tiistai 20. marraskuuta 2012

Plan 9 from Outer Space

Maailman huonoimmaksi leffaksi kutsuttu Plan 9 from Outer Space toimi innoittajana seuraavaan bodyyn. Olen nähnyt kyseisen elokuvan Joensuussa järjestetyssä maailman huonoimpien elokuvien yössä joskus 90-luvun alkupuolella. Huono oli. Lieneekö pahaa karmaa vai mitä, mutta bodyn ompelukin oli melkoista sirkusta. Eikä lopputulos vieläkään miellytä, mutta olkoon.

Valitsin kankaan oikeastaan siitä syystä, että olen aikaisemmin ommellut sekä siniset että punaiset perushousut. Tämähän astronauttikangas (Liandlo) sattui somasti sopimaan molempiin housuihin, joten se pääsi paininjalan alle. Yritän ommella settejä, jotka olisivat mahdollisimman monikäyttöisiä. U puklaa todella paljon ja kuolaakin erittyy kiitettävästi, joten yläosaa joutuu vaihtamaan monta kertaa päivässä. Onneksi minun olkapäällä pukli ei haise, tai en sitä ainakaan huomaa.

Tässä siis setti punaisilla ja sinisillä housuilla. Sininen Liandlon astronauttitrikoo on Kangashamstereista, siniset resorit ja joustofrotee Seliasta. Punaisen velourin alkuperää en nyt muista...

Tässä on body. Edelliseen bodyyn tein liian löysät kanttaukset alaosaan. Nyt päätin hieman lyhentää resoria ja pussillehan se vetäisi. Katsotaan sovituksen jälkeen lähdenkö purkamaan. Jos istuu hyvin niin annan olla. Bodyn kaava on siis Ottobre 6/2012.

Tässä sinisten housujen kanssa.

Ja punaisina.


 Lisäksi olen ommellut ahkerasti joululahjoja. Yritän antaa jokaiselle kummilapselleni itsetehdyn joululahjan. Tässä yksi jo valmistuneista lahjasta, jonka kangas on Ikasyrin liikennemerkkijerseytä. Tämä kangas minun oli pakko saada, mutta livenä en sitten syttynytkään sille. Kangas jäi hyllyyn odottamaan aikaansa, vaikka yleensä ompelen kankaat nopeasti vaatteiksi. Johtuuko kankaasta vai mistä, mutta aloitin tämän paidan viikko sitten ja jätin kesken, kun omaan silmään se näytti liian levottomalta. Leikkasin jo mustat hihatkin, mutta päädyin lopulta ompelemaan kokoon alkuperäisen ideani. Keltaiset kantit auttavat hieman asiaa. Toivottavasti saaja tykkää.

Ikasyrin liikennemerkkijersey Kangashamstereista ja resorit Hannan kankaasta. Kaava More Grey koko 116.

EDIT Sovituskuva

 

6 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia jälleen kerran :) Mä tykkään kans hirmuisesti tosta astronautti-kuosista. Olen tehnyt siitä pojalleni yhden paidan ja poika tykkää siitä kovasti. Harmi, kun sitäkään ei saa enää mistään kangaskaupasta, olisin mielelläni nähnyt ko. kankaan myös isommassa koossa paitana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yritin leikellä mahdollisimman säästeliäästi kangasta. Tätä jäi nyt aikakin etukappaleeksi isompaan paitaan. Ihana kuosi ja toivottavasti vielä joskus tulisi uusi erä sitä mustapohjaista....

      Poista
  2. Kiva setti! En ole kylläkään elokuvaa nähnyt ;)
    Ei tuo jalanteiden pussitus varmastikaan käytössä haittaa ollenkaan. Parempi varmasti noin, kuin liian löysänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leffa kannattaa jättää katsomatta ja vaikka ommella sekin aika. Tai onhan se lystikästä katsoa, kun lavasteet heiluu ja lentokohtauksissa vaijerit näkyvät :D. Katsotaan miten istuu, mutta minua kammottaa liian löysät kantit....

      Poista
  3. Ompa kivan näköinen sovituskuvassa, iloinen minityyppi! Punainen ja sininen ne yhteen sopii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan samaa mieltä. Erityisesti kirkas punainen on ihana poikaväri...jos sellaisia nyt edes on.

      Poista