sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Äidin käpynen 4kk ja aamu satamassa...

Joskus joku kuosi vaan on livenä niin paljon ihanampi kuin kuvissa. Ostin Kankaiden yö-tapahtumasta Käpyseltä Aamu satamassa-kangasta. Ostin kankaan oikeastaan sen takia, että näillä kaupiailla oli vielä yhden aikaan yöllä ihan mahtava meininki ja he vastailivat meidän kangashullujen yllytykseen. Mutta kun kangas saapui meille rakastuin siihen. Kuosi on makea ja värit ihanat. Lisäksi kuin kohtalon sanelemana olin ostanut tähän kankaaseen täydellisesti sopivan kirkkaan sinisen resorin Triteksiltä.

Todettakoon tässä vaiheessa, että isänpäivän kunniaksi olin vannonut yöllä olevani poissa pajalta, mutta mieheni lähti isojen lasten kanssa kylpylään ja U sattui nukahtamaan. Burgundin pata valmistui huomaamatta ja muutenkin tuntui olevan hiljaista, joten ompeluksihan se kääntyi. U täyttää tänään 4kk, joten olkoon setti hänelle pieni lahja.

Koska eilinen body onnistui olin taas voimieni tunnossa. Luonteeseeni kuuluu ikävien asioiden välttäminen viimeiseen saakka, joten jo yöllä pohdin olisiko Bart-nappilistabodyä mahdollista tehdä kaksinkertasella resorilla kantaten. Siitä se idea sitten lähti. Nyt toteaisin kaikille niille, jotka joskus kyseenalaistavat Ottobren ohjeet, että kyllä ne siellä tietävät mitä tekevät. Sunnuntaiompelijat, joihin siis ehdottomasti lukeudun, pysykööt lestissään. Näin minä siis sen tein. Ompelin ensin olkasaumat yhteen ja kanttasin kaula-aukon kaksinkertaisella resorilla. sitten vaan ohjeen mukaan nappilista. Voin sanoa, että siistiä jälkeä ei tällä tapaa tullut ja jouduin hieman korjailemaan käsin ompelujälkeä. Seuraavaksi taidan kokeilla ihan vaan ohjeen mukaan kanttaamista.

Tämä Käpysen Aamu satamassa kangas on ihanaa!!! Hyvä ommella ja nämä värit. Me U.n kanssa tykätään ja kovasti
Syytän huonosta menestyksestä ennen kaikkea Sigua (rakas hyppy"hell"tikki Singeriä), joka inhoaa paksuja kankaita, ohuita kankaita, kankaita ja noh, kaikkea mitä voi ommella. Tämä on hieman yhteistä elämää haittaava tekijä, siis se ettei Sigu tykkää kankaista. Sigu on kuitenkin ihan nätti ja joskus saattaa jopa ommellakin kelpo tikkiä. Tämän lisäksi syytän sitä ettei minulla ole peitetikkikonetta, joka minusta tuntuu kuuluvan kaikkien "tämä kanttaaminen on ihan helppoa"-ompelijoiden työpöydälle. Ja ahhh, kuinka toivoisinkaan kuuluvani juuri noihin leikitellen kanttaaviin. Ja viimeiseksi ja ihan vähäisimmin syytän omaa sooloilua ohjeiden kanssa. Mikä idea siinä oli, että luulin osaavani tehdä jonkun asian P-A-L-J-O-N helpommin kuin asiantuntijat.


Mutta tuo kangas on ihana (sisäinen hamsteri huutaa naputtamaan sitä lisää) ja bodysta tuli ihan käyttökelpoinen. Lähempää analyysiä se ei siedä, mutta hei, en minäkään tutki ihmisten päällä olevien valmisvaatteiden tikkauksia, tai noh, tutkin niitä vaan joskus.

Yläosa tarvitsee alaosan. Seliasta ostettu tummansininen joustofrotee, joka oikeastaan odottaa laulukalojen leikkaamista, otettiin työn alle. Tuo Selian joustis on aivan ihanaa (taas meinaa napsua), pehmeää ja laadukkaan oloista. Ja ihanaa ommeltavaa. Tummansinisestä ompelin siis perushousut, joihin kaavan nappasin valmiista housuista. Tuli aika paljon kasvunvaraa....


Tässä kuva setistä.
Ja tässä päivänsankari 4kk, joka viime isänpäivänä näkyi ensimmäisen kerran punaisena viivana testissä.

ps. Se jäi harmittamaan etten tilannut Käpyseltä keltaista Käpynen-joustista. Sen olisin tuhonnut seuraavaksi, mutta ehkäpä kohta napsuu....

7 kommenttia:

 1. Voi lutunen! Mukava kuulla, ettei yöllinen hervoton läsnäolomme mennyt ihan hukkaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mennyt hukkaan :). Minulla oli hauskaa ja olen onnellinen, että tilasin tätä kangasta....

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin herkullinen tuo kuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miia: Kiitos kommentistasi! Tämä on ihana kuosi. Käyn juuri tahtojen taistelua osatisinko tätä vielä pätkän varastoon.....

   Poista
 3. Ihana body ja erityisesti kantajansa :) Mä en oo vieläkään uskaltanu kokeilla bodyn ompelua ja taitaa kohta jäädäkin, kun nuorempi on jo siirtymässä 80 cm vaatteisiin. Jotenkin toi kanttaaminen on vielä mysteeristä ja onnistuu välillä ja sitten tulee taas jotain muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Minä päätin kokeilla tuota bodyä ja täytyy sanoa, että nyt kolmannella kerralla kanttaukset menivät jo huomattavasti paremmin. Komppaan sinua siinä, että tuo kanttaus on aikamoista arvontaa, mutta paljon on kiinni resoristakin, jotkut laadut vaan sopii kanttaukseen toisia paremmin :D. Kivaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 4. Kyllä melkein voisi olla minun näppäimistöstäni tämä teksti. En minäkään malta olla säveltämättä ja usein se tietää huonoa. Vanhan siguni vaihdoin Huskuun keväällä, enkä ole katunut hetkeäkään. Sigu oli tosin ihan rehellisesti rikki ja huoltomies puhui minut ostamaan uuden koneen. Epäilyttävää! :D

  Meidän toiseksi nuorin, nyt 4,5 vuotias tyttömme näkyi aikanaan punaisena viivana juuri isänpäivänä. :)

  VastaaPoista