torstai 4. huhtikuuta 2013

Vatsa sisään, rinta ulos!

Tämä postaus kertoo kuinka kiva kangas pilataan! Ihan helposti. En tarvitse siihen edes apua, vaan suoriudun siitä mallikelpoisesti itse. Tai oikeastaan olen tehnyt kovasti töitä tämän epäonnistumisen eteen. Ei se kuule ole niin helppoa hankkia kupruilevia makkaroita ja kasvattaa rintalihaksia, eikä ole halpaakaan ei. 

Minä olin odottanut Peppi Bloom-kangasta vesi kielellä aika pitkään (ja en ole hyvä odottajakaan). Sain vihdoinkin kankaan kotiin ja ompeluystäväni kanssa leikkailimme molemmille tunikat kankaasta. Tähän saakka tilanne eteni hallitusti, koska paikalla oli valvontaa. Valitettavasti emme ommelleet asujamme yhdessä, siitä se sitten lähti tämäkin alamäki.

Ompeluhuoneeseen saapuivat avustavat työntekijät Huiski ja Haiski, jotka antoivat Pertsalle kyytiä siihen tahtiin, että saumat vingersivät ja mutkittelivat. Ja kun tilanne oli todettu hieman huonoksi kutsuttiin apuun Lapamato, joka huolehti siitä, että purkuhommissa käytettiin ratkojan sijaan saksia. Eipä ollut taas äly tai järki paikalla, kun hommiin lähdettiin.

Lopputulemana on siis hintsusti ahdas kesä-asu. Mutta äläpä mitä, muutaman viikon nälkäkuurilla ja ahkeralla päivittäisellä lenkkeilyllä saattaa asusta saada vielä ihan kivan. Toinen vaihtoehto on tyytyä vetämään vatsaa sisään ja näyttää siltä, että pullistelisi koko ajan. Eipä paljon naurata, ei. Tämä Sari ahokaisen kuosi on ihana ja näin rajattuna asu näyttää melko sopivalta. Uskokaa tai älkää niin tässä minä hengitän.


Koska maailmakaikkeus perustuu tasapainolle, jaetaan sitä myös ompeluksissa. Innostuin ompelemaan keskimmäiselle Sari Ahokaisen Sweet Day-kankaasta tunikan. Ompelin sen 70-luvulta peräisin olevalla kaavalla. No älähän mitä, kaavahan oli superleveä. Joten laskennallisesti tässä taloudessa on siis kaksi sopivaa mekkosta. Onneksi lapset eivät tunnu olevan niin istuvuuden perään vaatteissa, herkkukuosi riittää.

Tällä kertaa kuvauksia johti ihana S ja tältä näyttää lapsen mielestä parhaat kuvat.
Pomppuista viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo teijän neiti ja sen uus mekko! (: Omaski näyttää hyvältä ainakin nuissa kuvissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvausjärjestelijä oli aika ponteva valitessaan kuvauspaikkaa. Sohvalla ei saa meillä hyppiä, joten näissä kuvauksissa annettiin sohvalle kyytiä :D. Aivan mahtava S!

   Poista
 2. Kaunis parivaljakko uusine vaatteineen. Peuhaamisen kannalta tuo neidin mekon leveyshän on ehdottomasti plussaa, eli sinänsä parempi noin päin, että pienemmälle tuli ekstraleveyttä. Me aikuisethan voidaan välillä jättää peuhaaminen sikseen ja vain laihistamiseen:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuosit, onneksi Sweet Days on tännekin jo matkalla... :) Kyllähän se trikoo vähän antaa myöten käytössä, näin mä ainakin usein itselleni uskottelen, kun tulee pikkuisen pinkeä vaate tehtyä. :) Joskus tuntuu, että sellainen työnvalvoja olis näissä ompeluhommissakin tarpeen, etenkin kun iltamyöhäisellä pitää aina väkertää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että trikoo antaa hieman periksi tai oikeastaan, että kevät sulattaisi makkarat ;). Kyllä täällä ainakin kaivattaisiin päälysmiestä!

   Poista
 4. Jospa tuo nyt ois sitä samaa lörpsähtävää trikoota, mistä on kaikki halppisvaateketjujen "osta kaksi, maksa kolme" -topit tehty. Nehän kokemukseni mukaan kasvavat ekassa pesussa aina pari kokoa leveyssuuntaan - mikä pituudessa vastaavasti menetetään. (Oikeasti nuo kunnollisesta trikoosta käsintehdyt vaatteet ei kyllä ikinä lörpsähdä, valitettavasti). Mutta siis kauniit kuosit!

  VastaaPoista
 5. Kivat! Noin ihanan kankaan vuoksi voisi pari viikkoa kituuttaakin pienessä nälässä, tarttis mun varmaan kanssa kokeilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkä tästä puuttuisikin :). Ja jos kaikki ihanat kankaat ostaisi niin jatkuvassa nälässä joutuisi kärvistelemään ;)

   Poista