lauantai 6. heinäkuuta 2013

Siiri ja Myyry pisti ompelijan hikoilemaan

Minä olen mukavuudenhaluinen ihminen. Inhoan ylenmääräistä itseni rääkkäämistä ja jään helposti nautiskelemaan elämästä. Haluan myös nopeasti valmista. Ei siinä kerkiä visioida ja pohtia, kun antaa vain mennä. Paha kombinaatio ompelijalle. Ihan paha.

Minulla oli kova tarve saada harmaa Siiri ja Myyry kangas ommeltua. Päätöntä alkaa leikkelemään kangasta ja visioimaan settiä, kun on neljäpäivää yksin U:n kanssa kotona. Mutta niin minä tein. Ompelin ensin paidan. Purin jokaisen resorin kerran. Tuli hiki ja ärsytys. Mutta ymmärsinkö lopettaa ja jatkaa hommia seuraavana päivänä. No, en ymmärtänyt. Päätin ottaa sitten revanssin Ottobren Jumping Jack-kaavasta. Edellisellä kerralla lappuhaalarit muuttuivat hermojen loppuessa housuiksi. Kyllä on sen jälkeen harmittanut mokoma selkärangatonvellihousuääliö-asenne. Nyt kun alkulämmittelyt oli tehty, oli aika ottaa revanssi.

Ja menikö tämä sitten paremmin. Noh, meni. Ensimmäisen kokoonpanon sain valmiiksi ompeluystävän lähettämien ohjeiden ansiosta melko mallikkaasti. Illalla katselin housuja roikkumassa henkarissa ja alkoi sitten harmittaa, että taas Huiski ja Haiski pääsivät työnsyrjään kiinni ja huseerasin aplikoinnin kanssa. Aamulla ratkoin aplikaatiot, purin housut osiin ja aloitin alusta. Ei päässyt ompelija raukka tänäänkään tuntiansioille, ei. Kyllä me ollaan melkoinen tiimi Rouva Ratkojan kanssa. Saisi sekin pitää hetken kesälomaa, ansaittua sellaista.

Harmaa Siiri ja Myyry on Pehemiältä ja kaavana on On the road-luottokaava. 

Väriä pitää olla, joten jokainen resori on erivärinen.

Kaksi kertaa ommellut Jumpin Jack- haalarihousut. Etutaskut jätin pois, koska tein tuon applikaation. Liika on liikaa.


Settinä.
Lopuksi sovituskuvia. Aika ihanat tuli ja taas kerran kasvunvaraa ....


Valmista on. Moneen kertaan ommeltu vaate. Voisiko joku hakea tuon Rouva Ratkojan meiltä lomalle. Käydään kuumana, me molemmat leidit.

43 kommenttia:

 1. Eikä, ihan mielettömän kivat!!!!

  VastaaPoista
 2. Mahtava setti! Mikähän ratkojien salaliitto on meneillään? Terveisin Ratkoja, jonka ratkojat on pian ihan tylsiä liiasta käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut yhtä ratkojien juhlaa koko viikkoa. Voisiko joskus oppia tekemään jotain kerralla hyvin...ilmeisesti ei.

   Poista
 3. Oih. Ihanaiselta näyttää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari avusta. Ei olisi ilman apuasi selvitty <3.

   Poista
 4. Kertakaikkisen ihanaisen setin olet ommellut, ratkonut ja taas ommellut. Ja kasvunvara, se on hyvä se. - Sanoo hän joka siviiliammatissa näkee piukkaakin piekempaa muksujen yllä. Eihän ne raasut pysty ees kunnolla kuperkeikkaa tekemään! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en kestä liian pieniä vaatteita. Joskus oikein ottaa sydämmestä, kun pikkuinen taapero ei meinaa päästä edes kyykkyyn, kun haalari on niin kireä...

   Poista
 5. Ihan mahtava setti! :)
  Sinä sentään jaksat sen ratkojan kanssa leikkiä, tää ompelija ottaa sakset käteen ja naps vaan virheet pois! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä PURAN ihan kaiken ja koko ajan. Enemmän aikaa minulla menee purkaessa, kuin ommellessa. Toivottavasti joskus pääsen siihen, että nämä työt vaihtaisivat paikkaa.

   Poista
 6. Ihana setti! Että jaksat olla ahkera!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeruudesta en tiedä, taidan pitää päätä kunnossa ja vältellä kotitöitä :D.

   Poista
 7. Ihastuttava asu!
  Aivan täydellisesti suunniteltu kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitis, ratkomisen aikana ehtii mukavasti hioa suunnitelmia.

   Poista
 8. Soppolaiselle sopoa! On aikasen ihanuus taas U:lle pidettavaksi!

  VastaaPoista
 9. Tämä setti on kyllä niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikeuksien kautta taas mentiin, mutta tykkään tästä itsekin.

   Poista
 10. Ihana setti! Mulla kans sakset puhuu siinä vaiheessa, jos mahdollista, kun ratkojaa pitää kaivella esiin. En vaan yhtään jaksa nyhertää kyseisen kapineen kanssa. Ja itse olen myös suoran toiminnan ompelija, joten alkuun ompeluhuoneesta kuului sen verran ärräpäitä, että jos euron olisin jokaisesta kirosanasta maksanut, ois meillä käyty jo maailmanympärimatkalla :D Nyt, kun olen vuoden hieronut YYA-sopimusta koneideni kanssa, ei virheitä enää samassa mittakaavassa synny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olette löytäneet yhteisen sävelen koneiden kanssa! Minä en uskalla ratkoa saksilla, kun olen muutaman vaatteen onnistunut sillä pilaamaan.

   Poista
 11. Ihana setti ja voin luvata ottaa rouva ratkojan meille hetkeksi lomalle ;)

  VastaaPoista
 12. Onpas hieno! Ja mukavan näköinen asu :-)

  VastaaPoista
 13. Kuuleppas,mieli tekis tilata tuota kangasta ihan tuon sinun paidan takia ja apinoida omille tenaville samanmoiset(Oi että,kun olis nyt muutama raha ylimääräsenä,niin apinoisinkiin..).Jotenkiin osu ja uppos tuo kangas ja nuo resorit yhdistelmä =)

  VastaaPoista
 14. Voi miten hienolta nuo eriväriset resorit paidassa näyttääkään, ihana setti! Sinulle on postia blogissani :-)

  VastaaPoista
 15. Minunkin blogissa on sinulle postia, mutta taitaa olla vähän erilaista postia kun Millamarilla. :)

  VastaaPoista
 16. Ihan mahtavat nuo eri väriset kanttaukset. :)

  VastaaPoista
 17. Ihanat! Niin kivan eriväriset resorit paidassa ja aina ihanainen siiri ja myyry! Ja housut on ihanan malliset ja näyttää kivalta :)

  VastaaPoista