keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ompeluttaa, mutta mitä ompelisi?

Ah, paluu arkeen. Rakastan juhlia, koska tällöin on usein tarjolla hyvää ruokaa ja seuraa, joista molemmista tykkään. Valitettavasti lanteeni pitävät myös rasvasta, sokerista ja valkoisesta jauhosta. Joten tervetuloa arki niin ruokalautaselle kuin ompelusoppeen!

Tunnustan, että olen myös tullut kaapista. Ystäväni syntymäpäiväjuhlissa Oslossa huomasin mainitsevani ensimmäisenä harrastuksena ompelun ja vasta tämän jälkeen liikunnalliset suoritteet. Eli kaipa minä sitten harrastan ompelua, tai ompelua ja purkamista.

Vein kummitytölle mukanani lahjan. Ikasyrin pallokankaasta ommellun tunikan. Onpas mukavaa, että tätä mainiota kangasta saa Tampereeltakin, Nukkekoti-nimiseltä lastenvaatteisiin erikoistuneelta kirpputorilta. Minulla oli taas suuret visiot valmiista tunikasta, mutta matemaattiset taitoni ovat imetyksen ruostuttamat, jotan kangasta oli liian vähän. Ja sanomattakin lienee selvää, että tunikan teko aloitettiin silloin, kun lähtöhetki oli käsillä. Koska mielikuva oli niin voimakas joutunen ostamaan kangasta lisää (helmikuussa) ja ompelemaan tunikan uudelleen.

Tunika omalla kaavalla koossa 134. Kangas Ikasyrin hankittuna Nukkekodista Tampereelta. Resorit omasta varastosta.Minulla on ompeluahdistus. Tekisi mieli ommella vaikka mitä, mutta lasten tarpeet alkavat olla täytetyt. Lisäksi mikään kangasvaraston kankaista ei inspiroi, vaikka hankintahetkellä ne olisivat olleet kankaita, jotka on aivan välttämätöntä saada. Taas kerran yksi kohta, jossa maailmankaikkeus ei ymmärrä pienen ihmisen parasta.

10 kommenttia:

 1. Kiva tunika! :)
  Saman tyyppistä "ongelmaa" täällä eli kaapit täynnä, mutta jotain olisi kiva tehdä eikä tietenkään olemassa olevista kankaista! :D

  VastaaPoista
 2. Hei vaan, täälläkin yksi saman ongelman kanssa painiva. On a) niitä kankaita, joille ei löydä arvoistaan käyttötarkoitusta ja b) niitä, joista ei vaan huvita tehdä mitään, mutta joita ei voi myydä, koska ne on ihan kivoja. Johonkin. c) niitä, jotka ovat ihania, mutta hankalia käsitellä eli niistä tehdään joskun muulloin jotain.

  Mutta hei, tuo tunika on aivan ihana! Nuo bambit yksityiskohtana ovat piste iin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos, bambit lisäsin ihan viime tipassa ja tykkään nisstä itsekin. Mie en ymmärrä miksi kankaiden täytyy olla niin vaikeita ;).

   Poista
 3. Minulla odotteleekin tämä samainen kangas ideaa tuolla kaapissa, ehkä se tämän avulla lähtee :) Kiva tunika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana kangas. Itselekin tekisi mieli ommella samasta.

   Poista
 4. Kivat tosiaan nuo bambit :) Aika yleinen tuo ongelmasi tuntuu olevan ;) On itsekin tullut hankittua kankaita, jotka paketista paljastuttuaan eivät enää inspiroikaan yhtään. Sen verran materialisti olen, etten saa aikaseksi myydä niitä poiskaan.. Tosin muutamalle "oudolle valinnalle" on myöhemmin löytynyt mainioita käyttökohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaat ovat aika vaikeita. Etenkin, kun siitä tilaa hypistelemättä. Minäkin aina luotan siihen, että marinoiduttuaan kaapissa kangas löytää tarkoituksensa.

   Poista
 5. Ihana ja jotenkin seesteinen tunika. Valloittava kangasyhdistely ja ihana yksityiskohta.

  VastaaPoista