sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ensimmäinen ompeluvuosi meni jo!

Ompeluharrastukseni alkoi siitä lokakuisesta päivästä 2012, kun Pena muutti meille. Käsistä harrastus lähti välittömästi. Ompelu on sangen koukuttavaa ja tulee melkein yhtä kalliiksi kuin uhkapelit. Onneksi tässä lajissa sentään jää käyttövaatetta rahojen vastineeksi, toisin kuin yksikätistä rosvoa veivatessa. Vuosi meni nopeasti saumuroiden. Äitiyslomakin lennästi ohitseni ja ensimmäinen blogivuosikin pärähti bittiavaruuteen. Ja kaiken tämän keskellä U kasvoi taaperoksi. Melko mahtava vuosi! Nyt voin sanoa ensin oppineeni ratkomaan ja sitten ompelemaan (ainakin jossain määrin ja hetkellisesti). Toisaalta nyt näen kaiken sen mitä en osaa. 

Nopeutta minulle ei ole tullut lisää, päinvastoin. Tämä postauksen setin valmistuminen kesti luovine taukoineen 32 vuorokautta. Miten vaikeaa voikaan olla kuminauhojen pujoitus ja neppien hakkaaminen paikalleen. Aika vaikeaa, sanoisin. Tämän sunnuntain tavoite on ollut saada valmiiksi keskeneräisiä ompeluksia, ja olenkin onnistunut siinä mainiosti. Kaikki leikelty on ommeltu valmiiksi ja uutta materiaalia leikelty ommeltavaksi.

Olen miettinyt pääni puhki arvontaa. Kyllä ensimmäinen vuosi ompelijana ansaitsisi jonkin sorttisen juhlahumun. Minulla vaan on aika korkea kynnys ommella muille. Hmm, kai tämäkin asia pitää työstää valmiiksi ja rohkaistua tässäkin suhteessa. Olkoon se seuraava tavoitteeni. Toivon sen kuitenkin olevan realistisempi kuin ikuinen -5kg.

Bodyn kaava on Kisuliini ja muokkausia on vaikka kuin. Resorit ovat omasta pakasta ja kangas hetken aikaa vuoroaan odottaneet Sukellusveneet Noshilta.

Housujen kaava oma muokkaus ja velour on Käpyseltä tilattua. Kaava on järjettömän pitkä. Menee kaappiin odottamaan vuoroaan.
Ja loppuun kuva, joka oikasti on minusta hienoin koko sarjassa.


14 kommenttia:

 1. Kivat vaatteet. :) Minäkin olen hyvin epävarma ompelemaan toisille.

  VastaaPoista
 2. Vuosi menee kyllä niin nopsaan! Onnea 1-vuotiaalle :)

  VastaaPoista
 3. Onnea 1-vuotiaalle ompelijalle <3

  VastaaPoista
 4. Oih, enpä olisi uskonut, että vasta vuoden verran olet ommellut!

  VastaaPoista
 5. Enpä minäkään olisi uskonut! Aika mainio kumppani tuo Pena :), kun saa sinusta noin hyvin tehot irti.
  Ja blogisi ja kirjoituksesi ilahduttavat aina. Onnea ja tarmoa tulevaan!

  VastaaPoista
 6. Onnea yksivuotiaalle! Taas on hieno setti, housujen velour on ihanan pehmeän näköistä ja hyvän väristä!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut! En minäkään arvannut,että Pena on niin tuore suhde ;D Itsekin mietin, kehtaako toiselle tyrkyttää omia tekeleitä,vaikka usein kuosit on ainakin omaan silmään kauniimpia kuin kaupan massatuotteissa ja kankaat laadukkaita. Pitäisi ajatella,miten itse ilahtuisi toisen omatekeleestä - sehän olisi huippua saada toisen ompelema kappale toisen ajasta,taidoista ja innostuksesta! Jos ei mene sauma millilleen,niin hauskaahan se on tuumata, että tuosta kohtaa se toveri on surruuttanut koneellaan menemään ja ajatellut saajaa samalla. Ei semmoisia edes ota virheinä, kun toinen on saajaa varten laittanut aikaansa ja ajatuksiaan -mikä on nykyisessä hektisessä maailmassa harvinaista. Hyvää jatkoa Sinulle. Blogilla on osuva nimi. T. Papu

  VastaaPoista
 8. todella hienot ovat molemmat ja onnea vuosikkaalle :)

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea kuluneen vuoden johdosta! Rutkasti myös onnentoivotuksia tuleviin vuosiin ompelun ja bloggaamisen parissa. Täällä on aina niin mukava vierailla. =)

  VastaaPoista
 10. Onnea yhdestä vuodesta - täällä on kyllä aina niin rentouttavaa käydä kylässä.

  VastaaPoista
 11. Onnea yksivuotiaalle! ♥ aina saat teksteilläsi hymyn naamalle ja pohtimaan asiaa eri kantilta kui itse - hyvä blogi on painonsa arvoinen kultaa :)

  VastaaPoista
 12. Ja hei onnea 1-vuotiaalle blogille ja ompelu-uralle!

  VastaaPoista