perjantai 14. joulukuuta 2012

Mustaa valkoisella...

Vauva ei tarvitse joka päivä uutta vaatetta, ei vaikka kuolaisi kuin auki jätetty vesihana. Tämä on ikävä tosiasia, johon olen nyt joutunut törmäämään. Rakas aviomieheni on ottanut vielä ystävälliseksi tavaksi muistuttaa minua tästä valitettavasta realiteetista. Ja oikeassahan hän on, kuten aika usein muutenkin. Kuitenkin maaninen ompeluaivolohkoni ei kerta kaikkiaan tunnu ymmärtävän tätä, vaan ideoita syntyy kuin sieniä sateella. Minusta maailmankaikkeus voisi olla reilu ja hoitaa homman niin, että aivot lopettaisivat liiallisen meuhkaamisen, kun huomaisivat esim. vaatetarpeen täyttyneen. Noh, onneksi isommatkin lapset hyväksyvät päälleen äidin tekemää ja joulukin on tulossa. Isommille ommellessa menetän vain ompelun väriterapia puolen, koska pyyntö ommella sisältää reunaehdot mustaa ja valkoista. Onneksi tontut tuo edes kettuja....


Tässä tämän päiväinen setti. Tuo karvaliivi on jo syksyllä hankittu valmisliivi, johon ompelin paidan ja housut. Tässä paita EK:n pallotrikoota ja housut Triteksin gollegea. Paita on More Grey ja housut Saimit.


Tässä paita ja liivi.


Untolle kuolalappuja, koska valitettavasti maailmankaikkeus on hoitanut tämänkin keissin päin puuta. Antaa nyt kosteutta inhoavalle vauvalle ylitehokkaat sylkirauhaset.

Seuraavaksi toiseen lempilapseeni ruokaan! Jossain postauksessa ihailin ruokablogien kauniita ruoanlaittokuvia. niitä, jossa sokeri on lasipurkissa ja kaikkialla on kaunista ja hallittua. Tältä meillä näyttää, kun minä kokkaan...




Tässä resepti meidän perheen suosikkirisottoon:

Sienirisotto

3dl risottoriisiä
oliiviöljyä
1 sipuli
8dl kanalientä
2dl kuivaa valkoviiniä
tatteja, suppilovahveroita tai kanttarelleja
raastettua parmesania
timjamia
mustapippuria
Kuulota risottoriisit (Arborio) öljyssä ja lisää pieneksi silputtu sipuli. Anna kuulottua vielä hetki. Lisää valmista kanalientä hiljalleen riiseille ja anna imeytyä. Lisää sienet puolessa välissä nesteen lisäämistä ja jatka keittämistä. Lopuksi lisää sekaan valkoviini ja raastettu parmesaani. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Tarjoile heti.

Leivoin myös toista lempiruokaa eli saaristolaisleipää, joka paranee vain vanhetessaan. Hieman leivät ehtivät taas tummua, kun keittiössä päästin taas irti Tmi Huiskin ja Haiskin, jotka onnistuivat tällä kertaa säätämään uunin lämpötilan liian korkeaksi.

Saaristolaisleipä
1l piimää
75g hiivaa
3dl siirappia
3dl vehnäleseitä
3dl kaljamaltaita
3dl ruisjauhoa
n 10dl vehnäjauhoja
1rkl suolaa

sekoita kädenlämpöiseen piimään hiiva. Kun hiiva on kokonaan liuennut lisää suola ja siirappi. Tämän jälkeen lisää kaikki muut aineet taikinaan ja sekoita. Anna kohota 2h. Kaada taikina voideltuihin leipävuokiin (minä tein tästä taikinasta kolme leipää) ja paista 175asteisessa uunissa 2h. Valele paiston aikana siirappi (1/3) vedellä (2/3). Säilytä leipä jääkaapissa. Suosittelen nauttimaan oikean voin tai oivariinin kanssa.



Ja lopuksi. Sain tunnustuksen Miinullekko-blogin Julialta. Kiitos tunnustuksesta Julia, se tuntui mukavalle.

 Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia ja tämän Liebster-palkinnon tarkoituksena on saada huomio blogeille, joissa on alle 200 lukijaa. Eipä jäänyt minun kohdalla osallistumisoikeus tiukille. Minullahan on 15 ihanaa lukijaa!!!

Säännöt kuuluvat näin:

1) Kiitä antajaa ja ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
Kiitos Julia. Tunnustuksesi ilahdutti minua kovasti.

2) Valitse viisi (5) blogia, joissa on alle 200 lukijaa ja kerro heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

3) Toivon, että annat tämän eteenpäin viidelle suosikkiblogillesi. 
Tämä oli vaikein kohta. Ihania blogeja ja bloggaajia on niin monta ja osan kanssa pidetään yhteyttä muutenkin. Mutta nyt valitsin arpapelillä seuraavat blogit.


Pikku-Mameli
Suorat saumat
Emeli
Riinun käsin
CeeDesign

6 kommenttia:

  1. Voi kiitos <3
    Ja aivan ihana setti taas täällä!

    Täytyykin ajan kanssa miettiä, mihin osoitteisiin tunnusta laittaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään todi monesta blogista, joten tein lemppareistani arvontalappuja :D. Olipa kiva, että sinun blogisi nousi lapusta. Olit melkein ensimmäinen lukijani ja vierailen sinun blogissa aika taajaan!

      Poista
  2. Kiitos, täytyy viikonloppuna miettiä kenelle laittaisin eteenpäin :)

    VastaaPoista
  3. Tulin ensivierailulle blogiisi, ja luin sivukaupalla sun tekstejäsi, niihin jää koukkuun :)! Kirjoitat hauskasti, ja ompelemasi vaatteet on kauniita :)! Liitympä samantien lukijaksesi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa matkaan ja kiva kuulla, että innostuit lukemaan. On aina lystikästä saada uusi lukija, kun välillä tuntuu olevan yksin täällä internjätin aalloilla!

      Poista