea kaiken mahdollisen vapaa-aikani. Mutta onko se sitten parempi tilanne, että aivot virkeänä potee maailmantuskaa. Väsyneenä ja aivotoiminta nollassa on helpompi käsitellä pakolaisuutta, EU-kriisiä tai ihmismielen synkkyyttä. Onneksi aina voi paeta kavalaa maailmaa ompelukoneen ääreen tai kangaskasan taakse.

Tämän kesän selkeä hittiasu on minulla maksimekko - kyllä, olen ainakin kaksi kautta muotia jäljessä. Tilanne lähti vyörymään toppikaavasta, jonka tein kyllästyttyäni etsimään pulleahkolle pygmille sopivaa valmispaitaa. Seuraavaksi olinkin ommellut maksimekon tai kaksi. Ja katsos, sieltä löytyi myös ompeluflow ja kaukana pysyi hetken synkeä maailma.

Mutta kuinka monta maksimekkoa on liikaa? Sitä ei näivettyneet aivoni pysty ratkaisemaan.

Tästä se tilanne lähti:

Ja tähän se päätyi:


Ja tähän:

9 kommenttia:

 1. Onpa kyllä hyvä malli! Ja aivan ihana kuosi tässä viimeisessä mekossa, nami!

  VastaaPoista
 2. Onpa tosi nätti mekko! Sopii tosi hyvin sulle :)

  VastaaPoista
 3. Ei voi olla liikaa kun noin hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen yllättänyt kuinka kätevä maksimekko on.

   Poista
 4. Ihania mekkoja!
  Mistä tuo viimenen kangas on? Se ois ku tehty mullekkin maksimekoksi.

  VastaaPoista
 5. Kyllä siellä selvästi jotakin aivotoimintaa on, kun noin upeita maksimekkojakin olet toppikaavalla kehitellyt. Näivettyneetkinhän saattaa virkistyä, kun antaa niille sopivanlaista energiaa. Ompeleminen on kyllä just sitä. Onko tuommonen noin pitkä mekko kätevä käytössä? Minä varmaan kompastuisin koko ajan helmaan.

  VastaaPoista