tiistai 13. marraskuuta 2012

Keltaista ralliraitaa....

Kuusi lukijaa! Vau. Uusille lämpimästi tervetuloa.

Tunnustan olevani kangastilauksia tehdessä pihi. Suunnittelen tarkkaan mitä ompelen ja tilaan juuri vain tarvitun pätkän kangasta. Ainoa hankaluus tässä tavassa on se, että oma pää on kuin Haminan kaupunki. Suunnitelma, joka tehtiin kankaita tilatessa saattaa olla jo täysin muu kankaan saapuessa ommeltavaksi.

Näin kävi keltaiselle ralliraidalle. Ensin täytyy todeta, että raitojen raikas keltainen yllätti minut positiivisesti! Aivan mahtava väri. Olin jotenkin kuvista saanut sellaisen kuvan, että väri olisi hieman sinappisempi. Tästä tullaankin seuraavaan ominaisuuteeni eli ahneuteen, jonka vuoksi tilasin kangasta. No kun kerta halvalla sai. Ahneutta tai ei, minusta on kivaa omistaa kankaita. Useinhan käy niin, että kangas alkaa miellyttää silmää viiveellä - ja sitten joutuu hamstereista huutamaan sen sikahintaan ja kallis kangas ei olekaan enää niin kiva! Tällä kertaa kävi siis hyvin, kangas oli ihana.

Olin suunnitellut ompelevani ralliraidasta U:lle haalarit miikkarikaavalla. Esikoinen ihastui kankaaseen ja siitä tulikin hänelle tunika ja lopusta hirveällä änkeämisellä body koossa 74....Valitettavasti varastossa ei ollut resoria, joka olisi suoraan sopinut tuohon ralliraitaan, joten päätin repäistä ja laittaa ruohonvihreät kantit. Aikamoista väri-ilottelua, mutta minä tykkään reippaista väreistä. Lisäksi ompelin valmiiksi U:lle jo kuukausi takaperin "vahingossa" leikatut Little Houses-housut, joihin lisäsin ylipitkät resorit, koska meillä on jo yhdet samaiset housut. Nämä ovat sitten leikisti seuraavaa kokoa.

Tässä kuva kaikista ommelluista vaatteista. Tunikan kaava on oma koko noin 134. Body on Ottobre Bert 1/2012 ilman nappilistaa ja saumavaroja, koska niihin kangas ei riittänyt. Housut ovat siis Little Houses samaisesta Ottobresta. Kaikki kankaat Hannan kankaasta.
Onnellinen U uusissa vaatteissa, joista taas löytyy hieman kasvunvaraa.


Ihanat lapsoset yhdessä. Kuten kuvasta näkyy poseeraus on meidän perheessä verissä.

Esikoiselle tämä malli istuu aivan täydellisesti. Ihana kaava.

Ommellessani M:n tunikaa haaveilin uudesta oikeasti hyvästä koneesta. Jouduin helmaa ommellessani purkamaan neljä kertaa, kun tikki oli luokatonta. Mutta tuli valmista ja kaikille lukijoille tiedoksi - kyllä minä siivosinkin! Ompelu oli palkinto siitä, että huhkin hiki hatussa imurin kanssa.

9 kommenttia:

 1. Meinasin kysyä siivositko :) Miten ehditkin ommella näin paljon, ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Siivosin! Aivan kauhealla temmolla, koska olin luvannut etten ompele ennen siivousta. Nämä leikkelin eilen valmiiksi ja ompelin tänään. Meillä isot tytöt koulussa ja U nukkuu hyvin päivällä. Aina siis on hetki ommella. Ajattelin aloittaa applikoinin, jotta tehtaan tahti hieman hidastuisi, mutta se on melkoista tuolla Sigulla....

  VastaaPoista
 3. Tosi hienot on molemmat tuotokset! (: Ja minusta kiva lisä tuo vihreä resori! Itellä sama kangas oottaa kanssa laatikossa. Mahdollisesti tulossa juurikin ne miikkarikaavalla olevat potkarit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miiinullekko: Pitää tulla sinun plogiin katsomaan miltä tämä näyttää haalarina. Varmaan ihana! Saa nähdä alkaako sitten kaduttaa, että en tehnyt haalaria.

   Poista
  2. Joo näiden sinun omeplusten ansiosta alkoi himottaa ruveta sitä jo ompelemaan, mutta pari joululahjaa pahimmoilleen kesken niin vähän aikaa kestää ennen kuin se pääsee paininjalan alle :/

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Itse olen arponut tuon froteen ostamista, mutta kyllä se ainakin sinun ompeluksissa näyttää ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Tämä on ihanaa froteeta ja väri ihan huippu!

   Poista
 5. Onpa raikkaat värit,hienoja ompeluksia ja suloisia lapsukaisia :)

  VastaaPoista