maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kärttyisen akan ompelukset

Minä olen kärttyinen ja erityisesti nälkäisenä. Insinööri huomauttaa verensokereista pelkän äänensävyn perusteella, on varmaan saanut osansa nälkänalkutuksesta. Myöskään trooppinen ilmanala ei sovi minun mielenlaadulle. Että vaan ärsyttää, kun ihminen joutuu hikoilemaan alvariinsa ja uimaan, vaikka virtsiksen uhalla. On se kesä ihanaa aikaa kaikin puolin, ainakin varjossa istuessa.

Lomalla opin, että muutun nykyään sangen kärttyisäksi myös silloin, kun en pääse ompelemaan. Puolitoista viikkoa meni ilman ompelua ja tulin normaaliakin herkemmäksi. Ei tullut myöskään ajattelustakaan mitään, vaikka pohdittavaa olisi ollut vaikka kuin. Sain kokoon vain hajatelmia, joista ei ole mitään apua maailmanparannuksessa. Kotiin palatessa meinasin heti syöksyä koneille, mutta jonkun on hoidettava vieraiden emännöintiä, joten pääsin surauttamaan vasta tänään. Mutta niin olivat koneetkin loukkaantuneita, että katkoivat langat ja neulat. Penalla taisi olla eniten hampaankolossa, kun laittoi tikinkin ihan sekaisin. Silittely, säädöt ja juttelu auttoivat. Päästiin taas kavereiksi ja saatiin valmistakin. Ei ole ihmisen hyvä hylätä koneita ja nauttia lomailusta satojen kilometrien päässä, loukkaantuvat nuokin verisesti.

Päätin aloittaa surauttamalla ihan peruspaitoja tarhaan. Toivon saavani jossain kohtaa aikaa, jotta voisin tehdä vihdoinkin hupparin ihan ajatuksella. Insinöörin kesälomaa odotellessa....


Pärinä-trikoo on Seliasta. Kiva kuosi ja sopii isommillekin pojille. Joulunpunainen frotee on kirpparilta.

Silmälasit ovat nykyään ihan huipput leikkikaluna.



Voidaan laittaa ruksi seinään. Sain tuhottua yhden kankaan viimeistä piirtoa myöten. Tweet home-kangas on Sari Ahokainen shopista.







 Siinäpä tämän päivän ajatukset. Nyt pihalle kuopsuttamaan ja nauttimaan aurinkoisesta ilmasta ryyditettynä sopivalla lämpötilalla. Kesäpäivä minun mieleen.

24 kommenttia:

  1. Kivat vaatteet oot surauttanu! Pärinä näyttää kyl kivalta noin vaatteena.. täytyy pistää mietintään, jospa sitä itekkin napsauttaisi. Hyvin sopii punaset kanttaukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pärinä on kiva kuosi ja tykkään, siitä etenkin vaatteena. oli hassua mallata kantteja, kun melkein kaikki värit olisi sopinut.

      Poista
  2. Hienoja perusvaatteita, niitä ei ole kyllä koskaan liikaa! Ehdinkin jo odotella, milloin uusia ompeluksia blogiisi putkahtaa, ja nyt odotan sitten minäkin Insinöörisi lomaa. Niin koukuttava ja inspiroiva blogisi on! :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kivoja taas olet tehnyt! Toi Pärinä näyttää erityisen hyvältä pienenä vaatteena, ja mäkun meinasin, että jos en ostaiskaan... Taitaa olla pakko ostaa kuitenkin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, kiitos ja kiitos. Pärinä on kieltämättä valmiina vaatteena hienompi, kuin kuvassa. Mutta niinhän useinkin on!

      Poista
  4. Ihania vaatteita olet tehnyt jälleen. Taisivat koneet olla loukkaantuneita täälläkin, kun väänsivät neulat mutkalle. Meille ei ole vielä sopu löytynyt, kun tuo kone tahtoo olla välillä aikasta pitkävihainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varahenkilö ilmaisi paheksuntansa pitkään tauoon katkaisemalla kaksoisneulan, jonka jälkeen katui katkerasti ja jatkoi toimimistaan.Toivottavasti teilläkin löydetään pian yhteinen sävel.

      Poista
  5. Voi kuinka kivat vaatteet taasen. Ehka lapset ei osaa arvostaa tassa vaiheessa sita etta aiti tekee vaatteet mutta mina kylla olen pistanyt tyttojen "aarrelaatikkoon" kaikki onnistuneet itseommellut ja neulotut/virkatut jutut. Hyva etta sait koneet sujumaan. Mulla kanssa viimesimmassa ompeluksessa kaikki oli valmistumista vastaan.... ja mulla oli aikataulu. Argh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Miekin aion säilyttää muutamia onnistuneita tai sellaisia rakkauspaitoja. Tuo aikatauluun ompeleminen on kauheaa ja silloin aina sattuu kaikki mahdolliset vastoinkäymiset. Toivotaan jatkossa lempeämpiä ompelutuulia myös sinne <3.

      Poista
  6. Iloisia "perus-pertsoja" olet taas surruutellut. Sinä kyllä saat paljon aikaan. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos tästä bloggauksesta, mun ehtikin jo vähän olla ikävä sun juttuja :)

    Tuo Tweethome-paita on kyllä kivannäköinen, samaa kangasta löytyy meiltäkin ja oon miettiny miltä näyttäis t-paita pelkästään siitä kankaasta, pelkäsin sen olevan liian sekava mutta eihän se olekaan! Nyt rohkaistun itsekin tekemään t-paidan ilman että sekoitan paitaan yksväristä trikoota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällähän minä taas. Onpa hurjan seisauttavaa ja hieman kutkuttavaakin, että joku odottaa minun postauksia. Kiitos, minulle tuli hurjan hyvä mieli sanoistasi.

      Minusta tuo Tweethome toimii yllättävän hyvin tuollaisena paitana.

      Poista
  8. Myös täällä kaipailtiin jo sun piristäviä kirjotuksia ja kauniita vaatteita :)
    Se muuten tosiaan laittaa hermot kireälle jos on pitkä ompelutauko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua ja kiitos <3. Mie huomasin kireyden ja ompelun yhteyden selvästi. Onneksi olemme taas samassa osoitteessa, minä ja koneet.

      Poista
  9. Hienoja vaatteita taas! =) Nälkä ja ompelutauot saavat minutkin oireilemaan juuri noin kun kirjoitit, kiukkua ja äksyilyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, etten ole ainoa nälässä kiukutteleva aikuinen <3.

      Poista
  10. Pärinään sopiikin nuo punaiset kanttaukset ihan mainiosti!

    VastaaPoista
  11. Kivat paidat! Ymmärrän ompelustavieroitustuskan, jostain syystä mulla meni kevät ohi humpsista vaan ilman ompelukonetta, nyt syyhyttää sormia ihan jatkuvasti ja uusia ideoita pompsahtelee mieleen!

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluksia nämäkin :) Itsellä tuntuu tulevan samanlaisia vieroitusoireita jos ei ainakin kerran viikossa pääse ompelemaan. Pieni preikki oli meilläkin ja vissiin nuo minunkin koneet oli siitä näreissään kun molemmat kaksoisneulat katkoi.....

    VastaaPoista
  13. Kivoja paitoja! Meillä vieraiden aiheuttaman ompelutauon hyvä puoli oli pakollinen ompeluhuoneen siivous. Kiva aloittaa sotkeminen puhtaalta pöydältä :)

    VastaaPoista