perjantai 16. marraskuuta 2012

Kiinalainen syömäpuikko pelastaa Sigun

Tänään aamulla heräsin kesken unien. Unessa minulle tarjottiin venäläistä teetä posliinikupeista, joiden reunat olivat kullatut ja sivuissa koukeroiset kukkakuviot. Ohuempaakin uhuemmalta lautaselta tarjoiltiin kaalipiirakkaa, sitä suolaisen makeaa, jota äitinikin leipoi. Noh, koska en unessa ehtinyt herkkuja nauttia niin päätin leipasta perjantain kunniaksi kaalipiirakkaa ja pikkuisen sitruunaisen rahkajuustokakun.


Löytääkseni ihanan reseptin juustokakulle kävin pläräämässä joukoittain leivontaplogeja. Voi elämä miten ihania kuvia niistä löytyikään. Työpöydillä ei ollut jauho- ja sokerikasoja ja kaikki aineet sievästi rivissä. Ihan kuin tv-kokeilla. Minun todellisuus oli sitten erilaista. Harmi etten ottanut kuvaa! Loppujen lopuksi reseptit löytyivät Valion kirjoista ja tässä lopputulokset.Leipomusten ollessa uunissa sain idean surauttaa Untolle jouluista päällepantavaa. Bodyn kankaaksi valikoitui Selialta tilattu Orava-kangas. Harmillisesti en juuri nyt muista kankaan valmistajaa. Bodylle kaveriksi punaiset velourhousut.

Bodyn kaava uusimmasta Ottobresta 6/12 ja housut jo aiemminkin esiintyneet Little houses.


Lopuksi vielä päivän huumoriosuus. Sigullä kaksoisneulaaminen on ollut viime aikoina mahdotonta, koska toinen langanpidike otti ja hävisi. Ja ei löydy vaikka kuinka etsisi. Menin ompelukonekauppaan hankkimaan uutta ja minulle kerrottiin ystävällisesti (naurua pidellen), että Sigu on MUKA niin vanha ja vieläpä HALPAMALLI, ettei kyseiseen esihistorialliseen konerahjukseen valmisteta varaosana kyseistä pidikettä. Minulle olisi kyllä myyty aivan mielettömän upea ja kaikki lähes itseompeleva elektroninen huippukone, yli 70:llä tikillä. Vain raha oli este! Kotiin tultuani pyysin insinööriä katsomaan saisiko siihen jonkin tapin pystyyn ja jäin odottelemaan. Ei tullut tappia odottelemalla, joten päätin ratkaista asian itse. Keräsin kaikki kotoa löytyvät pyöreät tapit ja menin sovittelemaan sopivaa. Ja katsokaa, taas toimii. Kiinalaisen hakuruoan mukana tullut syömäpuikko istui kuin valettu. Ja taas tikkaa Sigu ja minusta syömäpuikko sopii Sigun jaloihin muotoihin oikein hyvin. TOIMII!!


Pahoittelen kuvien taustalla näkyvää kaaosta, lapset varmaan käyneet salaa sotkemassa...tai minä.

3 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki tuo syömäpuikko - mulla on rautanaula :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautanaulaakin ajattelin, mutta en jaksanut mennä penkomaan autotallista :D

   Poista
 2. Toinen vaihtoehto on etta puolaat tikkaulangat kahteen puolaan niin ei tarvitse niin isoa tikkua. Mulla on juuri se ongelma ettei langanpidiketikku ole tarpeeksi pitka eli puolilla mennaan.

  VastaaPoista