tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kiireisiä ihmisiä vai silkkaa töykeyttä

Minä olen miettinyt tätä kiireen käsitettä. Herra Insinöörin kesälomaan on enää muutama päivä ja olemme koko perhe odottaneet yhteistä aikaa kovasti. Tänään satuin vilkaisemaan lomakuukautta kalenterista ja sinne oli hiljaa hiipinyt merkintä jos toinenkin. On se sitten kumma, että usein joutenolo muuttuukin paikasta toiseen juoksemiseksi. Loma on ihmisen kiireisintä aikaa. Toisaalta on ihanaa tavata ystäviä ja sukulaisia ihan vaan suvessa istuen. Valintojahan nämäkin ovat.

Ketkä sitten ovat Suomen kiireisintä porukkaa? No minusta tuntuu, että eläkeläiset. Kauppajonossa he säälimättä kysyvät kolmen lapsen kanssa asioivalta saavatko he ohittaa jonossa, kun heillä on vaan Kulta Katriinaa ja voita. Bussijonossa he syöksyvät ensimmäisenä maksamaan ja teatterissa kyynärpäätaktiikalla ensimmäisenä narikalle. On se vaan ihmisen eläke yhtä kilpajuoksua kellon kanssa. Ei ole ihme, että usein vanhemmat ihmiset pukeutuvat mukaviin kävelykenkiin. Niistä on yllättävän paljon hyötyä kilpailutilanteessa.

Eilen saapui syksyn Ottobre. Monta kivaa mallia siinä oli, mutta Tähtipöly-huppari kiinnitti ensimmäisenä huomioni. Eilen illlalla tartuin saksiin ja leikkelin kankaan hurmostilassa. Ei oli kannattanut, olisi pitänyt istua miettiä. Vasta saumuroidessa huomasin etukappaleen aukeavan ihan hassusti. Eipä hätiä, ommeltiin valmiiksi ja otettiin revanssi tänään. Kiva huppari ja vihdoinkin sain tartuttua Majapuun neuloksiin, joihin olen sortunut tietämättä mitä tekisin.

Ottobre 4/13 Stardust koossa 80. Jätin vuorituksen pois, koska tein tämän paksummasta neuloksesta. Kangas Majapuulta ja Marimekolta. Ei löytynyt sopivaa vetoketjuakaan, joten nepeillä mentiin.

Siinä ne seisoo reippaat paloäijät rivissä.
Kaveriksi ompelin Kisuliini-bodyn koossa 80 Marimekon paloista.Ja sitten revanssi. Ensimmäisestä hupparista puuttui taskut (en huomannut niitä kaavasta) ja etuosa kulki väärään suuntaan. Uusiksi oli otettava, mutta nyt harmittaa ettei maailmankaikkeus ollut lähettänyt tähänkään sopivaa vetskaa ompelijalle yön aikana. Nepeillä siis mentiin. Tein tästä hieman pidemmän, jotta menisi pidempään. Tälle takille tein seuraksi Mussukoiden musikantti kankaasta Kisuliini bodyn. Aika kivat yhdessä.

Nyt leipomaan, ah.

35 kommenttia:

 1. Jopas sitä ollaan oltu tehokkaita, ja vielä uutukaisilla kaavoilla! Ja kokolapunkin olit laittanut huppuun. Upeita vaatteita ja niin hienosti sopusoinnussa toistensa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelutauko teki tehtävänsä ja nyt olen ihan liekeissä ompelemassa.

   Poista
 2. Oot kyllä ollut tehotyttö! :D Ihania vaatteita, mä vielä oottelen koko lehteä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kolahta pian laatikkoon. On nimittäin kiva lehti.

   Poista
 3. jälleen hienoja.
  minä en löytänyt oikein montaa kaavaa tällä kertaa uusimmasta ottobrestä joita aion kokeilla. Yleensä on paljon ihania...tai sitten nuo ei kolahtanut heti ensi silmäyksellä.
  Lehti hautautui jo muiden sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas tuntui, että oli monta kivaa mallia, vaikka aika perusjuttuja oli monta. Harmittaa, että tuo potkarikaava tuli meille liian myöhään...

