sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ommellaan ne pöljämykset, jookos? Eiku Neropatit.

Minä olen tehnyt ilmeisen huonon diilin yläkertaan, koska tuppaan sairastelemaan ainoastaan lomilla. Jokaisen loman alkaessa pelaan mielessäni leikkiä "arvataan lomasairaus". Oikeasta arvauksesta saan jättipussin karkkia. Ja ei ole montaa kertaa, kun olen ilman sokeria jäänyt. Ainoastaan mahatauti yllättää....

Minä kävin melkein Hulluilla päivillä, mutta meno oli niin villiä, että tälläinen tavallinen kuluttaja totesi, ettei mikään tavara ole mokoman ryysimisen arvoinen. Käännyin pois ovelta ja tunsin itseni melko hyväksi ihmiseksi. Muutenkin viime aikoina olen pystynyt kieltäytymään ompeluryhmäni kimppatilauksista. Epäilen saaneeni aivovamman, kasvaneeni ihmisenä tai kangaskiintiöni on vaan täynnä. Kallistuisin viimeisen vaihtoehdon puoleen. Tällä hetkellä aikaa ompelulle ei ole entiseen malliin ja vinot kangaspinot ahdistavat joka kerta astuessani ompeluläävääni. Noh, kyseessä lienee hetkellinen osittainen lobotomia, josta toipuminen piakkoin. Siihen saakka aion nauttia hetkellisestä "harkitseva kuluttaja"-statuksestani ja ommella varastoja pienemmäksi.

Keskimmäinen pyysi minua ompelemaan paidan hänelle Pöljämys-kankaasta. Meni hieman aikaa ennen kuin tajusin hänen taroittavan Käpysen Neropatteja. Koska kangasta oli metri saivat keskimmäinen ja nuorin samistelupaidat. Jään odottamaan milloin Herra Insinööri ja minä sauvomme lähimetsässä samanlaisissa tuulipuvuissa.

Tällä kertaa ompelin ihan peruspaidat. Oli ilo huomata, että osaan ommella.


Ja tälläistä meidän kuvauksissa oikeasti oli...12 kommenttia:

 1. Hauskasti U:n paidassa on jäänyt neropatin rusetti kauluksen kohtaan! taisit ihan suunnitella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi mieli vastata, että tokikin suunnittelin asian, mutta taitaa olla parempi, että pitäydyn totuudessa. Sattuma kuljettaa tätä ompelijaa...hyvässä ja pahassa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Yhden lapsen kuvaanisesta jotenkin vielä selviää, mutta kaksi on liikaa.

   Poista
 3. Tää kangas on vaan niin ihanaa <3 . Paranemisia!

  VastaaPoista
 4. Ihanat neropatit! Itselläni on myös tapana aina sairastaa lomilla tai vapaapäivinä, osaani olen jo tottunut vuosien saatossa. Itsellä on myös jokin ihme vaihe menossa noiden kankaiden ostamisen kanssa. Aina vaan harvemmin tilauksia tulee tehtyä. Yksi päivä juuri mies kysyi että pitääkö ajaa postin kautta kun tulimme kauppareissulta kotiinpäin. Hyvä ettei lyhtypylvästä päin ukko ajanut kun kerroin että enhän minä ole mitään edes tilannut moneen aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kanssa yhä harvemmassa ne kankaat, joita on saatava. Tämä on toisaalta helpottavaa, sillä nyt ei tarvitse kyttäillä kangaskauppoja tai pohtia ostoksia. Huh, aika vapauttavaa sekin.

   Poista
 5. Ihanat pöljämykset :D Kuvaaminen on miusta bloggaamisen vaikeimpia puolia, meillä ei hyvää taustaa tahdo löytyä ja ipanapa ei tahdo mannekeerata kuten äiti toivoisi ;)

  VastaaPoista
 6. mahtavia kuvia ja ihanat pöljämykset!

  VastaaPoista
 7. Tämä on aina niin piristävää ja lohdullista käydä lukemassa kirjoituksiasi :). Ja hienot paidat! Itse suren sitä, että maanantaina pitää taas mennä töihin ....just pääsin taas ompeluvauhtiin! Ja kasoja riittää!

  VastaaPoista
 8. Ihanat paidat! Ja meillä on sairastettu juurikin vatsatauti (koko porukalla) tässä viimeiset kaksi vuotta aina, kun mies aloittaa loman. Alkoi jo jossain vaiheessa tuntua siltä, että sais tehdä mieluummin töitä vaikka ympäri vuoden :D Syyslomaa meillä ei tänä vuonna ollut, joululomaa pelolla odottaen ;)

  VastaaPoista