keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Maire ja Inkeri

Sosiaalisuus on tärkeää, niin kerrotaan kaikissa kasvatuoppaissa ja puolitieteellisissä äitijulkaisuissa. Kasvatuksen ammattilaisena olen ymmärtänyt tämän ja niinpä meille kotiutui joulun jälkeen toinen Disney animator nukke. Selityksen makua, mutta kotona tämä selitys meni läpi, pienellä nauruntyrskähdyksellä kuorruttettuna. Meidän uusin tulokas on Merida eli

VIENO INKERI

 

Kävin naapurini luona kahvilla ja sain ihailla hänen ompelemiaan nukenvaatteita. Kateelliseksihan siinä tuli! En kadehtinut lainkaan vaatteita vaan hänen tapaansa ommella iloisesti suruutellen ilman kaavoja. Minähän piirrän kaikesta kaavat ja seuraan ohjeita, stressaannun jos en ymmärrä ohjeita tai jokin menee pieleen. Joten kotiin tullessa päätimme ommella yhdessä tyttöjen kanssa nukeille vaatteita ilman kaavoja. Täytyy myöntää, että meillä oli hauskaa!

Vienolla jalassa verkkarit ja paita, jonka ompeli hänelle S. Mahtavaa.


Tässä M:n suunnittelema asu Mairelle.

Ja tässä meidän ystävykset.

6 kommenttia:

 1. Kauniit pikku-neitoset uusine asuineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hieman huolissani olen noista hiuksista, tytöt tykkäisivät pitää niitä irti ....

   Poista
 2. Meille on tulossa myös Merida ja Tuhkimo. Noita hiuksia jännitän minäkin. Toimisikohan joku silikonisuihke tai vastaava tuossa niin että pitäisi kutrit liukkaina? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Ja kiitos kommentista. Ainakin jossain suositeltiin suihkuttamaan hiuksiin huuhteluainetta ja kampaamaan peruukkiharjalla. Noh, tuota en ole kokeillut, mutta laitan kommenttia kun ehdin kikkaa koklaamaan!!!

   Poista
 3. Ihailen teidän tapaa antaa nukeille ihanan persoonalliset nimet. Ja lisäksi sitä, että maltat ottaa muksut mukaan ompelemaan. Meilläkin innostusta varmasti asiaan olisi, mutta olen tiukasti pitänyt kiinni siitä että ompeluhuone on vain minun aluettani. Pitäisi varmaan joku päivä nostaa kone keittiön pöydälle ja antaa tytöille vapaat kädet. Tai ehkä laitankin meidän kakkosompelukoneen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että lasten kanssa ompelu on kaukana leppoisasta yhdessä olosta ja minun täytyy käyttää kaikki tarmo siihen, että en tempaa ompeluksia omaan käteen. Mutta sen olen huomannut, että tytöt kehittyvät hurjasti koko ajan ja minun neuvojani tarvitaan koko ajan vähemmän. Mutta yksi on varmaa, ompelun jälkeisenä siivoajana saan toimia iäti.

   Poista