   Poista
 4. Hienoja yhdistelmiä. Mä haluun myös pojille vinostiaukeavat hupparit eli tuo lehti on saatava heti kun kaupanhyllylle ilmestyy... miksiköhän mä en tilaa sitä kotiin kannettuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli muutenkin kiva lehti! Siis annattaa hankkia tai tilata vaikka vuodeksi kaikki lehdet ;)

   Poista
 5. Wow! Oot ollu kyllä reipas! Nuo on tosi ihania ja tuo malli vaikuttaa kivalta. Oliko siusta miten kokoa vastaava? Setit on kyllä niin mätsääviä keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta vastaa aika hyvin kokoaan ja ei ole mikään leveä malli. Taisin lisätä tuohon ensimmäiseenkin vähän pituutta, kun tuntuilyhyeltä. Kannattaa siis mitata tuo helman pituus.

   Poista
 6. Nopeaa toimintaa tosiaan. Ihania vaatteita! Mä oon myös ihan pähkinöinä uudesta Ottobresta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tässä numerossa oli paljon kivoja malleja. Katsotaan mitä seuraavaksi tekisi. Olisiko rahkea ja kokeilisi vaikka uutta peruspaidan kaavaa ;)

   Poista
 7. Onpa hienot asukokonaisuudet! Todella hienot! =)

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka ihania ja yhdisteltäviä vaatteita olet jälleen kerran tehnyt. Valko-musta raitainen body punaisilla kanteilla oli suorastaan inspiroiva ja voisin meidän tytöille sillä ajatuksella tehdäkin jotain. Pistetään hetkeksi mietintämyssyyn ajatusta kehittelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näistä tuli yllättävän kivat. Musta-valko-punainen toimii!!!

   Poista
 9. Upeita ompeluksia :) Samaista hupparin kaavaa katselin ja mietin miltä näyttäisi neppien kera,enään ei tarvi miettiä kun sinä jo sen testasin ja hyvä tuli.
  Onko hupparin koko muuten kuinka nafti jos siihen laittaa vuorin vai pitäiskö suosista ottaa numeroa isompi ja lyhentää vaan hihoja ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on aika kaponen malli ja ei missään nimessä iso. Itsekin mietin, että jos teen vielä yhden vuorella leikkaan ainakin hieman reilummat saumavarat. Kannattaa mittailla lapsi ennen ompelua ettei tule ikäviä yllätyksiä. Nepit toimi mallissa tosi hyvin! U:lle ompelin palomiehupparin koossa 80 ja se menee juuri nyt, vaikka U on alle 80cm reippaasti.

   Poista
 10. Tosi ihanat setit. Yhdistelet kivasti värejä.Mii laikii.

  VastaaPoista
 11. Voi että mitä olet saanut aikaan! Ihania settejä! Mun koneet on varmaan myös loukkaantuneet, kun juuri mitään ei ole valmistunut viime aikoina...

  VastaaPoista
 12. Ihania settejä taas! Kyllä punainenkin sopii pojalle niin mainiosti! Ja tuo eläkeläisjuttu on niin totta... arg!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään punaisesta ja olen samaa mieltä, että se sopii tytöille ja pojille!

   Poista
 13. Wau! Aivan upeita vaatesettejä. Kankaat ovat nam! Minäkin haluun tuota musta keltaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä kankaat ovat roikkuneet kaapissa aika kauan ja en ole oikein tiennyt mihin niitä käyttäisi. Onneksi nyt löytyi kohde.

   Poista
 14. Oi, miten ihania! :) mä tykkään kans pukea poikaani sekä punaiseen että keltaiseen ja ne jos mitkä sopii tosi hyvin sekä pojille että tytöille. Mä oon vielä onnistunut pysymään erossa Majapuusta, mutta nyt meinaa vakaumus horjua näitä katsellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta lähes kaikki värit sopivat molemmille sukupuolille. Ainoastaan hentoinen pinkki ja persikka tuntuvat vierailta U:lle.

   Poista
 15. Ihania kangasyhdistelmiä! :) tuo musikantti käy hurjan kivasti tuon hupparin alle! :)

  VastaaPoista