tiistai 6. marraskuuta 2012

Kun voitin Berninan

Tänään päätin, että ompelen oikein urakalla U:n nukkuessa. Harmi, että Penalla (Bernina 700D) oli hieman toiset aatteet. Päivän päätteeksi ihmettelen, että mitä tekisinkään ilman Tampereen alueen ompeluelämää-sivun ompelusiskoja? Sanokoot ihmiset mitä vaan sosiaalisen median koukuttavuudesta, mutta omaan harrastukseeni OE-naiset antavat hurjasti voimaa, ideoita ja apua. Tuskin olisin jaksanut temppuilevan Penan kanssa painia ellei joukko ompelusiskoja olisi ratkonut ongelmaa kanssani.

Olen tänään ylittänyt kaksi ompelukynnystä. Ensimmäinen ja kaikista vaikein ylitys oli siirtyä vauvanvaatteista alakoululaiselle ompeluun. Toinen kynnys oli kaavan reilu muokkaaminen tyttären toiveiden mukaan. Ja voi kuinka hyvätä tuntuu sanoa; minä onnistuin! Lapselta saatu palaute oli ihaninta mitä toivoa saattaa; "äiti, tää on ihanin paita ikinä".

Paita on ommeltu OB (6/2010) Party shirt kaavalla. Kokona oli 128cm, johon lisäsin pituutta reilusti. Lisäksi alaosaan ompelin kaitaleen, joka on paitaa kapeampi. Hihoihin ompelin reilun resorin, joka on vasemmassa hihassa suorana ja oikeassa käännettynä.

Pallotrikoo on EK:sta. Resorit Triteksistä. Huomatkaa, että pääaukossa ensimmäistä kertaa kankaalla tehty päärmäys. Tämä onnistui yli odotusten! Mahtavaa olla tyytyväinen omaan työhönsä.

Onpa ihanaa olla tyytyväinen omaan tekeleeseen. Varmasti tässä olisi paljon korjattavaa ja moni taitavampi olisi kamalan pettynyt lopputulokseen, mutta minä olen onnellinen. Ompelu on i-h-a-n-a-a.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti