sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Ensin se ompeli ja sitten se rokkasi pohkeensa helliksi

Ihmisen, jopa puolihuolimattoman ompelijan, on hyvä käydä festivaaleilla. Jättää lapset puolisolleen ja nauttia vapaudenhuumasta, joka syntyy ystävistä ja hyvästä musiikista. Tai ei sen musiikinkaan tarvitse olla niin hyvää, huonompikin kelpaa hyvän ystävän kanssa. Onnistuneen illan tunnistaa siitä, että seuraavana aamuna suussa maistuu sopivasti happamalta, pohkeet huutavat tanssimisesta ja poskiin sattuu jatkuvan nauramisen takia. Elämä on kuulkaa paljon parempaa, kun käy välillä hengittämässä elämää ennen lapsia. On kyllä seuraavana päivänä huomattavan paljon mukavempaa olla taas tylsä äiti ja ompelija.

Mutta olen minä muuttunut. Rokissa kävin sanomassa viidelle ihmiselle, etä heillä on kivasti itseommellut vaatteet. Kehuin ompelijan Aita-kankaasta ompelemaa paitaa ja kysyin kuuluuko hän veispuukin ompeluryhmiin. Vaklasin itseommeltujen vaatteiden nimilappuja ja tunnistin kaksi plogistin tekemää vaatetta. Ei näemmä pääse ihminen festareillakaan täysin irti ompeluhuumastaan. Kai minä olen sitten ihan vinksahtanut, kai tällekin löytyy jokin diagnoosi? Ompelumania tai jotain? Ja jos sellaista ei ole niin hyvä olisi kehittää, ei ole hyvä olla ihmisen ihan terve.

Ennen reissua ompelin, tai siis luulin ompelevani lahjaa, Käpysen uutuuskankaista. Mikä ihme siinä on, että omille tehdessä vaatteet onnistuu, mutta lahjat tuppaavat menevän säännönmukaisesti ihan vinksalleen? Ei tätä settiä kenellekään voi antaa, luulevat minun vitsailevan ompeluharrastuksellani. Eipä mitä, kyllä tämä setti tulee käyttöön U:lle ensi keväänä tai seuraavana....

Hupparin kangas on Käpysen salmiakkia ja body on saman liikkeen. Kaavat ovat vanhat tutut Stardust ja Kisuliini....

Lopuksi vielä Herra Insinöörin mielestä paras body ikinä. En ehtinyt sitä edes kuvata ennnen käyttöä. 


24 kommenttia:

 1. Voi ei mä pelkäsin tätä, että joku ompelee noista käpysen uutuuksista jotain ihanaa ja laittaa kuvia tänne... Mä oon yrittänyt uskotella etten niitä tartte, mutta mutta.. Niin sopis norsusta body meillekin, ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norsu on ihanaa, mutta tuo salmiakki on vienyt sydämmeni! Usein minulle käy niin, että nähdessäni valmiin työn alan himoitsemaan uutuuskangasta....joten taitaa sekin yleinen vaiva.

   Poista
 2. Toi ronsukangas on aivan mieleton! :) Ma tahdon kanssa tytoille jotain tuosta tehtya.

  VastaaPoista
 3. Ihanat nuo ronsut. Reippaan kokoinen kuvio sopii tuohon tosi hyvin! Ja maniolta näyttää myös Unskin body. Mulla on huomenna luvassa jo hetken kaipaamani lapsivapaa reissu Helsinkiin, ja onhan se niin että kylä nu hengähdykset kovasti tarpeeseen tulee, etenkin muksujen pitkien lomien aikaan. Ja jep, täälläkin vähintään toinen silmä bongailee aktiivisesti ympärillä kulkevilta uniikkeja vaatteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä bongaus on melkein ompelun tasoinen harrastus...

   Poista
 4. kiva tuo salmiakki! tuosta ronsusta tulee vähän mieleen se Tilkkukorin norsukangas, niin sitä ei ehkä tartte hankkia.. norsuja siellä, norsuja täällä, norsut ne hyppii lasten päällä :D

  J.T.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että sattumalta jotkut kuosiaiheet toistuvat monilla firmoilla samaan aikaan.

   Poista
 5. Mä huomaan kanssa bongailevani itse tehtyjä joka puolella! Vähän veikkaan, että tulevan viikonlopun Iron Maiden -keikalla ei juuri itse tehtyjä näy, mut ainahan voi yrittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie huomasin, että aika yllättävissä paikoissa voi nähdä it-vaatteita, joten silmät tarkkana Iron Maidenin keikalla.

   Poista
 6. Onpa taas kivoja. Tuo kolmiokangashan sopii lapsen vaatteeseen loistavasti... ajattelin sen ihan aikuisten kankaaksi.

  VastaaPoista
 7. Mulle käy kanssa just noin, että omille tehdyt ompelukset menee kuin vettä vaan, mutta lahjaksi kun tekee niin takuulla ei onnistu mikään. Ja yleensä tulee sellaisia kämmejä vielä, joita ei koskaan ennen ole tapahtunut.

  Norsukangas on kyllä aikas söpö. Ja takki on hienosti tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ompelukset olivat suoraan..... Takki näyttää nyt hyvälle, mutta en edelleenkään ole tyytyväinen ompelujälkeen. Purin jokaisen sauman useaan otteeseen...

   Poista
 8. Hieno tuo setti - tosi hyvät värit! Ja onhan tuo Herra Insinöörin bodykin ihan käyttäjänsä näköinen. Mä muuten yritän kans monesti mainita parilla sanalla, jos bongaan jollakulla itsetehdyn vaatteen - ne on kuitenkin aika harvinaisia ja sitte ku tietää miten paljon niihin kuitenki menee aikaa ja vaivaa... Ja salaa kyllä vähän hykertelen, jos joku toinen noteeraa mun lapsille tekemiä vaatteita. :)

  VastaaPoista
 9. Tutulta kuulostaa, sekä itse tehtyjen vaatteiden bongailu että muille ommeltavien pieleen meno todennäköisyys!
  Kivalta tuo huppari kyllä ruudun tälle puolen näyttää ja bodyt myös! :)

  VastaaPoista
 10. Pirtsakka setti ja uutta väritystä näin syksyn tuntua antavaa tuuleen :). Venyttele pohkeesi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, venyttelyt hoidettu, joten ensi vuotta odotellessa.

   Poista
 11. Tämän päivän sana on nätti, sopii myös tänne :)

  VastaaPoista
 12. Täällä kanssa yksi, jonka lahjaompelukset aiheuttaa harmaita hiuksia. Mikä ihme siinä on??? Kivoja ompeluksia olet tehnyt :-) Ja osuva kirjoitus ;-)

  VastaaPoista